AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-21-2012, 16:06   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 150 Ülkeye Gittim Türk Okullarıyla Gurur Duydum
150 ülkeye gittim, Türk okullarıyla gurur duydum

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON'un düzenlediği gecede Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerle bir araya geldi. Gittiği her ülkede Türk okullarını gezdiğini vurgulayan Çağlayan, "Hepsi ile gurur duydum. Oralarda ay-yıldızlı bayrağımızı görmekten çok mutlu oldum. Hangi makamda olursam olayım ömrüm boyunca bu işe hizmet edeceğim." dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 135 ülkeden gelen öğrencilerle iş adamlarını buluşturdu. Dünya çocuklarının gösterileriyle şölen havasına dönüşen geceye Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Konuşmasında ise yurt dışındaki Türk okullarını anlattı. 5 yıllık bakanlığının son 3 yılında 150 ülkeye gittiğini belirten Çağlayan, "Oralardaki bütün Türk okullarını gezdim. Hangi okula gidersem gideyim hepsi ile gurur duydum. Bütün okullarda ay-yıldızlı bayrağımızı görmekten son derece mutlu oldum." dedi. Ekonomi Bakanı, bu okullardaki öğretmenlerin bir taraftan Türkiye'nin imajını, bayrağını yücelttiklerini, diğer taraftan da o ülkelerin en başarılı çocuklarını eğittiklerini vurguladı. Bugün Türkiye'ye olimpiyatlar için gelen çocukların yarın ülkelerinde başbakan ya da bakan olarak Türkiye'nin tanıtımını yapacaklarını anlattı. Konuşmasında Avrupa'daki ekonomik krize de değinen Çağlayan, sözü TUSKON'un çalışmalarına getirdi: "Avrupa krizle uğraşırken, biz 135 milyar dolarlık, Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük ihracatını gerçekleştirdik. Bu başarıda en büyük pay, o ülkelere gidip âdeta büyükelçi, konsolos gibi çalışan insanlardır. Dünyanın ekonomik sıkıntı çektiği günlerde Türkiye Ekonomisi'ni yücelttiler. Onlara çok teşekkür ederim."

Kaynak

Zaman 04.06.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-21-2012, 21:33   #2
Kullanıcı Adı
barayev
Türkiye eskinin zayıf ülkesi değildir artık...

Konu Cihannur tarafından (06-21-2012 Saat 22:27 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ülkemize haksızlık etmeyin.
barayev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2012, 22:39   #3
Kullanıcı Adı
Fatih Hakan
Bütün dunyayı Türkçe mi öğretecekler?
Fatih Hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2012, 22:48   #4
Kullanıcı Adı
barayev
Alıntı:
İntifada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bütün dunyayı Türkçe mi öğretecekler?
ASLA ..Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye Fransaya ve İngiltereye TALEBE gönderdi ve oraya giden Talebeler Onlara Devşirme olup buraya geldiler ve Milletin evlatlarına BATI HAYRANLIĞINI AŞILADILAR..
Türkiye Somali gibi Müslüman ülkelerin çocuklarını Türkiyeyte getirip eğitiyor ve daha sonra Somaliye gönderiyor ve Türkiyenin NUFUZ alanını genişletiyor.
barayev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
135 ülke, 150 ülke, ekonomi bakanı, gurur duydum, türk okulları, zafer çağlayan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)