AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 11-22-2011, 22:31   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Question Devlet törenleri,ingiltereninki gibi olsa nasıl olur ?
Bakıyorum ingiltere ne güzel eski askeri elbiselerle suvarilerle atlarla,atlı arabalarla karşılıyor misafirlerini,hatta evlilikleri bile bu şekilde gerçekleşiyor.Bizde de Osmanlı tarzı bir şey olsa nasıl olur ? Adamlar ne güzel korumuş krallığı kraliçeliği prensliği bilmemneyi bizimkilerde yok edip üstüne kezzap dökmeye kalkmış.

Neyse padişah ben olurum,harem kurmak kolay harun yahya yardım eder bombom şekerlerinden badem gözlüklerinden kedilerinden jaguarlarından yollar,vezir yaparım onu da,atlı süvari lazım bana gönüllü aranıyor forumdan

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-22-2011, 23:07   #2
Kullanıcı Adı
onurcan
hayal gücün harika...
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 23:13   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Sorma hacım Osmanlı fotolarına bakıyorum ne güzel tören düzeni var,birde ingiltereye bakıyorum iç çekiyorum Ne güzel günlermiş,görmek isterdim çok.
Alt 11-23-2011, 00:18   #4
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorma hacım Osmanlı fotolarına bakıyorum ne güzel tören düzeni var,birde ingiltereye bakıyorum iç çekiyorum Ne güzel günlermiş,görmek isterdim çok.
Abi fotoğraf makinası kaç yılında icat edildi

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2011, 00:23   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Benim bildiğim 1900 yılına ait resimler var daha eskisini bilmem...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2011, 03:19   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi fotoğraf makinası kaç yılında icat edildi

Alıntı:
En sonunda,1888 yılında,kutu fotoğraf makinesi piyasaya sürüldü. Bu makine,Kodak sistemini kullanan (Eastman Dry Plate and Film Company-Eastman Kuru Plak ve Film Şirketi) tarafından geliştirildi. Söz konusu makine, 100 pozluk filmle dolu olarak satıldı. Çekimden sonra, makine ve film Rochester'e gönderiliyor,burada film almıyor,banyo işlemi yapılıyor, makineye tekrar film doldurularak sahibine iade ediliyordu.
İcadı bundan daha da eskiye dayanıyormuş,1888 de kutu olarak piyasaya sürülmüş.

Çekilen fotolardandı sanırım,bunları hareketlendirme olayıda var,yanılmıyorsam 2.Abdülhamid'i gösteren böyle görüntüler vardı veya son padişahların birinde.

Zamanında İstanbuldan padişahın Kabeye deve sırtında gönderdiği hediyeler mi ne vardı,bunu tüm padişahlar yapmış hatta konusunu açmıştım onların bile fotoğrafı var padişahın mı olmayacak ?

Aha buldum konuyu. http://www.akpartiforum.com/surre-al...i-t140322.html

Konu başlığını yazarsan google a çıkar görüntüler.
Alt 11-23-2011, 03:26   #7
Kullanıcı Adı
Ammar

ilk fotoğraf 1826 osmanlının son demleri

bizde halk genelde fotoğraf ve çizimlere resim der burada bi düzlük yoksa resimlere fotoğraf denilmiş sanırım. çünkü fotoğraf makinası çıktığında osmanlı batılılaşmış daha doğrusu fransızlaşmıştı...
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2011, 03:28   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
La foto diyorum resim ne alaka Resim ile fotonun ayrımını yapıyoruz elbet.
Alt 11-23-2011, 03:30   #9
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
La foto diyorum resim ne alaka Resim ile fotonun ayrımını yapıyoruz elbet.
sana demedim bir karmaşa var bu konuda. o zaman siz eski osmanlı tören ve giyimleriden bahsetmiyorsunuzdur
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2011, 04:00   #10
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sana demedim bir karmaşa var bu konuda. o zaman siz eski osmanlı tören ve giyimleriden bahsetmiyorsunuzdur
Bence Hüdaverdi başımızda kavuğun, sırtımızda kaftanın olduğu dönemleri söylüyor. O öyle güzel bir dönemdi ki Fransızlar bile bize ait kültüre hayran olmuş, Türk desenleriyle işlenmiş kumaşlar giymeye başlamışlar, evlerine şark köşesi kurmuşlardı.

Sonra?

Başımızdaki kavuğun yerini fes aldı. Sırtımızdaki kaftan gitti Fransız ceketi geldi. Bizi taklit eden Fransa'yı biz taklit etmeye başladık.

Kesinlikle eski kültürlerimizi, gelenek-göreneklerimizi sembolik de olsa yaşatmalıyız. Ramazan aylarında bunu kısmen yapıyoruz ama bence çok yetersiz.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)