AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 07-13-2011, 03:14   #121
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sözle olmaz icraat görmek isteriz...
bu hareketin kurucusu lideri islamcılıkla alakamız yok diyor...
bakıyorsun çetecilik yapan bir parti...
bakıyorsun haince öldürdükleri müslüman gençler ortada...
hangi islamcılık...
söylemle iş olsaydı yezide söz söylemezdik...
Türkeş'in o konuşmasını defalarca dinledim..

O konuşmayı sen istediğin yere çekiyorsun..

Türkeş o konuşmadan sonra yaptığı bu açıklamada zaten gereken cevabı tüm kamuoyuna ve senin gibi düşünenlere vermiştir ;

"Türklük gurur ve şuuru İslam ahlak ve faziletine, oy toplama endişesi ve siyaset riyakarlığının üstünde kalarak samimiyetle bağlıyız. Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve fazileti, milletimizi meydana getiren manevi unsurların tam ve ahenk içinde birleşmesidir. Maddi kalkınmamız ancak böyle bir yüce temel üzerinde yükselirse bir mana taşır, bir değer kazanır, milliyetsiz bir yükselmenin, ahlaksız bir kalkınmanın imkanı yoktur... Pek az olmakla birlikte, bazı kimselerin milliyetçilikle İslamiyeti çatıştırmağa çalıştıklarını görmekteyiz. Böyle bir tutum yanlıştır, abestir, cahilliktir, şuurlu bir şekilde yapılıyorsa ihanettir, nifaktır. Mücadele farklı, hatta birbirine düşman mefkureler arasında olur. Halbuki Türklükle İslamiyet bin yıldan beri aynı mukaddes potada kaynaşmış, etle tırnak misali ayrılması imkansız bir hale gelmiştir. Türk Milleti, Müslüman olmakla ictimai nizamın ve dini hayatın en yüce değerlerini kazanmış ve İslam, Türk Milleti ile emsalsiz yiğitlik ve iman aşkına sahip bir mücahit bulmuştur... "Türk müsün, müslüman mısın?" gibi sorular cehaletten ileri geliyorsa aptalcadır. Aksi taktirde haincedir. Milliyetçiliği reddeden bir "dincilik" anlayışı ve İslamiyete düşman bir milliyetçilik anlayışı bize yabancıdır, bizim dışımızdadır..."

Alparslan TÜRKEŞ

..

Mavera abim konu biraz farklı , Muhsin Yazıcıoğlu'nun mhp'den ayrılma sebebi biraz daha farklı.. Türkeş'le arasına nifak sokanlar bile oldu ki.. Vefatından önce Yazıcıoğlu'nun odasında Türkeş'in resmi hala asılıydu.. Yani bir kırgınlık olduğu doğrudur ama bu tamamen islamiyet mevzusuyla alakalı değildi..
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-13-2011, 03:16   #122
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
grevs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şöyle değiştirsek nasıl olur " Kanımız aksada zafer TÜRK islam'ın " önüne başka sıfatlar gelen islamı kabul etmiyoruz.
Kürt İslam sentezi olsaydı aynı şeyi söyleyebilecek birisi olsan eyvallah derdim..
Alt 07-13-2011, 03:21   #123
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürt İslam sentezi olsaydı aynı şeyi söyleyebilecek birisi olsan eyvallah derdim..
evet var ve pratiğimizde mevcuttur kardeşim sana karşı çıktığımda daha fazlasıyla kürt islama ve kürdçülüğe karşıyım. aynı şekilde türkçülüğede önüne arkasına islam kelince değişimiyor. daha abes oluyor.

"Milliyetçiliği reddeden bir "dincilik" anlayışı ve İslamiyete düşman bir milliyetçilik anlayışı bize yabancıdır, bizim dışımızdadır..." ne yazık ki bu cümle işi berbat etmiştir. ümmet anlayışını ve kavramını hiçe saymıştır.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-13-2011, 03:27   #124
Kullanıcı Adı
Blur
" Türk'lük bedenimiz , İslamiyet ruhumuzdur "

Ruhsuz beden ceset olur..

Bende bunu savunur bunu bilirim : )

Orada yazılandan kasıt budur..
Alt 07-13-2011, 03:28   #125
Kullanıcı Adı
İntifada
istediğim yere çekmiyorum
hiç bir zaman milliyetçilikten ayrı bir islam düşünemezler...
ama islamda milletlerin bir önemi yoktur...
aha burada videosu hiç bi yere çekmiyorum gayet açık ve net...

http://www.facebook.com/video/video....29624377056782
Alt 07-13-2011, 03:32   #126
Kullanıcı Adı
Blur
Ülkücüler olmasaydı camiye bile gitmekten aciz kalan insanların konuştuğu gibi konuşuyorsun be dostum..

Cümle hataları yapılmış olabilir ama o konuşmayı sen farklı yorumlarsın ben farklı çünkü senin milliyetçiliğe bakış açın belli..
Alt 07-13-2011, 03:35   #127
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ülkücüler olmasaydı camiye bile gitmekten aciz kalan insanların konuştuğu gibi konuşuyorsun be dostum..

Cümle hataları yapılmış olabilir ama o konuşmayı sen farklı yorumlarsın ben farklı çünkü senin milliyetçiliğe bakış açın belli..
biz ülkücüler saldırabilir dedikleri halde silahsız bir şekilde cumaya giden metin yüksellerin yolundayız...
boşa artistlik yapmanıza gerek yok biz müslümanız ve zillet bizden uzaktır !
Korku ne gezer bizde ölüm şehadet bizde...
benim milliyetçiliğe bakış açım belli...yerin dibine batsın milliyetçilik...
arap milliyetçiliğide,türk milliyetçiliğide,kürt milliyetçliğide,alman milliyetçiliğide vb.bana göre hastalıktır...
Alt 07-13-2011, 03:36   #128
Kullanıcı Adı
unnamed
yine aynı konu..
blur türklüğünü öve öve bitiremiyorsun...
ne ırkmış be abi....
Alt 07-13-2011, 03:38   #129
Kullanıcı Adı
Blur
Bence siz milliyetçilik ile ırkçılığı aynı kefeye koyuyorsunuz..

Yazıyı oku.. Metin Yüksel'i senden çok severim merak etme..

Sözde İslamcı bazı gazetelerde dün şöyle bir haber göze çarpıyordu:
“İHH, Mazlumder, Özgürder, Tiyemder, Akder, TGTV, Kudüslüler Derneği, Anadolu Gençlik Derneği gibi çok sayıda kuruşulun temsilcileri, ölümünün 30’uncu yıldönümünde biraraya gelerek Metin Yüksel’i andılar.”
Diyeceksiniz ki ne var bunda?
Türkiye özgür bir memleket, isteyen istediği kişiyi anamaz mı?
Tabii ki anabilirler.
Kendilerini ‘İslamcı’ olarak tanımlayan ol muhteremler, ol kişiyi eğer bir camide veya mezarının başında ‘Müslümana yakışır’ bir şekilde dua edip fatihalar ile anmış olsalar, tabii ki hiç kimsenin herhangi bir diyeceği olamazdı.
Ancak, Metin Yüksel’in bir zamanlar cami avlusundaki ‘vurulmuş’ olduğu noktayı ‘kırmızı renge’ boyayıp, üzerine ‘karanfil’ bırakıyorlar.
Yani bir anlamda ‘intikam’ yemini ediyorlar.
İslamiyet bir ‘sevgi’ dinidir.
Ama aradan tam 30 yıl geçmesine rağmen, adamlardaki ‘kin’, ‘nefret’, ‘gareze’ bakar mısınız?
Peki bu ‘kinin’ hedefinde kim var?
Tabii ki milliyetçiler/ülkücüler.
Evet, ülkücüler.

* * *

Dün ne yaptıklarını unutanlar için, bir kez daha hatırlatmakta fayda var:
Metin Yüksel, 12 Eylül öncesinde ‘Akıncı Gençlik’ liderlerinden biridir.
İslama büyük hizmeti geçen, tanıyan herkes tarafından sevilen, sayılan ve hürmet gören bir din adamı olan Sadettin Yüksel’in oğludur.
Aynı zamanda Amerika’da programlanan bir şarlatanın arkasına düşüp, çıktığı televizyon programlarında kendisini ‘peygamberin halifesi’ ilan eden, “Ben çıplak bile namaz kılarım” diyen Edip Yüksel isimli zatın da kardeşidir.
Her gittiği yerde “Yaradılanı sev, Yaradan’dan ötürü’ düsturunu beyinlere nakşeden bir babanın oğlu olmasına rağmen Metin Yüksel, belki de zamanın şartları yüzünden ‘İran devriminin’ rüzgarına kapılıp, oldukça hırçın ve militanca bir duruş ortaya koyuyordu.
Kader bir gün, Fatih bölgesinde giderek ‘etkin’ olmaya başlayan ‘ülkücüler’ ile, kurmuş oldukları ‘hakimiyetlerini’ kaybetmek istemeyen ‘akıncılar’ı karşı karşıya getirdi.
Fatih Camii’nde kılınan bir Cuma namazı esnasında içeride yaşanan tatsızlık, namaz sonrasında avluya yansıdı.
Çıkan kavgada Metin Yüksel hayatını kaybetti.

* * *

Orada ölen belki bir ülkücü de olabilirdi.
Nasıl patladığı hâlâ esrarını koruyan bir tabancadan çıkan serseri kurşun, kazara gidip Metin Yüksel’i buldu.
Aradan tamı tamına 30 yıl geçti.
‘Kabuk bağlamış’ olan bir yarayı kaşıyıp, yıllar sonra ‘kan davası’ haline getirmek kime veya kimlere hizmet eder?
Tabii ki, aslında ‘inançları’ ve ‘idealleri’ arasında pek bir fark olmayan vatan evlatlarını birbirine düşürmek isteyen şer odaklarına...
Ama ‘Milli Görüş’ içine sızan birileri, “Ülkücüler ile akıncıları, kim veya kimler karşı karşıya getirmek istemiş olabilir?” sorusuna cevap bulmak yerine, cami avlularını ‘kan rengine’ boyayıp, ülkücülere karşı bir ‘kin bileylemesi’ yapıyorlar.
Ama doğru, ama yanlış 12 Eylül öncesinde yaşanmış olan bir trajedinin acı hatırasını, ülkücülere karşı bir ‘husumet’ ve ‘öfke’ aracı haline dönüştürmeye çalışıyorlar.
Yeri geldiğinde, “Hepimiz Ermeniyiz” diye haykırmaktan çekinmeyen vatan hainleri ve Allah’ın lanetlediği ‘eşcinseller’ ile kol kola yürümekten çekinmeyenlerin aslında bu kini, ülkücülerin kendilerine değil.
Onların ‘vatanperver’ duygularına karşı.

* * *

Birileri, 12 Eylül öncesinde nasıl vurulduğu tartışmalı olan bir tek kişiyi ‘sembol’ haline getirip, arkasından ‘intikam yemini’ ediyorlar.
Peki milliyetçiler/ülkücüler ne yapıyorlar?
12 Eylül öncesinde meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden ‘5 bin’ kişiden en az ‘3 bin 700’ü miliyetçi/ülkücü idi.
Gün Sazak’ın dışında, ‘sembol’ haline getirilip düzenli olarak anılan bir tek ülkücü var mı?
Yusuf İmamoğlu’nu, Dursun Önkuzu’yu, Süleyman Özmen’i kaç kişi hatırlıyor?
Alt 07-13-2011, 03:40   #130
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yine aynı konu..
blur türklüğünü öve öve bitiremiyorsun...
ne ırkmış be abi....
Bitmez o dostum..

Bitiremezler..

bkz: imza

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
alpaslan, furkan, kuytul, olimpiyatları, türkçe, vakfı

Konuyu Toplam 12 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 12 Misafir)