![]() |
#41 |
![]() Tazminat verilmeyip napılsaydı? Başbakan çıkıp "Evet biz bombaladık, sizde kaçakçılık yapsaydınız" deyeseydi keşke
|
|
![]() |
![]() |
#42 |
![]() arkadaşların yanlış anladıgını dusunuyorum cunku burda sehit aileleri maddi boyuta takılıyormus ızlenımı vermıs sizlere..lakin onların itirazı neden mağdurlara verildigine degil kendi mağduriyetlerinin karsılıgı bu mudur ? Yani o insanların işsiz olması kadar aynı potansiyelde işsiz coluk cocuk sahibi 22 yasında gencecik kahpe bir kursunla sehıt olmus ınsanın aılesıne verilecek tazminat neden daha eksık ?
Onlar 35 kisi bunların ki sayısız ondan mı ? Yani siz incinmezmisiniz ? Askerde egitim zahiyatları bile sehıd sayılmazken bir tazminatı bırakın yardım almazken bu 3 haftada ne oldugu acıklanmayan tazmınatta neyın cabası ? Diğer insanların sivil olması daha sonucu acıklanmamıs bir hata sonucu öldürülmüs olması elbette herkesin yüregını yaralar. Simdi cenazelerinde bir türk bayrağı gormek normal olmayabilir ama bir pkk bayragını gormekte normal olmasa gerek.Korucu aılesı falan dıye kendımızı avutmayalım hepsının ıcınde bunun sempatısı oldugunu bılıyoruz.İşte bizi yaralayan da bu !! eger bir ders vermek isteselerdi bizlere o tabutlarda o bayrakları tasıtmazlardı ama bizi sasırtmadılar. Benim devletimden istegim ne olur benim kanıma ucuz deger bıcme yoksa bende bir damla kan dokmek ıstemıyorum.. Konu cartman tarafından (01-27-2012 Saat 00:43 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
![]() Alıntı:
Bu sözlerimi yanlış anlama sakın, seni tenkit etmiyor eleştirmiyorum. Fakat samimi bir dille ifade ediyorum ki, nedir senin ideolojini yerle bir eden, nedir seni bu mülahazaları kavuşturan, bunu gerçekten öğrenmek istiyorum. Klavyenden hiç samimi kokular burnuma gelmiyor;) Şimdi gel gelelim bana mukabele ettiğini ve çoğunu yanlış analiz edip, yanlış sentezlediğin yorumuna. Bu trajik olay vuku bulduğu zaman üzülmüş ve tam ifade edemediğim bir duygu seline kapılmıştım. Van depremi sonunda atılan kardeşlik köprüleri, verilen sosyal mesajlar bunların hepsinin yerle bir olduğunu düşünmüş ve vuku bulan bu olay birileri tarafında provatif olarak kullanılıp birilerini ekmeğine sürüleceğini düşünmüştüm. Fakat düzenlenen cenaze törenlerinde, tabutların üzerine konulan malum bayraklar beni derinden üzmüş ve Allah'ım ben merhamet duygumu kimler için kullandım deyip, üzülmüş kendime kızmış ve hiç affetmemiştim kendimi. Duygularım benim için önemlidir ve bunu haketmeyen birisi için asla ve kata kullanmak istemem. Bana o bölgedeki oy oranlarına göre bir istatistik sunmuş ve bunu analiz sürecinden geçirerek kendine göre bir sentez uygulamışsın. Öncelik bu oy oranları, onların ideolojisinin değiştiren bir argüman olarak öne sürülemez. O ideolojiside bulunmasalar bile o ideolojinin bayraktarlığına yapan kişi ve zatlara ılımlı yaklaştıkları kesin. Yoksa bu etnik köken üzerinden bu insaf ve izandan uzak bir mülahaza çıkamaz. Neden diğer etnik kökenler üzerinde bir çatışma halinde değilizde sade ve sadece bu etnik köken ile çatışma halindeyiz. Tarihe baktığımızda osmanlı dahil her dönem isyan edecek argüman bulmak hiç zorlanmayan bu zihniyete, hangi iyi niyetli duygularımı kullanıp onlara hüsnü zan besleyebileyim. Tam milliyetçi sayılmam. Ama tarihin tekerrürden ibaret olduğu kesin. Konu Garibüzzaman tarafından (01-27-2012 Saat 02:56 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
![]() Alıntı:
Öncelikle benim duruşum her zaman aynıdır sana daha önceden yazdığım mesajlardan birini koyayım oku Alıntı:
Diğer olayda ise sadece bir veyeda komşusu olan bir köyden yaklaşık 34 kişilik insan Askeri ye yani devletin hatası yüzünden ölmüştü oraya devletin yapılacak yardımların kimlere olacağı belli ben ölenlerden bir kaçının babasının yakının açıklamaları izledim bana öyle PKK yandaşı gibide gelmedi o tabutlara konulan bayrakları içine sindiremeyen yakınlarının açıklamalarınıda izledim ayrıca bir tarafta devletin kendi hatasını telafi etme durumu yani sadece devletin kimlere gideceği belli olan suistimal edilme olasılığı olmayan yardımları diğer tarafta ise kontrolsüz şekilde halkın yardımlarını toplayan bir sürü dernek cemaat vardı biz geçmişte bu şekilde yapılan yardımların nasıl iç edildiğini tecrübe ettik Kocaelinde ki Van'a yardımların BDP liler tarafından halka para ile satıldığınıda izledik haberlerde buda benim ne kadar haklı olduğumuda gösteriyor . Ben VAN'da dedim yardımların PKK BDP yandaşlarına gitmeyeceğine emin olmadan yardım etmem diye ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Bu soru benimde aklıma geldi,ama bildiğim kadarıyla şehit aileleri zaten maaşa bağlanıyor,bu tazminatta böyle birşey yok.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() bazı arkadaşlar bir şey yazdıklarınız sanmışlar ama pc başında oturup yazmak kolay galiba
bu yorumların bir kısmına çok üzüldüm şu var ki biz sahip çıkmayıp istisnalara takılıp kalırsak onlara sahip çıkan çok olur |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]() Şehit aileleri son derece haklı burda sorun "para" değil...
Teröristlere ayrıcalık yapılması tepkiye neden olabilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
![]() Bana göre bilip bilmeden emin olmadan veya bilerek sırf puştluğuna bölücülük için başkalarına terörist diyen benim gözümde Abdullah Öcalan gibidir hiç farkı yoktur . Ayrıa kafatası ırkçılarıdır bunlar insan eti yiyten yamyamlar gibi görüyorum onları ..
Konu EZEL tarafından (01-29-2012 Saat 20:07 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |