![]() |
#11 |
![]() Kara kalemden sonra şeffaf kalemin beyaz sayfalarda görünmemesi alışkanlık yaptı..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
![]() Yoksulluğa bak Kişi 3 bin lira alıyorsa yoksul mu sayacağız.Çok aptalca araştırmalar bunlar,gerçek Türkiye derken üfürükten tayyare demeyi unutmuşlar |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() yapma yaw 2002 yılındaki market fiyatları ile şimdiki fiyatlar aynımı? seni görende fiyatlar sabit sanıcak.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() Alıntı:
Aldigin sonuca göre asgari ücretteki artisi kiyas et ve neticeye var. Arti, AK parti hükümetleri öncesi ile sonrasi dönemlerdeki sosyal kazanimlarida hesaba ilave et. AK parti mükemmel degildir. Fakat bir gercek varki ölüm anindaki bir bedene yeniden canlilik vermistir. Dikkatimi cektide...hükümetin bu politikasini elestirenler genelde iki kisimdir. 1. Ideolojik takintisi olanlar. 2. Bugün itibariyle genc nesil...yani AK parti öncesini yasamamislar. O karanlik ve buhranli 90 lari bilmiyorlar. Hastahane köselerinden bir röntgen filmi icin haftalarca beklemenin ne demek oldugunu, teshis konulsa bile derde deva ilacin bulunmadigi ssk eczanelerindeki cileyi bilmiyorlar....parasizliktan rehin alinan hastalarin durumunu belki duydular ama görmediler. Ben acizane kismen o dönemleri hüzünle hatirliyorumda, ve benim ülkem nerden nereye geldi diyebiliyorum...elhamdl. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||||||||||||||
![]() Izlemeniz anlatmak istedigimi anlamaniza faydali olacaktir
|
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||||||||||||
![]() Izlemeniz anlatmak istedigimi anlamaniza faydali olacaktir
|
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Sağlık sektöründe atılan adımları hiç kimse tenkit etmiyor ki ? Yalnız tam gün yasası Chp muhalefeti ve anayasa mahkemesi despotluğu sebebiyle yürürlüğe girmedi. Sağlık sektörüne uzak bir sektördeyim, tüm detaylarıyla bilemem, fakat görünen noktada tek eksiğin tam gün yasası olduğunu biliyorum.
Fakat asgari ücretten vergi alınmayacak vaadini hatırlıyorum ve iktidar süreçleri onbeş yılı bulmasına rağmen hala bu vaat gerçekleşmiş değil. Fiyat oranlamasına giderseniz ve 2001 yılı ile karşılaştırırsanız elbetteki şu an yaşadığımız dönem kazançlıdır. Çünkü rakamları ülkenin krizde olduğu bir dönemden alıyorsunuz ve üstelik üzerinden yaklaşık 12-13 yıl geçmiş, belirli bir iyileşmenin olmaması muhal olurdu. Fakat zaman oranlamasına vurduğunuz asgari ücretle çalışan bir işçinin kazançlı olduğunu söylemezsiniz. Geçen gün İstanbul Mali Müşavirler odasının açıklamış olduğu bir veriye zenginlerin, asgari ücretten daha az vergi ödediği ortaya çıktı. Bu adaletsizlik, haksızlık, insafsızlık ne kadar zaman daha sürecek. Biraz daha gerçekci olmamız lazım. Hazırlanmış olan videolarda genelde aynı iktisadi veriler ve grafikler sunulur. İhracat, ithalat, tekstil satışı, turizm sektörü, o sektör bu sektör.. Bilmem kaç milyon dolar arttı. Ülkenin cebine bilmem kaç milyon dolar para girdi.. Eeee kardeşim banane, banane bu verilerden. O verileri ülke ekonomistlerine sunun. Benim cebime giren yine aynı para mı ? 701.00 TL... Benim almış olduğum ücretten devlet utanmadan vergi alıyor mu ? Banane bu verilerden, ülkemde zengin daha zengin bu mudur başarı yani ? İhracat arttı, ithatlat arttı o arttı bu arttı....!!!! Banane bunlardan, zengin daha çok zengin olmuş işte bunun türkçesi bu.. Avam tabaka bu artışlardan istifade edibiliyor mu ? Hayır.. Biz zenginleri bu kdar daha zengin ettik mi diyorsunuz yani |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Adil olmayan bir vergi düzeni varsa bunu asla savunacak degilim.
Keza insanlarin aylik gelirindeki seviyeyide yetersiz buluyorum...Ama Türkiyenin refah seviyesinin yükseldigini kimse inkar edemez. Cumhuriyet tarihinde hicbir hükümet bu denli hizmet etmemistir. lakin ben herdefasinda sunu ifade ederim, AK parti hükümeti mükemmel degildir. Fakat mevcutlarin icinde Türkiye icin en hayirlisi bu hükümettir...yaptiklari yapacaklarinin aynasi gibidir. Ben özellikle 2001 veya 2002 yillarini baz almiyorum. Isterseniz tüm bu kiyaslamalari 1990 yillardaki hükümetlerin döenmleriylede yapalim...görün bakalim ne sonuclar cikacak. O yillarda bisiklet almaktan aciz insanlar, bugün ( cok af edersiniz) abdeshaneye arabayla gider oldu.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |