AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-26-2012, 21:46   #1
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Standart İmam Gıyaseddin Barlak Şehit Edilişinin 18. Yılında Tatvan'da Anıldı




Bitlis'in Tatvan ilçesinde 23 Şubat 1994 yılında teravih namazı çıkışında sokak ortasında şehit edilen İbadullah Camii İmamı Gıyaseddin Barlak, Umut-Der Tatvan Şubesi tarafından anıldı.



Bitlis'in Tatvan ilçesinde 23 Şubat 1994 yılında teravih namazı çıkışında sokak ortasında şehit edilen İbadullah Camii İmamı Gıyaseddin Barlak, Umut-Der Tatvan Şubesi tarafından anıldı.

Barlak'ın şehadetinin 18. yıl dönümü münasebetiyle Şehadet Gecesi adı altında Umut-Der binasında düzenlenen anma programı, duaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahi sanatçısı Bilal Güler'in ilahileri ile devam etti.

Dernek üyeleri ve gönüllülerin yanı sıra davet edilen misafirler ve STK temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen anma programında konuşma yapan Umut-Der Tatvan Şubesi Başkanı Fesih Ulugöl, İmam Gıyasedddin Barlak'ın şehadetiyle kirli güçlerin karanlık emellerini deşifre ettiğini söyledi.

İmam Barlak'ın kozmopolit bir bölgede hain ve zalimlerin kursağına saplanmış bir zakkum olduğunu dile getiren Ulugöl, "1966 yılında babası Molla Ahmet Barlak, Van'ın Özalp Yünkuşak köyünde fahri imam iken oğlu Gıyaseddin dünyaya geldi. Çocukluğunu Yünkuşak köyünde geçiren Gıyaseddin'in ailesi 1974 yılında asıl memleketi olan Batman'ın Gercüş ilçesine yerleşti.

Saçı, kirpikleri ve vücudu bembeyaz olduğundan gözleri iyi görmeyen Gıyaseddin, buna rağmen okumaktan hiçbir zaman geri durmadı. Gıyaseddin,

okuldaki başarısı ve güzel ahlakı nedeni ile okul öğrencileri arasında sevilip sayılan biri oldu. Okulundaki başarısı ile birlikte İslami öğrenime kendini adayan Gıyaseddin, okul çıkışında Kur'an-ı Kerim dersini alabilmek için caminin yolunu tutardı. Gıyaseddin, müezzin olarak görev yaptığı Tatvan Merkez Camii'nde güzel ahlakı ile cami cemaatinin sevgisini kazanmış, okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ezanlarla büyük takdir almıştı. Kısa bir süre zarfında camide Kur'an dersini verdiği bir sürü talebesi olmuş ve

bunlarla çok iyi bir diyalog içerisine girmişti. Onun bu çalışmaları bütün Tatvan'da kısa bir zamanda duyulur olmuştu" dedi.

Karanlık odakların İmam Gıyasedddin Barlak'ın çalışmalarını çekemediğini ifade eden Ulugöl, "İmam Gıyaseddin 1993 yılında Tatvan Merkez Camii'ne müezzin olarak atandı. Bir yıla yakın süre orada görev yaptı. Camiye gelenlere İslam'ı anlatıp Kur'an öğretiyordu. İmam Gıyaseddin 1994 yılı Ramazan ayında 23 Şubat Perşembe akşamı teravih namazından sonra eve giderken karanlık odaklarca kurulan pusuda şehit edildi" ifadelerini kaydetti. -

BİTLİS-İHA

 


Konu Ahmet Yasin tarafından (03-26-2012 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir..
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-26-2012, 21:47   #2
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Standart
ALLAH rahmet eylesin emeği çok var üzerimde..
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi