08-08-2011, 13:13 | #1 |
Ahmet Süreyya DURNA/ ŞİİRLER
BİRLİK YOLUNDA
Sarp yokuşlarda değil, düzde birlik olalım Senet kabul ederek, sözde birlik olalım Kabukla oyalanmak, en büyük yanılgıdır Geliniz hep beraber “öz”de birlik olalım Ahmet Süreyya DURNA
Konu misbah tarafından (08-08-2011 Saat 13:20 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-08-2011, 13:23 | #2 |
KLASİK DURUŞ
Hayatımda çamur atmadım asla!
Yaşadığım toplumun bir ferdine Zâlimlere alkış tutmadım asla! Ortak oldum mazlumların derdine Özümden yanmakta kusur etmedim *** Tezâhür edince olgunluk şekli Küçükleri koydum kendi yerime Farklı pencereden baktım sürekli Nezâket gereği büyüklerime İhtiram sunmakta kusur etmedim *** “Seçkin”lerin semiz katırı için Sürmedim eşeği kurdun önüne Geleceğin basit hatırı için Gitmedim geçmişi inkâr yönüne Ceddimi anmakta kusur etmedim *** Gözden, gösterişten kaçtığım hâlde Çektim üzerime olanca hıncı Yükselişe kanat açtığım hâlde Yükseklerde gördüm alçak basıncı Engine konmakta kusur etmedim *** Meylim vardır cömertlerin safına Cimrilerdir esas nefret duyduğum Hırsla, azgın nefsin tam hilâfına Kanaat aşıdır yiyip doyduğum Çok şükür kanmakta kusur etmedim *** Alnım ak, başım dik Hakkın katında Böyle girmek istiyorum mezara Despotların devr-i saltanatında Sezar’ın hakkını verdim Sezar’a Asil davranmakta kusur etmedim Ahmet Süreyya DURNA Konu misbah tarafından (08-08-2011 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
08-08-2011, 13:26 | #3 |
VASİYETİMDİR
Ahmaklardan akıl alma Mehmet’im
Elin davulunu çalma Mehmet’im Atılgan yürekli adam ol, adam Bostan korkuluğu olma Mehmet’im Ahmet Süreyya DURNA |
|
08-08-2011, 13:28 | #4 |
KUTSAL ÇAĞRI
Ceddimizden emânettir arkadaş,
Bu vatanın kıymetini bilelim. Külfet değil bir nîmettir arkadaş, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Uzandığı anda nâmahrem eli, Kanla yoğrulmuştur ezel/ezeli. Var mıdır ki vatan kadar güzeli, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Dinle ey yiğidim! sözüm sanadır, Genç adam! niyazım nazım sanadır. Vatan yavukludur, yârdır, anadır, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Vatan olmayınca bayrak da olmaz, Yurtsuz yaşamanın kıymeti kalmaz. Mekânsız göçebe devlet kurulmaz, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Ruhu Çanakkale, Gelibolu’ysa, Doğudan batıya İpek Yolu’ysa, Tarihteki adı Anadolu’ysa, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Ah! eder toprağa kazma vursanız, Kefensiz yatıyor kime sorsanız. Müdâfaa kutsal hak diyorsanız, Bu vatanın kıymetini bilelim. *** Vatan sevmek imânî bir duygudur, Bence aşk da budur ilke de budur. Aziz milletime son sözüm şudur; Bu vatanın kıymetini bilelim. Ahmet Süreyya DURNA |
|
08-08-2011, 13:29 | #5 |
DOSTLUK MESAJI
Dâhilde Trabzon’a, Tonya’ya selâm olsun.
Mudanya’ya, Kulu’ya, Konya’ya selâm olsun. Hariçte Hanya’ya, Kenya’ya, İspanya’ya; Hasılı topyekûn dünyaya, selâm olsun. Ahmet Süreyya DURNA |
|
08-08-2011, 13:31 | #6 |
CEDDİM OSMANLI
Onlar;
Mutlak adâletin öncüleriydi, Kurucularıydı medeniyetin yeryüzünde. Emânetçi olduklarına inanarak, Mülk Allah’ın derlerdi. Onlar; Çaresiydi bilcümle çaresizlerin, Aşevleri açarlardı yoksul garibanlara. Âşiyan yaparak kuşlara bile, Şefkat gösterirlerdi. Onlar; Birer vakıf insandı Hak yolunda. Hanlar, kervansaraylar, köprüler, bedestenler, Çeşmeler, camiiler derken, taşa çekiçle; Hoş şekil verirlerdi. Onlar; Sayısız zaferler kazansalar da, Kaçınırlardı zafer sarhoşluğundan. Mağrurluktan münezzeh adımlarla, Usulca yürürlerdi. Onlar; Devlet-i Aliyye'nin bekâsı için, Tenezzül etmezlerdi gayrimeşru işlere. Helâlinden kazanarak rızklarını, Helâlinden yerlerdi. Onlar; Ki secdeye vardıklarında, Dua ederlerdi Ümmet-i Muhammed'e. Aşk ile potasında Din-i mübin'in, Âdeta erirlerdi. Onlar; Suya sevdalıydılar, bir içimlik suya, Gözleriyle içerlerdi suyu. Su gibi azizdiler, hatta rüyalarında; “Bengisu” görürlerdi. Ahmet Süreyya DURNA |
|
08-08-2011, 13:32 | #7 |
DERUNÎ DİL İLE...
DERUNÎ DİL İLE...
--Millet namına-- Yâ İlâhî senden bir muradım var Malûmdur ki, halisâne niyetim Kıyamete kadar olsun pâyidar Vatanım, Bayrağım ve hürriyetim Ahmet Süreyya DURNA |
|
08-08-2011, 13:33 | #8 |
ANADOLU AŞKI
ANADOLU AŞKI
Anadolu aşkı ateştir bende, İsli ocaklarda yanar tüterim. Emânet sayılan bu ruh bedende, Nasıl bulunduysa, öyle yiterim. *** Hüzün seansında ilk akşamların, Tepe dallarında nârin çamların, İç içe kenetli toprak damların, Saçağında serçe olur öterim. *** Kaybetti ferini gözlerim nemden, Hayli zebun düştüm sinsi veremden. Farklıyım bu yönde dertli Kerem’den, Mecnun’dan, Ferhat’tan daha beterim. *** Seyyahlıkla geçti bunca zamanım, Tozlu yollarına kurbandır canım. Sevgisiyle kuşatılmış her yanım, Gam yükünü taşımaya yeterim. *** Vatan ki başlıca derdim dâvamdır, Uğrunda ölmeye inancım tamdır. Bir uçtan bir uca yurdum yuvamdır, Karış karış toprağında biterim. Ahmet Süreyya DURNA |
|
08-08-2011, 13:34 | #9 |
İHRAÇ KARARI
Destursuz bağa giren bizden değildir dostum
Ser vermeden sır veren, bizden değildir dostum Allah’ın yarattığı eşref-i mahlûkatı Horlayıp hakir gören, bizden değildir dostum Ahmet Süreyya DURNA |
|
08-08-2011, 13:35 | #10 |
DEM-İ VUSLAT
Deprem olmuş tufan kopmuş farketmez,
Deli gönlüm bir sevdadan çarketmez, Ne vazgeçer ne de uslanırım ben. *** Gam değil ekmeğim, aşım kesilse, Kör testere ile başım kesilse, Aşkın sofrasında beslenirim ben. *** Sırılsıklam vurgunum can dostuma, Ağma bulut! çakma şimşek üstüme! Yağmur yağmasa da ıslanırım ben. *** Enginlerde sığmaz içim içime, Oturmaz kalıba, girmez biçime, Çıkar yükseklere seslenirim ben. *** Seferber olsa da eşyanın tümü, Hiç bir kuvvet taşıyamaz yükümü, Kendi yüreğime yaslanırım ben. *** Bir elimde cımbız, birinde tarak, Körler aynasına gözsüz bakarak, Karanlık gecede süslenirim ben. *** Gücenmeyin, darılmayın boşuna, Çene çalıp yorulmayın boşuna, Altın olsam gene paslanırım ben. *** Ölüm döşeğinde en zor anımda, Sevgili! yeter ki sen ol yanımda, “Dem-i vuslat” diye hislenirim ben. Ahmet Süreyya DURNA |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|