![]() |
#11 |
![]() Yanan atesin üstüne su atiyoruz ama alevler daha beter hal aliyor.
Cünkü, 1. sorunun adini iyi koyamiyoruz, 2. atesi söndürmedeki metot cok yanlis. Maddi ve manevi destek veren ülkelerle olan iliskilerimizi ciddi anlamda gözden gecirmeli. Dis güclerin hedefi ortadogu. Bu Osmanlinin yikilisindan itibaren hala devam ediyor. Yoksa hicbir batili ülke Kürtlerin kasini gözünü sevdigi icin pkk ya destek vermiyor. Sirf kendi cikarlari icin Demokrasi, insan haklari diyerek pkk yi mesrulastirmak ve türkiyeyi bölmek istiyor. Batililar maddiyatcidir...yani onlar paranin dilinden anlar. Türkiye parasiyla emir veren konuma geldigi zaman, pkk nin disardan destegi kesilir. Ayrica var olan Kürt kardeslerimizin sorunlarina cözüm, ekonomik kalkinma, bölgede ciddi anlamda egitim faliyetinin hizlandirilmasi. Fakat bunlar zaten demokratik acilimla kismen basladi...ins. devam eder. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
Dediğim gibi; BDP'ye baskı uygulandığı müddetçe sorun çözülmez. Son aylarda yüzlerce BDP'li (9-10 Belediye başkanları da dahil olmak üzere) içeriye atıldı. Muhtemelen büyük bir kısmı suçsuzdur. Toplamda ise 3000 (Üç Bin) kişi içerde yatıyor. Son haftalarda yaşanan gerilim ortamı Tam da bu durumdan kaynaklıdır kardeşim. Bundan emin olabilirsin... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() İlk soru benden O bölgenin insanın gerçek sorunları nedir ?
Bir çok sorun vardır.Ekonomi ve ayrımcılık bunların başında geliyor.Ekonomik sorunlar hafiften çözüledursun ama hala ayrımcılık meselesi sorun yapıyor.Batılı memur kesimi herkesi "terorist" olarak görüp yaftalayabiliyor şahsen bende bu durumlarla karşı karşıya kalıyorum aklı sıra aşağılama çabasında olabiliyor.Yani halklar bütünleşirse bu sorun tümden çözülür. Bu gün düşünüyorum batı yaşıyorum ben iş güç buluyorum acaba ordaki insanlar batıdaki gibi iş güç bulabiliyorlarmı ? İş imkanları burada kısıtlı.Son zamanlarda eskiye binaen epey ilerleme olsada şuanki durumu ile de çok yetersiz.Fabrikalaşma hala yok.Devlet bu taraflara daha çok destek verebilir zira epey geride kalmışlık var.Hızlı Tren gibi çalışmaları burada gerçekleştirmeleri gerekir.Her ile büyük bir sivil hava alanı ve duble yollar yapılırsa ulaşım sorunu çözülmüş olur eğer bunlar yapılırsa özel sektöre devletin destek vermesinede gerek kalmaz zaten özel sektör kendiliğinden gelir zira ulaşım en etkili faktörlerin başında gelir. Evlerine ekmek götürebiliyorlarmı ? Götüremiyorlasa bunun yıkıcı psikolojisi ile nasıl başediyorlar ? Götüremeyenler var.Hemde çokça var.Şahsen babamda o psikolojiyi tespit edebildiğimden çok iyi anlayabiliyorum.İşsiz kaldığı zamanlar eve para getirememenin psikolojisinden adam komunizmi savunacak kadar kızabiliyor veya o psikolojiye kadar düşüyor.Yani ekmeksiz kalmak değilde evine ekmek götürememek çok berbat bir psikolojidir..Çok güzel bir söz vardır ;"Aç ayı oynamaz"..Aynen öyledir ekmek yoksa sağlıklı düşünme yoktur.Ekmek varsa o adam gayet sağlıklı düşünüp olayları mülahaza edip hakkı batılı ayrıt edebiliyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() ben özellikle söylüyorum sorun ekonomik bir sorun değildir. eğer gerçekten böyle olmuş olsadı. haftanın en az 3 günü olaylardan dükkanları kapatılan insanlar isyan ederdi. çünkü bir şehide bir gün boyunca ticaretin durmasın ne demek hepimiz biliyoruz.
devlet kürtleri resmen devletin kuruyucu unsurlarından saymalı herkes Türktür safsatasından vazgeçmelidir. öyle bir hal almalı ki Bir kürt kendini dışlanmış his etmiyecek. Kürtçe dilinin tüm sorunları resmen ( kanun ) çözülmeli ( bak konuşuyorsun kimse bişey demiyor yada kurs açıyorsun kimse bişey demiyor bunlar çözüm değil keyfiliktir. ) gerekirse bölgede 2. resmi dil olarak kullanılmalıdır. bu durumda kürtçe hütbe istekleride giderilmiş olur. Eski köy ve şehir adları geri iade edilip resmiyet kazanmalı sadece lavhalarda yazmak çözüm değil başkası gelir yasa da yok derk kaldırır aynı mantığa gelir. Siyasi tutuklamalarda genel af çıkarılmalı geçmişin izleri temizlenmelidir. ( belki binlerce üyelik ve muebet var şuan. apo ne olacak derseniz bana kalsa APO da salı verilmelidir. Halk onun gerçek kişiliğini tanımalıdır. Onu efsane olmadığına şahit olmalıdır. örf adet ve dinleri ile hiç bir ilgisinin olmadığına yine şahit olmalıdır. bu şekilde imralıda ölürse başımıza ATAKÜRD kesilecektir. şimdi bile eleştirilemez durumdadır. Dini boyutunu ilk mesajımda yazdım. İslam birinci tehdit olmaktan çıkarılmalı. en son ekonomi bu adımlarla paralel düzeltilmelidir. tek başına bi işe yaramaz. başımdan geçen olaylar. kadın ( çağdaş kadın ama ) sordu nerelisin : mardin o zaman sesinle konuşmayalım. ( olabilir konuşmayalım.) Arkadaşım iki kişi kürdçe konuşuyordu içimde küfür ettim. arkadaş: ne dinliyorsun ? ( kürtçe ) yüz buruturma ekşitme ( onu orda rezil ettim o başka mesele ) arkadaş: dinlediğimi duymuş uzaktan soruyor hangi dil kürtçe iğğğ ve yüz ekşitme ( orda etmediğimi bırakmadım ) arkadaş: ne o devlet mi kuracaksınız( bırak git başımdan ) kuramazsınız ( la git başımdan ) yine tekrar ( yapmayacağım şeyi yaptım APO yu savunacak kadar ileri gittik- kuracaz la.. var mı ? sen mi siper olacaksın. aha kurdum gelde engel ol. ) arkadaş: kendini nasıl tanımlıyorsun ( ben aslen arabım ana dilim kürdçe ama türkiye vatandaşıyım.) arkadaş küplere biniyor nasıl kürd oluyorsun bu topraklarda yaşayan herkes türktür. hocam : kürtlerin soyu yok. şimdiye kadar bi devletleri yok ( resmen bağımsızlık için eliniden geleni yaptın der gibi ) hocam kurdukları devleler şu Türklerin zorla kendilerine ata yaptıkları sümerler babiller vb olmasın - hocam neyse dedi. not : arkadaş derken okul arkadaşları daha varda aklıma gelmiyor şimdi. sadece türkiyede nüfüsü belki 20 25 milyonu bulan bir millet yok sayılıyor. atatürk ve atakürd benzerliklerini inş. yazacam. şahit olduklarımı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Asla sana katılmıyorum grevs.Fizyolojik özellikler her zaman ilkte gelir..
Hak özgürlükler sonra gelir..Adam açlıktan öldükten sonra özgür olsa ne olur.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Asi sen devamlı şunu diyorsun. Sivil halka yapılan zulümleri tasvip etmiyorum. Peki o sivil halka molotoflar atan, taşlar atan, evlerin arabaların camlarını indirenlerin adıyla ; dağda bulunup çatışanların adı da pkk değil mi ? Aradaki fark nedir? Yapılan bir yanlışı herkese mal etmeyin diyorsun. Ama yapılanlar artık bir değil bini aşmış yanlışlardan ibaret. Artık hangi birini düşünelim de genelleme yapmayalım? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Aslında amcamın canlı yayın videosunu bulamadım.
Kürt sorununu tüm yönleriyle ele almıştı. Bdp'nin asla istemediği birşey var oda kürt sorunun çözülmesi. Diyarbakır'a olimpiyat stad yapılacaktı.Beledeyi 100 bin tane problem çıkardı. Adamlar yapmaktan vazgeçti. Diyarbakır da fuar açılacaktı.Belediye yine 100 bin tane problem çıkardı adamlar gitti Gaziantepte açtı. Ak Parti belediyelerine ne kadar para yatıyorsa diyarbakır belediyesinede o kadar para geliyor zerre hizmet yok. 10 yıldır ihalesi süren binlerce restorasyon var. Dünya kadar yarıda bırakılmış restorasyonlar var. Üniversiteli öğrenci diyarbakıra gelmiyor geldiği gibi geri kaçıyor niye? Gidiyor belediye başkanına bana burs ver diyor belediye başkanının sorusu; "Dağda şehidiniz var mı?" ... Adamlar fabrika açmaya niyetleniyor ilk şartları; "Örgüte yardım" Kürt sorunu çok zor ama çok zor çözülecek..Aslında iki ayda çözülecek bir problem ama bdp hep engelliyor.. Konu El Emin tarafından (05-07-2011 Saat 14:35 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
Mesela şu ''çılgın proje''. Tamam hoş, güzel, müthiş bir proje. Ama yani o an aklıma özellikle de g.doğuda yaşayan insanların bir kısmı aç susuzken kalkıp ülkenin en güzel şehri olan İstanbula yatırım yapmak ne kadar akıllıca diye de düşünmedim değil. Bu proje yerine ihtiyacı olan şehirlere, ihtiyaç doğrultusunda bir iki şey yapılmasını isterdim. Ve eminim o zaman bugün AK Partiyi desteklemeyen başta kürtler olmak üzere herkes başbakanı daha fazla takdir ederdi. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Arkadaşlar öncelike söz bölge insanının lütfen ikili tartışmayın sorularınızı sorun hiç soracağınız soru yok herkes çok bilmiş benden daha bilimişimi var ?
![]() ![]() Konuya gelince bölgedeki yatırımların terör yüzünden olmadığı ne kadar gerçekci ? Bu yatırımlar o bölgelerin batısından doğusuna doğru stratejik bir şekilde yapılırsa daha doğudakilere örnek olurmu ? Bölgenin stratejik ve coğrafi konumu bakımından vede özellikle güneydeki komuşu ülkeler ile yapılan ticari antlaşmalar göz önünde bulundurularak ne gibi yatırımlar yapılabilir vede fabrikalar açılabilir ? Konu EZEL tarafından (05-07-2011 Saat 20:37 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|