AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-13-2012, 15:13   #1
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart Kilisesiz Hristiyanlara Camii'de paskalya töreni
ABD'nin California eyaletine bağlı Sacramento kentinde Müslümanlar, Paskalya'da kilisesiz kalan Hristiyanlara kucak açtı.

Rahip Michael Moran, KXTV televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ''Çaresizlik içinde Paskalya kutlamasını düzenleyecek bir yer arıyorduk. Derken bir rüya gördüm. Rüyamda bir gazetede ''Camide Paskalya'' başlıklı bir yazı gözüme çarptı. Uyandığımda kendi kendime (bu hiçbir zaman olmayacak) dedim'' diye konuştu.

Yine de şüphelerini bir kenara bırakan Moran, SALAM adlı Müslüman kuruluştan Metwalli Amer'i arayarak Paskalya'da SALAM Cemaat Merkezi'ni kullanmak için izin istedi.

Amer, 'Bu, İslam dininin gerçekten barışı esas alan mahiyetini yansıtıyor'' dedi
Kilise binasının kira kontratının dolması üzerine Spiritual Life Center of Sacramento (SLCS) adlı Hristiyan cemaati paskalya kutlamasını Salam Toplum Merkezi'nin camisinde kutladı.

Rahip Michael Moran 'Rüyamda bir gazetede 'Camide Paskalya' başlıklı yazı gözüme çarptı. Uyanınca Salam'dan Metwalli Amer'i arayarak camiyi kullanmak için izin istedim' dedi.

Salam'dan da izin çıkınca SLCS cemaati üyeleri geçen pazar, biri saat 08.30'da, diğeri saat 11.00'de düzenlenen Paskalya ayinlerine akın ettiler. Amer, 'Bu, İslam dininin gerçekten barışı esas alan mahiyetini yansıtıyor'' dedi.

http://www.risalehaber.com/news_detail.php?id=141593

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...tiyanlara-acti

Tebrik ediyorum bu sağduyulu ve kucaklayıcı tavırlarından ötürü.
Bu tabi ki her caminin hristiyanların ibadetine açılması demek değil ancak başka dinden insanları dahi bu denli kucaklayıp hoşgörülü davranmak ciddi bir medeniyet işareti

manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)