![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#12 |
![]() arkadaşlar kitabına uydurmaya çalışmayın meseleyi...
Allah zinaya yaklaşmayın diyor... bakın yapmayından başlatmıyor sınırı yaklaşmayın diyor... nefis bu bizde 15 sene okuduk kimseye o denli birşey yapmadık ama yapan yok mu var... 2-3 yaşında kız çocuğunu taciz eden ırzına geçen insanlar var... sapık dolu ortalık o yüzden önce tedbir önemlidir ! |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
Okulda kız erkek ayrı eğitimin faydalı olduğu söyleniyor,bu ayrı bir şey. Ama illa ki sapıklık,cinsellik ele alınacaksa okul dışı diye bir şey söz konusu. Dayım der mesela,çalıştığı yerin çevresinde bulunan imam hatip lisesinin kapısında erkekler fink atıyor diye.Kendisi de imam hatiplidir ha,öyle karşı olduğu için demiyor. İnsan isterse sapıklıkta yapar,sevdiğiyle bir şeyde yaşar -bu sapıklık değildir- Bunun önüne hiç kimse geçemez. Ha etkisi var mıdır ? Vardır illa ki ama dediğim gibi ayrı ayrı eğitim de asla çözüm değildir. |
||
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() benim kesin görüşüm karma eğitim olmazsa önlenemez sapkınlıklar meydana çıkar
![]() kabul edin veya etmeyin maalesef gençliğimiz inanç ve kültür seviyesi ne olursa olsun abazadır başka sapkınlıklara ortam hazırlamamak gerekir diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Dinimizce de uygun olan Haremlik - Selamlık'tır sanırım Vesselam...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Yahu kardeşim gençliğimiz abaza diye her şey mübah mıdır yani??
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
Haremlik selamlık olayı da farklılık gösteriyor. Haremlik selamlık, ayrı oturmak demektir. Sınıfta erkeklerin ayrı sırada, kızların ayrı sırada oturması da bir haremlik selamlıktır. Açıkçası ben buna karşı değilim. Zaten çoğu okulda da, bir kız bir erkek aynı sıraya oturtulmuyor. Ama haremlik selamlıktan kasıt, sınıfın hatta okulların ayrı olması ise bu her yerde doğru olmaz. Bunun sınırı da olmaz. Yarın kadınlar meclisi, erkekler meclisi de açmak gerekir. Kadınlar otobüsü, erkekler otobüsü de koymak gerekir. Kimse bu ayrımı okulla sınırlandıramaz. İdeal olan, kadın ve erkek her zaman ayrı oturmalıdır. Okulda da, otobüste de, mecliste de. Ama ortamın ayrı olması, sadece duruma göre geçerlidir. Mesela namazda yatıp kalkan erkeğin ve kadının istemeden elbisesi açılabilir. İstenmeyen görüntüler verebilir.Kadının baş örtüsü bozulabilir. Çünkü hareketli ortam. Bu nedenle mutlaka arada perde olmalı veya mekan farklı olmalı. Ama cenaze namazında yatıp kalkma olmadığı için sadece kadınla erkeğin ayrı durması yeterlidir. Araya perde çekilmez. Aynı durum okul için de geçerli. Genel lisede kadınla erkeği ayrı ortama koymak mantıklı değil. Ama bazı meslek liselerinde, yatılı okullarda kız ve erkeklerin farklı ortamlarda olması daha doğrudur. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Ben meslek lisesi çıkışlıyım,lisede sınıfta 28 erkek 0 kız vardı,şu anda üniversitedeyim 36 erkek 0 kız.
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |