10-11-2012, 03:19 | #1 |
Erdoğan da Aliya gibi
Bosna’nın Bilge Kral’ı Aliye İzzebegoviç’in partisinden belediye başkanlığına seçilen Amra Babiç, “Erdoğan da, liderimiz gibi tarihe adını yazdıracak” dedi. AVRUPA’NIN İLK BAŞÖRTÜLÜ BELEDİYE BAŞKANI BOSNA’DA SEÇİLDİ Bosna-Hersek’te hafta sonu yapılan yerel seçimlerde ülkenin merkezinde bulunan Saray Bosna yakınlarındaki Visoko kentinin belediye başkanı seçilen Amra Babiç, “Bu demokrasi için büyük bir zafer. Bu Avrupa için, hatta Avrupa’nın ötesi için bir model zira Doğu ile Batı burada, Bosna’da bir araya geliyor” dedi. Eşi 1992-1995’teki Bosna Savaşı’nda şehit olan 3 çocuk annesi Babiç, aynı zamanda zamanda Avrupa’nın da ilk başörtülü belediye başkanı oldu. Star’a konuşan Babiç, seçildikten sonra Türkiye’deki dostlarından tebrik telefonları aldığını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın Bosna’nın efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç gibi tarihte iz bırakan liderler arasında yer alacağını belirtti. Babiç Star’a özel şu mesajları verdi; “Eşim savaşta şehit düştü. Bu olaydan sonra kendimi şehit ailelerine yardım için adadım. Savaş boyunca ailesini koruyan bir anneydim. Savaştan sonra ise amacım savaşta şehit düşenlerin ailelerine yardım etmek oldu. Şimdi de bir belediye başkanı olarak şehit aileleri için tüm kalbimle mücadele vermeye devam edeceğim.” Başörtümüz bizim kişiliğimizdir Başörtüsü yüzünden hiç ayrımcılığa uğramadığını söyleyen Babiç, “Başörtümüz bizim kişiliğimizdir. Türkiye’de başörtülü kadınların belediye başkanı ya da milletvekili seçilemediğini duydum. Umarım onlar da en az ülkemdeki kadar özgür olurlar. Müslüman kadınlar attıkları her adımda pozitif değerleri tanıtmalıdır.” Erdoğan muhteşem bir insan Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’ye seviye atlattığını belirten Babiç, “Türkiye Başbakanı Erdoğan’a gerçekten saygı duyuyorum. Bize de çok yardım etti. O gerçekten muhteşem bir insan. Eminim bizim liderimiz Aliya İzzetbegoviç gibi o da tarihte iz bırakan liderler arasında yerini alacaktır” dedi. İslam’ın kadınlara kamusal alanda yer ayırdığını belirten Babiç, “Avrupa kendi kimliğine saygı duyan ancak başkalarının haklarına da hoşgörülü olan kişilerden oluşmak zorunda olduğunu anlayacak” dedi. Eşi şehit düştükten sonra örtündü Eşini kaybetmesinin ardından örtündüğünü anlatan Babic, “Başımı kocamın ölümünden sonra örttüm” derken dinin kendisine yaşadığı acının üstesinden gelme konusunda yardımcı olduğunu söyledi. Babiç, “Dinim bana her şeyin Allah’tan olduğunu söylüyor. Bu sayede enerjimi odaklayıp hayatta kalabildim. En büyük motivasyonum da oğullarım” dedi. Babiç, seçilmeden önce, Visoko 92 Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Zenitsa-Doboy Kantonu Maliye Bakanlığı görevlerini yürütüyordu. Star
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|