AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 06-24-2011, 17:13   #101
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yusuf bize önderdir diyenler yusuf(a.s)mın hiç medresei yusufiyeden şikayet ettiğini okumuşlarmı?
ama itibarını geri istediğini. hukuksuzluklar karşısında haykırdığını, zalimlere baş kaldırdığını, yusufi medreseye girmek istemediğini ancak girdikten sonra gülistana çevirdiğini çok duyduk. neyi şikayet kabul ettiğinize bağlı.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2011, 18:13   #102
Kullanıcı Adı
HaArP
Bazen Hz. Ömer misali intizar iyidir... Ben Hocanın konuşmasını yerinde buluyorum... Olimpiyatları Allah yolunda Fi sebilillah Cihad edenlerlen daha büyük olduğunu savunan gafil ve cahil Müslümanları en azından silker kanaatindeyim... Kalblerinin ısındırılması adına hayır görmek ile haddi aşıp İslami Deliller sunmaya kalkmak hastalıktır...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2011, 19:51   #103
Kullanıcı Adı
musab
BENCEDE ÇOK DOĞU AÇIKLAMADA BULUNUYOR..ALLAH RAZI OLSUN KENDİSİNDEN..
musab isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2011, 21:58   #104
Kullanıcı Adı
İ K R A
Türkçe öğretilen bu insanlar, Türkçe vasıtasıyla İslam ile tanışıyorlar.Olimpiyatlarda Türkçe araçtır.
Şayet Türkçülük yapılsaydı Ziya Gökalp, Atsız gibi damar şiirler okunurdu, orada Akif'ten Üstad Necip Fazıl'dan şiirlerle, İttihad-ı İslam'dan bahsediliyor.

Elbette bu olay Fıkhi olarak İslam'a uygunluğu (Deliller etrafında) alimlerce tartışıla bilir. Sayfgıda duyarız. Lakin bu video'da ki abinin yaptığı, resimden çok çerçeveye takılmak gibi olmuş.
İ K R A isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2011, 23:26   #105
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
İ K R A Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Elbette bu olay Fıkhi olarak İslam'a uygunluğu (Deliller etrafında) alimlerce tartışıla bilir. Sayfgıda duyarız.
Üstad,
bütün sorun zaten bundan kaynaklaniyor.

Dini hükümler boyutunda , dini bir cemaatin , dini acidan tartismali olan böyle bir organizasyonu nasil sahiplenir?... dügüm burada cözülemiyor.

Ben bu olimpiyatlarin ( ismi ne olursa olsun ) dünya capinda Türkiye lobiciligi namina olmasi gereken bir faaliyet olarak görüyorum.
Ha burda dini hükümlere muhalif noktalar varmi?...evet var. Bu durumda Dini bir cemaatin veya hareketin bunu organize etmesi veya sahiplenmesi ne derece dogrudur?...bu tartismaya yol acan bir meseledir!...tartisilabilir.
Fakat, yukaridada belirttim...bu gibi faaliyetlerin olmasi gerekiryor. Belki bu sekilde degil,
belki dini bir cemaat haricinde bir sivil toplum örgütü tarafindan yapilmasi gerekir...

Yani, niyet iyi ama akibette sorun var.
Islam ahkami cercevesinde yapilmis elestiriler dogrudur.
Uslubu yanlis buluyorum. Elestiri yaparken yapici olmak sart.
Sanki üzüm yemeden bagciyi dövmek ister gibi elestirilmez.

Yapici olan elestirilerin büyük bir olgunlukla kabul görecegine inaniyorum.

Velhasil...bu tür faaliyetlere dini hizmet gözüyle bakmiyorum.
Bunu dini bir hizmetmis gibi kabul edenler, bu kabulü baskalarina anlatmakta dogal olarak güclük cekecekler cünkü islama göre faaliyette yapilan hatalarin bir dayanak noktasi yok....o noktanin bir mazereti yok.
Cemaat bunu sahipleniyorsa , yapilan elestirileri ciddiye almali ve yanlislari düzeltmeli.
Yada, bu faaliyeti bu sekliyle bir baska kurum üslenmeli...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-13-2011, 02:33   #106
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
İ K R A Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkçe öğretilen bu insanlar, Türkçe vasıtasıyla İslam ile tanışıyorlar.Olimpiyatlarda Türkçe araçtır.
Şayet Türkçülük yapılsaydı Ziya Gökalp, Atsız gibi damar şiirler okunurdu, orada Akif'ten Üstad Necip Fazıl'dan şiirlerle, İttihad-ı İslam'dan bahsediliyor.

Elbette bu olay Fıkhi olarak İslam'a uygunluğu (Deliller etrafında) alimlerce tartışıla bilir. Sayfgıda duyarız. Lakin bu video'da ki abinin yaptığı, resimden çok çerçeveye takılmak gibi olmuş.

ziya gökalta nazım hikmette okundu. mesele necip fazıl mehmet akif'ten şiir okumak değil. ben ustadlardan okunan şiirleri bir maske yada bir makyaj olarak görüyorum. bakın bakın necip fazıldan şiir okuyor demek için kaldı ki dediğim gibi nazım hikmettend okundu. hemde gözü yaşlı

BeldeiTAYYIBe kardeşimizin dediği gibi bütün mesele islam akidsine uymamasıdır. tek had,is ayetin geçmediği büyük bir organizasyonda ustadlardan şiir okusan ne olur ki vel hasılı kelam islamla uyuşmayan bir sürü noktası var.
Alt 07-13-2011, 02:42   #107
Kullanıcı Adı
Terennüm
Allah razı olsun.olimpiyatlarda ki eksiklikleri sizin gibi güzide ve değerli kardeslerimiz tamamlıyor.bunun için kendilerinden Rabbim razı olsun. Saylarini gayretlerini bosa çıkarmasın..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-13-2011, 02:47   #108
Kullanıcı Adı
Blur
Gölge etme başka ihsan istemez.. !

Çok biliyorsan sende aç okulunu sende öğret mani olan mı var ??

Çekemeyene anten yollayalım..
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-13-2011, 02:50   #109
Kullanıcı Adı
Ammar
"Gölge etme başka ihsan istemez.. !" = " ya sev ya terk et " zihniyet aynı boşuna demiyorum cemaatin geleceği MHP ve çevresidir. emin adımlarla yürüyor.
Alt 07-13-2011, 02:51   #110
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah razı olsun.olimpiyatlarda ki eksiklikleri sizin gibi güzide ve değerli kardeslerimiz tamamlıyor.bunun için kendilerinden Rabbim razı olsun. Saylarini gayretlerini bosa çıkarmasın..
gösterdiğiniz tahammul ( ki genelde sıfırdır ) Allah razı olsun. yanlışlarınızı düzelteceğinize adımız gibi emin-değiliz .

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
alpaslan, furkan, kuytul, olimpiyatları, türkçe, vakfı

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)