03-22-2012, 20:09 | #1 |
Said Nursi Amerikancı mıydı?
Said Nursi: ''... Küre-i Arz'ın (yerkürenin) şimdiki en büyük devleti Amerika'nın bütün kuvvetiyle din hakikatlarına taraftar çıkması ve İslamiyetle Asya ve Afrika'nın saadet ve sukunet ve musalaha (barış) bulacağına karar vermesi ve yeni doğan İslam devletlerini okşaması ve teşvik etmesi ve onlarla ittifaka çalışması, kırkbeş sene evvel olan bu müddeayı (iddia edileni) isbat ediyor, kuvvetli şahid olur.'' Amerika'ya övgü mahiyetinde olan bu sözleri internette izlediğim bir videoda gördüm , o videonun linkini de ekleyim. http://www.gulyarasi.com/videos/7887...vguler-hq.html Said Nursi eğer gerçekten Amerikancı idiyse, Fethullah Gülen de Amerikancılık konusunda Said Nursi'den etkilenmiş olabilir mi?
Konu werret tarafından (03-22-2012 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-22-2012, 20:21 | #2 |
saidi nursi amerikancı değildi bildiğim kadarı ile...
o tarihe baktığımızda materyalist bir felsefeyi haldır haldır yayan bir sovyet rusya görüyoruz kardeşim... ve t.c yede sızmıştı hatta silah yardımı bile yapmıştı... bu materyalist ateist felsefeye karşı durmak için 'ehli kitap' olduğu 'zannedilen' halklarla iş birliği planlamış olabilir... açıkçası o zamanki duruma bakarak bu politikanın haklı yönleri olduğunu savunabilir... amerika o zamanlarda bugünki kadar emperyalist ve güçlü bir devlet değildi... çağın şartlarını gözönüne alınınca bu 'ehveni şer' politikasının haklı yönleri olduğunu düşünebilirim ben şahsen... he bu işbirliğimidir artık nedir nato oluştuğu anda bitmeliydi bence o da apayrı bi durum... nato ve varşova paktı politikaları emperyalizm idi ikisininde... Konu İntifada tarafından (03-22-2012 Saat 20:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
03-22-2012, 20:29 | #3 |
|
|
03-22-2012, 21:01 | #4 | |
Alıntı:
|
||
03-22-2012, 21:30 | #5 |
amerikancı olmayanmı var gunumuzde ornek suriye olayı...
|
|
03-22-2012, 21:33 | #6 |
Hem diyorsun ki, Fethullah Gülen'in ''Hocaefendi'' sıfatına layık bir isim olarak görmüyorum. Said Nursi Hazretleri gibi bir zat ile aynı sualde ismini zikrediyorsun... Söyleyecek çok şeyim var..!!! Fakat gözlemlediğim kadarı ile bu forumda, bu oluşuma gönül vermiş şahıslar mevcut onları tahrik edip, gönül kırıklığına müsebbip olmak istemiyorum...
|
|
03-22-2012, 21:38 | #7 | |
Alıntı:
üslubuyla yapıcı tenkit yapanlara saygım sonsuzdur... hakkım helaldir böylelerine kırılmamda... |
||
03-22-2012, 21:58 | #8 | |
Alıntı:
Neden bu noktaları dile getiren şahıslar tasfiye ediliyor ? Realite uzaklık ve tekzipler neden yayın organlarının şiarıdır ? Konu Garibüzzaman tarafından (03-22-2012 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir.. |
||
03-22-2012, 23:23 | #9 |
Özür dilerim. Şahsınıza münhasır bir tenkit değildi bu ? Gazetenin yanlış politikası o kadar ? Bir bütün olarak cemaati tenkit ve tekzip etme, hakkı da, basireti de, takvasıda bende mevcut hasletler değil.
Gönül vermiş insanları tenzih ederek kurmuş olduğum kelamlardır ? |
|
03-23-2012, 00:13 | #10 |
bediüzzaman hazretleri tarihte eşi benzeri pek olmayan bir dik duruş ve cesaret örneğidir. Kemalist sisteme asla boyun eğmeyen mücadeleci bir insandır. Yani gülen hareketiyle falan kıyaslanması şahsına hakarettir.
gülen hareketi bildiğin amerikancı natocu bir yapılanmadır. özellikle natocudur yani 1 mart tezkeresine dahi destek vermiş bir harekettir . Amerikanın ülkemizi limanlarıyla üsleriyle işgal etmesini destekleyen bir harekettir. Amerika eyalet meclislerinde dolu cemaat adamı vardır sanırım pensilvanya meclisinde 90 küsür cemaatin adamı varmış geçen anayasa toplantımızda hukukçular kulübünde büyük cemaat abilerinden biri söylemişti. Bediüzzaman hazretleri sscbye karşı amerikadan taraf olmuş olsa bile bunların amerikancılığıyla natoculuğuyla kesinlikle kıyaslanamaz. Hele son zamanlarda cemaat amerika ilişkisiyle ilgili yeni bilgiler öğrendikçe bu türk okullarındakilere cia ajanı suçlamaları bana daha ciddi gelmeye başladı. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|