![]() |
#1 |
![]() Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'nın her fırsatta bu konunun konuşulmasını ve değerlendirilmesini istemektedir.Buna istinaden bu konu haftanın konusun seçilmiştir.
Fazlası ile derinliğe sahip bu konuyu sorular ile açmaya çalışalım.
Sorular bu şekilde çeşitlendirilebiliriz.Tartışmalara yön vermek için sizlerde sorular eklemek istiyorsanız özel yada ziyaretçi mesajıyla ulaşabilirsiniz.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tek bir sorum var. Bana başkanlık sistemini uygulayıp, başarılı ve güçlü devletler arasına katılmış kaç tane ülke sayabilirsiniz ? ABD dışında...!!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bu soruya karşılık şunu sorabilirim bende,siz başkanlık sistemini uygulayan kaç ülke biliyorsunuz ? ABD dışında. Yazarsanız üzerinden daha rahat tartışabiliriz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Elimde bu konu ile ilgili Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün bir çalışması var.
Ben daha önce okumuştum.Sizlerede tavsiye ederim. BURADAN iNCELEYEBİLİRSİNİZ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ben özellikle şunu çok merak ediyorum,acaba bu başkanlık sistemi tartışması,başbakanın bu dönemden sonra daha millet vekili olamayacağından mı,yoksa gerçekten gerekliliğinden mi isteniyor?Yani başbakanımız bu şekilde hareket etmek yerine tüzüğü değiştiremez mi?devam edemez mi başbakan olarak,neden bu tartışma şuanda çıktı ortaya .Bence bu sistem başbakanımızla beraber devam etmeli,4 veya 5 dönem neyse milletvekili seçilip,sonra bir dönem ara vermenin mantığı ve faydası ne olacak çok merak ediyorum.Yanlış bir tüzük bizi nerelere ne tartışma ortamlarına çekiyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Başbakan bütün bunları sırf 4. dönem tekrar gelebilmek için yapıyor demenin bence hiçbir tutarlı yanı yok. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Yarı başkanlık sistemi ülkemizde uygulanabilir.
tabi bir geçiş süreci sıkıntıları olacaktır ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Brezilya (burası fena değil) Endonezya(ehh işte ) İran(lam cim ) Sudan Nikaragua Ekvator |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Hangi ülkelerle kıyaslayalım peki ? Emsal olarak örnek aldığınız bir ülke var mı ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|