AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.

Stil
Seçenekler

Alt 02-23-2012, 23:43   #91
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Alt 02-23-2012, 23:58   #92
Kullanıcı Adı
werret

''Sosyalist Nusayriler''

http://www.facebook.com/Nusayri

Ebu'l Esved, bu sayfanının sahipleri sizden (Nusayrilerden/Arap Alevilerinden) değil mi yani ?

Halbuki bu sayfayı yaklaşık 29 bin kişi beğenmiş... Senin üstte linkini verdiğin sayfaların beğeneni ise bu rakama göre çok az...

Peki, aşağıdaki sayfanın kurucuları sizden mi ?

''ARAP Alevi Gençliği''

http://www.facebook.com/Arap.alevi.gencligi
Alt 02-24-2012, 20:08   #93
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
Alıntı:
werret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
''Sosyalist Nusayriler''

http://www.facebook.com/Nusayri

Ebu'l Esved, bu sayfanının sahipleri sizden (Nusayrilerden/Arap Alevilerinden) değil mi yani ?

Halbuki bu sayfayı yaklaşık 29 bin kişi beğenmiş... Senin üstte linkini verdiğin sayfaların beğeneni ise bu rakama göre çok az...
Değil, çünkü inancımızda yeri olmayan, yanlış şeyler paylaşılmış. Sayıda bir anlam ifade etmez.
Alıntı:
werret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Peki, aşağıdaki sayfanın kurucuları sizden mi ?

''ARAP Alevi Gençliği''

http://www.facebook.com/Arap.alevi.gencligi
Tam olarak bilmiyorum.

Eğer bunlar dışında inançla ilgili sormak ve ya öğrenmek istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Ama lütfen dini konuyla alakalı olsun.

Bu arada şu siteye de bakınız lütfen: http://www.ehlibeytforum.com/

Konu Ebul Esved tarafından (02-24-2012 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir..
Ebul Esved isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-24-2012, 20:20   #94
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
ŞİMDİ ASIL KONUMUZA DÖNELİM....

Alevi İslam inancı, bilgisi, Hz. Muhammed tarafından vasiyet edilen Kuran-ı Kerim ve Ehli Beyt'e dayanmaktadır.

Ehli Beyt'in 12 imamları tarafından aktarılan Hz. Muhammed'in hadisleri ışığı altında yol alınır.

İslam dini Ehli Beyt'in velayetini içerir. Alevi İslam bilgisinin özü, marifet ve hakikattir. Merkezinde insan sevgisi ve değeri yer alır. Zulme ve zalimlere karşıdır. İlme, Adalete, sevgiye, güzelliğe, kardeşliğe, beraberliğe, paylaşmaya, dayanışmaya, yardımlaşmaya, hoşgörüye ve geri kalan tüm iyi değerlere, sıfatlara bağlıdır.

Hz. Muhammed , Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki:
“ İçinizde değeri biçilmez iki emanet bırakıyorum. Allah’ın kitabını (Kur'an-ı Kerim) ve zürriyetim olan Ehli Beytimi. İkisine tutunursanız asla doğru yoldan çıkmıyacaksınız. İkisi kıyamet gününe kadar, (kevser) havuzun başucunda bana varana dek asla birbirinden ayrılmıyacaklar. Ehli Beytime karşı tutumunuzdan dolayı Allah’ın azabını hatırlatıyorum, Ehli Beytime karşı tutumunuzdan dolayı Allah’ın azabını hatırlatıyorum, Ehli Beytime karşı tutumunuzdan dolayı Allah’ın azabını hatırlatıyorum !!!”

Hz. Muhammed , Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki:
“ Ehli Beytim içinizde Nuh (aleyhisselam)'un gemisi gibidir. Gemiye binen kurtulur ve gemiye binmeyen boğulur, ölür !!!”

Hz. Muhammed, Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki:
“ Ehli Beytim, İsrailoğulları’nın selamet kapısı gibidir. Her kim o kapıdan içeri geçerse mümin olur ve her kim dışında kalırsa kafir olur.”

Hz. Muhammed, Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, buyurdu ki:
“ Âl-i Muhammed’e salavat (dua) edilmeden yapılan dualar kabul olmaz !!!”

Hz. Muhammed, Allah’ın selamı ona ve tertemiz Ehli Beytine olsun, abasının (hırkasının) altına Hz. Ali, Hz. Fatime, Hz. Hasan ve Hz. Huseyin’i alarak şöyle buyurdu:
“ Ey Allah’ım ! Bunlar benim Ehli Beytim ve seçkinlerimdir. Onlardan her türlü pisliği gider ve onları tertemiz kıl !!!”

EZAN VE İKAME
Ezan: Namaz vaktini bildirmek için müezzinin yaptığı çağrı (Sözlük.) Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de: “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağırıldığı zaman Allah’ı anmaya koşun” (El- Cuma-9)
Yüce Allah, Hz. Peygamberine İslam farizalarını vahiy ettikten sonra, namaz kılma vecibesini yerine getirmek için bir çağrının olacağını da vahyetti. Bu namaza olan çağrıya “ezan” denildi. Namaz kılma vaktinin geldiğini bildirecek güzel bir ses gerekiyordu. O ses Hz. Bilal Habeşi’de bulunuyordu. Hz. Peygamber, Bilal’a namaza bu şekilde çağrı yap, emrini verdi. Namaz vakitlerindeki çağrılar Bilal’ın sesiyle bu şekilde yankılanmaya başladı.

Allahu Ekber-Allahu Ekber
Eşhedü Enla İlahe İllellah
Eşhedü Enna Muhammeden Resûllullah
Hayye alassalah - Hayye alassalah
Hayye alel felah - Hayye alel felah
Hayye ala hayril amel - Hayye ala hayril amel
La ilahe illellah - La ilahe illellah

İkameyi ezandan sonra namaza başlamadan önce okumak farzdır. Kaynaklarımıza göre ezanda iki sefer okunan ezan sözlerinin ikamede bir sefer okunması yeterlidir. Okunuşu:

Allahu Ekber - Allahu Ekber
Hayye alassalah - Hayye alel felah
Hayye ala hayril amel
Kad kamet essalah Kad kamet essalah
Allahu Ekber - Allahu Ekber
La ilahe illellah
Alt 02-24-2012, 20:32   #95
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Basit soru,her müslüman alevimidir,alevi olmayan müslüman değil midir ?
Veya,illa alevi sıfatı eklenmeli midir ? Eklenmezse ne olur ?
Bilmekte fayda var,bu tür konular bana aşırı komik kaçar,ciddi takılmam,sinir sitemini alt üst edebilirim.
Alt 02-24-2012, 22:31   #96
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Basit soru,her müslüman alevimidir,alevi olmayan müslüman değil midir ?
Veya,illa alevi sıfatı eklenmeli midir ? Eklenmezse ne olur ?
Bilmekte fayda var,bu tür konular bana aşırı komik kaçar,ciddi takılmam,sinir sitemini alt üst edebilirim.
Şehadet getiren ve İslam'ı kabul eden herkes müslümandır.

Her Müslüman Alevi değildir ama her Alevi Müslümandır.
Hz. Ali (as)’nin yolunda giden ve onu peygamberden sonra imam bilen Müslümanlara, Hz. Ali (as)’nin taraftarları veya Aleviler denir.

Müslümanların bir kısmı Hz. Ali’nin velayetini yadsıyınca, Hz. Ali’nin velayetine bağlı olan Müslümanlar, İslam adıyla birlikte ikinci bir ad olarak Alevi adını kullanmak zorunda kaldılar.
Alt 02-24-2012, 22:49   #97
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alevilik; Kaynağını Kuran’dan alan, Hz. Muhammed’in (s.a.a.v.) hadisleri ve Ehlibeyt imamlarının (a.s.) öğretileriyle şekillenen İslam’ın özüdür, sırat-ı müstakimdir. Yani doğru ve hak olan yoldur.

İslamın özü alevilik denmiş,bu ne demek ? Alevi olmayan İslama erişememiş mi oluyor ? Madem İslamın özüdür,alevi olmayan müslümanlar hangi konumda oluyor ? Münafık mıdır ? Eksiklik midir ? İslamın özü denmiş sonuçta. Hz. Ali alevimiydi ? Haliyle Hz. Muhammed alevi midir ? Hz. Ali ile Hz. Muhammed çekişme yaşamış mı ? Dini konularda cahalimde baya ondan soruyorum doğru veya saçma sorular eşliğinde.

Alevilik diye bir şeyi madem türetmek zorunda hissettiler kendilerini,neden bunu yaptılar ne gereği var ? Resmen saçmalıktan ibaret.Ha sağa sola bakıyorum,kimisi çıkıyor ''alevilik ırki durumdur'' diyor,gülmekten karın kaslarım yırtılıyor,kimilerin fotoğraflarla dolduruyor,sazlı türkülü danslı ibadet yaptıklarını sanıyorlar vs.Hz. Ali bu tür uygulamalar yapmış mı ? cm eviymiş dedeymiş vs.Hele şu düşkün müdür düşük müdür olayı varki günümüzde tam bir komediye dönüştü.Ufacık bebeleri geleceğin dedeleri ilan etmeler,ideolojise uymayanı düşük ilan etmek,senin gözünle ''islamın özünden''
defetmek sapıklık sapkınlık değil midir ?

Aleviğin özü İslam mıdır yoksa İslamın özü alevilik midir ? İkisi arasında anlam farkı var haliyle.
Şu da var ki,aleviler kendilerini ayrıştıra ayrıştıra sapa sap günümüzdeki halini aldılar.Bu yüzden çıkıp islamın özüdür,yok cart curt meseleleri harbi komik kaçıyor bana.Hele Hz. Alinin camii de öldürüldüğü olayını bahane etmeleri zaten yeterli.Hal böyleyken,bir insan ''ben bunlar gibi değilim onlar sapmış sapıtmış'' diyerek alevilik sıfatından kendisini temizlemesi lazım.
Alt 02-24-2012, 23:00   #98
Kullanıcı Adı
Ebul Esved
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aleviğin özü İslam mıdır yoksa İslamın özü alevilik midir ? İkisi arasında anlam farkı var haliyle.
İslamın özü alevilik denmiş,bu ne demek ?
Anlaşılan anlatım bozukluğu olmuş, bu karışıklık için özür dilerim.
"Aleviliğin özü İslam'dır" demek istedim.

Alıntı:
Hele Hz. Alinin camii de öldürüldüğü olayını bahane etmeleri zaten yeterli.

Bunu ancak cahil insanlar bahane ediyor.

Konu Ebul Esved tarafından (02-24-2012 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-24-2012, 23:07   #99
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Güldüm
Neyse Allah alevilik saplantısından kurtarsın seni.
Amin.
Alt 02-24-2012, 23:16   #100
Kullanıcı Adı
Seyyah
Orjinal Alevilik ile Günümüz Aleviliği ( Ataistliğe kayan ) arasındaki ayrımı yaparak açıklamaya gitsek konu ciddiye alınır.
Ben Aleviliğe inanmıyorum ama yinede dinlerim ne diyorlar.
Fakat o daldanda bir temsilci olması forumda güzel birşey.

Konu Seyyah tarafından (02-24-2012 Saat 23:18 ) değiştirilmiştir..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)