05-05-2012, 15:48 | #1 |
Binali Yıldırım: "Cumhuriyet Tarihi'nin Rekorunu Kırdık!"
Binali Yıldırım: "Cumhuriyet Tarihi'nin Rekorunu Kırdık!"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'deki toplamı 6.000 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu AK Parti hükümeti boyunca 21.500 kilometreye çıkartarak, Cumhuriyet Tarihi'nin rekorunu kırdıklarını belirtti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, toplu açılış törenine katılmak için gittiği Tekirdağ'da birçok açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında AK Parti hükümetinin başta eğitim alanında olmak üzere yapmış olduğu projelerin halka hizmet etmek amacıyla yapıldığını belirtti. Bakan Binali Yıldırım, şu an için önlerindeki en önem verdikleri şeyin 2023 hedefleri olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi: ''6.00 kilometrede aldığımız bölünmüş yolu 21.500 kilometreye çıkartarak Cumhuriyet Tarihi'nin rekorunu kırdık. Bugün, Tekirdağ'da 6 tane yol açılışı var. Bu yol açılışlarının toplam uzunluğu 85 kilometre ve toplam maliyeti de 160 milyon TL.'' Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak yaptıkları tüm projelerde temel unsurun vatandaşımızın her konuda daha iyi hizmet alabilmesinin olduğunu belirtti ve, ''Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneye 75 milyon insanımızı birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Türkiye, 2023 hedeflerine kilitlendi ve bu hedefleri gerçekleştirmeye çalışıyor.'' dedi. Törene Bakan Binali Yıldırım ile birlikte gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Tekirdağ'ın eğitim alanında mükemmel bir ivmeye sahip olduğunu belirterek, ''İlköğretimde biz % 100'e yakın bir okullaşmayı sağlamış bulunmaktayız. Burada kız çocuklarımızın okullaşması da erkek çocuklarımızla eşit derecede sağlanmış görünüyor. Ortaöğretimde ise geçen yıl ilköğretimden ortaöğretime geçiş oranımız % 94'e ulaştı. Bu, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir rakam. Gelecek yıldan itibaren eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla % 100'e ulaşacak. Tekirdağ'da bütün çocuklarımızı kız ve erkek 12 yıl boyunca eğitme imkânına sahip olacağız.'' dedi. Kaynak Son Haber Oku 15.04.2012
Konu Cihannur tarafından (05-05-2012 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|