AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 05-07-2011, 21:27   #11
Kullanıcı Adı
HaArP
Hocanın söylediklerinde bir yanlışlık mevcut değil... Acizane algı deccali zehirlerden etkilenerek diyalog, cennete doldurma ! Kavramlarından videoda verilen cevabı haşa 'cennete koyma' olarak anlıyor... Hocamızın bunu anlaması deccali zehirlerden alamadığı cevap olsa gerek...

Ne diyalogçular yahut hiç kimse yahudi ve hristiyanların müslüman olmadıkça cennete giremeyeceğini bilir...! Doğrusuda budur...!

Lakin Bakara Suresi 62nci ayet uyarınca verilen cevabta bir yanlışlık yoktur... Yanlışlık zehirli algılardan ve ilmi hatalar yapanlardan kaynaklanmaktadır...! Deccali zehirleyenler körüklemeye devam ediyor...!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-07-2011, 21:30   #12
Kullanıcı Adı
El Emin
Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;
"7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.

8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür."

Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-07-2011, 21:40   #13
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam anlamadım seni yine neresini hatalı buldun neresini doğru buldun biraz açıklayıcı yazsan inşaallah hepimiz anlayacağız..
Yani iyilik yapan gayrimüslim diye karşılığını almayacak mı? Allahın adaleti o değil siz benden daha iyi biliyorsunuz diyeceğim kimsenin iyi bilmesinede gerek yok ayetler apaçık ortada;

Yani herkes karşılığını alacak demek cennete koymak mıdır? Yani ben bağlantı kuramadım..
Kardeşim cevaplarım açık aslında olayların gelişimini anlatmaya gayret ediyorum ki meselenin bütününü anlayın !

Yani örnek vereyim acizane... Samanyolu tv'yi övenler samanyolunun verdiği hizmetleri övüyorlar ama başı açık olanları yahut islami hassasiyete uygun olmayan kısımları kınamıyorlar ! Kınayanları eleştiriyorlar ! Şimdi ne oluyor ! Kavramlar tarafgir hale geliyor...! İkiside haklı ! Kim haksız ! Kimse ! Peki bu konuyu dairelere bölelim şimdi :

a- İslami hassasiyetleri öğütleyenler ! Haklıdır... Lakin güzel bir uslüpla doğru olmadığını söylemelidir ! Tv'yi övenlerde bunun doğru olmadığını ! Lakin hizmetler adına daha iyi olabileceğine dair cehdlerini ve bu cehdde karşılarına çıkan problemleri hassasiyetleri öğütleyenlerle paylaşmalıdır !

b- Geneli ile hizmet edenler ! Haklıdır... Lakin herşey doğruymuş gibi savunulması, taassuba düşülmesi ! Sanki hassasiyeti öğütleyenlerin doğru olmadığı algısı üretmektedir...!

Algıyı deccali şekilde yçneten mihraklarda ! Üst perdeden körüklerler ! Taassuba düşen tarafların safları ayrılır ! Olan budur !!!

İnş... İzah edebilmişimdir...!
Alt 05-07-2011, 22:01   #14
Kullanıcı Adı
BlueMoon
hoca dansöz izleyin derken mecazi anlamda tabi cübbeliyi yıllardır tanırız. orada mantıken diyor ki "dansöz izlesen günaha girersin, ama yahudi ve hristiyanlar cennete girecek diyenleri tasdik edip onaylarsan kafir olursun diyor. demek istediği tam olarak bu. yoksa gidin dansöz izleyin demiyor tabi.

cübbeli sonuna kadar haklı kendisine katılıyorum. Artık zaman gazetesi ve samanyolu eski yolundan biraz saptı. diyalog ve yahudi hristiyan dostlukları üst seviyede.

peki buradan bişey sormak istiyorum. Samanyolunda neden dini program yok ? neden cuma geceleri bir hoca çıkarıp sohbet verdirmiyor ? flash tv diye ne idüğü belirsiz bir kanal bile hoca çıkarıyor, kanal 7 çıkarıyor da samanyolu cemaat kanalı neden dini program yapmıyor ?

gidin bir gülen cemaatine mensup bir hocaya sorun yahudi ve hristiyan cennete girecek mi diye ? asla ve asla girmeyecek diyemezler. mutlaka kıvırırlar. Canım ne bilelim filan derler. Doğru söylemekten korkanlarla işimiz olmaz arkadaşlar. Müslüman uyanık olmalıdır.

haydi hodri meydan gidin gülen cemaatinden bir hocaya yahudi ve hristiyanların durumunu sorun bakalım ne diyecekler ?

ayet ve hadisler var müslümanlardan başkalarının cennete giremeyeceğine dair. Boş yere cübbeli hocaya tepki göstermenize gerek yok.
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-07-2011, 22:05   #15
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
NûN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben hem kanalı yeriyorum, hem de kanalı haksız mesnetsiz yerenleri yeriyorum.
Kanalı kınama kısmını geçelim, elbette kanalın da eleştirilecek çok yanlışları var.
Ama hocanın elle tutulur bir gerekçesi var mı şu videoda hocam?
İzlemediği bir sahneyi hangi akla hizmet eleştirir bir insan. Eleştirirken hakaret etme hakkını nerede bulmuştur, bu o kanalın izleyicisine de hakaret değil midir? Kollama izliyorum ben de kanalda, ne yapmalıyım şimdi? Onun yerine açıp abime, babama dansöz mü izleteyim?
Diyalogu eleştirecekse adam gibi eleştirsin, yakışıyor mu bu sözler bu hocaya?
Komiklik yapacağım diye lafları alelade savurursa komedilik olur, bizler de dansöz lafını cımbızlar kendisine böyle iade ederiz.
Sanmıyorum ki Cübbeli hocaefendi, sizin deccali afete yaklaştığınız samimiyetle bu eleştiriyi yapmış olsun. Samimi bulmadım bu konuşmayı.
Ben acizane basit bir formul ile anlatmayı uygun buldum ki dairelereki derinlik uçuruma gitmesin lakin bu sizi tatmin etmedi sanırım...

Meseler derindir... Yüzeysel değildir... Algıları oluşturan makenizma 'Dinler Arası Diyalog' ismidir... Bir Müslüman bunu duyduğu anda karşı çıkar ! Şimdi meselenin aslında bu kavramdan yola çıkıyor ! Hmmm dinler arası ! aaa birde yahudi hristiyan cennete mi ? Birde Amerika'da ! Bunlar deccali şekilde zehirlerin tesiri ! Birde buna taassub sahibi sahip çıkmaya çalışanlar yok mu ! Diyaloğa ait ayetler diye ! Şimdi gel sen bunu Müslümana anlat !!!

Elbetteki meselelerin algı boyutu, açıklanma boyutu çok önemlidir ! 'Dinler Arası Diyalog' stratejik olarak zaten islam'a düşman olan zehirlerden dolayı islam deyince terörden başka bir iey anlamayan ve sizi asla dinlemeye yanaşmayan kimselerin ! Zehirlerini temizleyebilmek adına ! Uygulanan bir zehir temizleme sistemidir...! Doğrudur ! Lakin bu şekilde anlatmaz iseniz birde sağda solda hata eden ilmi zayıf kimseler cennete de girer der ise !(Ben acizane çok örneğini gördüm) Algı zor olan işi aşırı savunma taassubu nedeniyle kavramından uzaklaşır ! Ülkemizde MaşaAllah Müslümanların arasını bozmak isteyen kimse olmadığı içinde !!! deccali stratejilerle nakşedilen parapisikolojik harbler sonucu yalan haberler ile saflar algılardan ayrılır !!!

Genelinde herkes İslam'ı savunuyor ! Sıkıntı yok ! Sıkıntı Algıda ve Şeytani şekilde algıyı doğrudan kaydıranlardadır !!!

Hocaefendi haklı derken dairesinde haklı ! Çünkü Algısı yukarıda izah ettiğim gibi inandırıcı bulmayınca diyor ki Cennete dolduruyorsunuz ! O zaman itikadi şekilde dansöze baksan ! haram işler günaha girersin ! Lakin cennete doldurursan ayeti inkar edersin diye açıklama yapıyor ! Algısında doğru değil ama söylediğinde doğru ! E Videodaki kadının söylediği cevapta doğru ! cennete dolduranda yok ! Peki mesele ne !

Deccali Stratejik yçnetilen algı... !!!
Alt 05-07-2011, 22:16   #16
Kullanıcı Adı
akillisozler
Standart akilli sözler
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cennet babanın tapulu malıda sana mirasmı kaldı sayın cübbeli hoca? kendi ağzınla söylüyorsun..izlemedim diye.hemde Allah hiçbir iyiliği zayi etmez demeyle cennete gönderdiğini söylüyorsun..sen jet skilerle sefa yaparken mahmut efendi hzlerinin bu kanal ve zaman gazetesi savunmuştu..

bu uslub ve dille araya nifak sokuyorsun Allah gönlüne göre versin..
videoyu ya izlemediniz yada taraflı subjektif konuşuyorsunuz.

soru açık onlarla cennette beraber olacakmıyız

cevap ALLAH kimsenin iyiliklerini zayi etmez..

burada islami samantv ehli sünnet doğrultusunda bir şeyler vermekse topluma gayesi

verilecek cevap evladım cennete ancak müslümanlar girecek olmalı değilmi..

birşeyleri savunacağım diye itikadınızı tehlikeye atıyorsunuz..bilmiyorsanız susun ki ahirette sorumlu olmayın
akillisozler isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 05-07-2011, 22:21   #17
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
akillisozler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
videoyu ya izlemediniz yada taraflı subjektif konuşuyorsunuz.

soru açık onlarla cennette beraber olacakmıyız

cevap ALLAH kimsenin iyiliklerini zayi etmez..

burada islami samantv ehli sünnet doğrultusunda bir şeyler vermekse topluma gayesi

verilecek cevap evladım cennete ancak müslümanlar girecek olmalı değilmi..

birşeyleri savunacağım diye itikadınızı tehlikeye atıyorsunuz..bilmiyorsanız susun ki ahirette sorumlu olmayın
İşte bu kardeşimizin yaptığı doğru ! Lakin tarafgirliği yanlış !

Yok hocayı tanırız demesi hocanın yaptığı dansöz izle kelimesinin hatalı oluşunu söylememesi ! İşi tarafgir hale getiriyor !!!
Alt 05-07-2011, 22:21   #18
Kullanıcı Adı
akillisozler
Standart akilli sözler
Alıntı:
NûN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben hem kanalı yeriyorum, hem de kanalı haksız mesnetsiz yerenleri yeriyorum.
Kanalı kınama kısmını geçelim, elbette kanalın da eleştirilecek çok yanlışları vardır. Medya sektöründe hatalar olabilir.
Ama hocanın elle tutulur bir gerekçesi var mı şu videoda hocam?
İzlemediği bir sahneyi hangi akla hizmet eleştirir bir insan. Eleştirirken hakaret etme hakkını nerede bulmuştur, bu o kanalın izleyicisine de hakaret değil midir? Kollama izliyorum ben de kanalda, ne yapmalıyım şimdi? Onun yerine açıp abime, babama dansöz mü izleteyim?
Diyalogu eleştirecekse adam gibi eleştirsin, yakışıyor mu bu sözler bu hocaya?
Komiklik yapacağım diye lafları alelade savurursa komedilik olur, bizler de dansöz lafını cımbızlar kendisine böyle iade ederiz.
Sanmıyorum ki Cübbeli hocaefendi, sizin deccali afete yaklaştığınız samimiyetle bu eleştiriyi yapmış olsun. Samimi bulmadım bu konuşmayı.

bak iman ile amel arasındaki ilişkiyi anlamadığından böyle abuk subuk yazıyorsun..

cübbeli hocaefendinin bunu seyredeceğine dansöz seyret derekn gerçekten seyret demiyor.

altındaki mana butür sözlerin geçtiği filmler insanın itikadını bozar ALLAH göstermesin dinden çıkarır.yani ebedi cehennem

dansöz seyretmek ise amele taaluk eder ve iizleyeni günahkar yapar ancak haram olduğunu kabul ediyorsa dinden çıkarmaz..

konu çok önemli aman itikadımıza bir halel gelmesin.

ALLAH rızası için dikkat edelim kardeşler..

birbirimizi uyaralım nihayetinde sonumuz ölüm ne bizi siyaset ne cumhurbaşkanı nede başbakan kurtarabilir.çünkü yarın ırak ,afganistan ve libyalı müslümanlarla çok işleri olacak ahirette...
Alt 05-07-2011, 22:24   #19
Kullanıcı Adı
HaArP
Herkes MaşaAllah tarafgir... Meselenin Algı boyutu ! Kaynağı ! Nelerden kaynaklandığı ! İslami Hükümlerin daire daire doğruluğu incelenmediğinde ! Taraflar uzlaşamazlar şeytan apaçık dümanımız değil mi
Alt 05-07-2011, 22:26   #20
Kullanıcı Adı
akillisozler
Standart akilli sözler
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bakın zilzal suresinin o ayetlerine göre herkes yaptıklarının karşılığını alacak.ancak
bu nasılolacak ebedi cehennemlik olan kafirler yancaklardı 100000 dercede de yaptıklarına karşılık ALLAH TEALA yakar 10000 dercede

bu olur .yoksa onlar ebedi cehenemdeler...
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)