AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Anketimiz: Sizce Dershaneler kapatılmalı mı?
Evet 79 59.85%
Hayır 39 29.55%
Kararsızım 14 10.61%
Katılımcı sayısı: 132. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-19-2012, 01:44   #11
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Dersanelerin varlığı, sınav sistemindeki zorluğun gerektirdiği eğitimle, devlet okullarında verilen eğitim arasındaki uçurumdan doğmuş bir gerekliliktir...
Aynı zamanda öğrencilerin kendilerini koydukları hedeflerin zorluğu nisbetindede duyulan bir ihtiyaçtır...
Anadolu liseleri şöyle dursun fen liselerine giden öğrenciler dahi dersane eğitimine hedeflerindeki zorluk nisbetinde belkide daha fazla ihtiyaç duyuyorlar...
onun için meselenin kökenindeki hata sınav sistemidir...
sonraki hata öğretmenlerin kalitesizliği...
sonraki hata müfredatın tembelliği... vs vs böyle gider ...
Lakin atlanılan bir mesele olduğunu düşünüyorum
oda Türkiyenin genç nüfusu ve sınavsız geçiş söz konusu olduğunda talebi karşılayabilecek üniversite kapasitesi...
Hükumet bu hamleyi, üniversite ve bölümleri çoğaltarak duyulan gereksinimi karşılıyacak bir kıvama getirdiğini düşünüyor ve buna güveniyor..
Onun için üniversite ve bölümler çoğaldığında sınavsız geçiş belkide mümkün olabilecek onların nazarında...
Fakat dersane yapısı büsbütün kalkması mümkün değil,
çünkü rekabetle birlikte ihtiyaç duyulan uzmanlık alanları artıcak ve üniversite için olmasada sınav sistemi bir şekilde hayatımızın bir karesine yine nüfuz edicek..

bunların dışında özel okul mantığını doğru bulmuyorum, işte şahsımın kapanmamalı demedeki sebepte budur.
ne yani zengin kesimin çocukları özel okullarda daha iyi eğitim alıcak ve sınavsız geçiş sistemi söz konusu olduğunda onlar çok daha iyi bölümler ve meslekler edinirken,
fakir aileler mevcuttaki devlet okulları ilemi yetinecek??
bunun toplumsal bir sınıf farkı doğuracağını düşünüyorum ....
her ne kadar sınav sistemini yerin dibine soksakta biyerde sınavlar adalettir....

bütün bunların dışında...
ey dersaneleri cemaatin menfaat otakları görenler...
emin olun dersanelerin kapanmasında cemaatin bir zararı söz konusu bile olamaz çünkü türkiye genelinde kurulmuş bir dersane sistemi söz konusu ...
ve bu köklü sistemi en iyi kuran cemaattir. ve cemaatin bu sistemde lüzumlu gördüğü kısmı özel okul vs yapması çok daha kolay...

fakat cemaat bir tepki veriyorsa bu, kurumlarında eğitimin yanı sıra unutulan yada hiç kazanılmamış değerlerin hassasiyetlerin, hatırlatılması ve kazandırılması yönündede eğitim vermeyi ön plana aldığı içindir....
ve bu sebepte çok mühim bir sebeptir...
çünkü biz ne kadar bu dava şuurunu kabullenmesekte bu meydanlar temiz zihniyetli bir geleceğe muhtaçtır...

bu yönde gelecek nesillerin zihniyeti adına duyulan bu endişe,
şahsen benim hüsnüzanlar beslediğim Ak parti içinde önemli bir sebep ve endişe olmalı ama yazikki aksi söz konusu...

(Şahsi hayatım bu meseleye bir misaldir, bu noktalarda benim bilmediklerimi bildiren ve belkide uyanmama vesile olan ilk kurum, gittiğim dersanedir...)

cemaatin bu tepkisine aklı selim, dinini diyanetini bilen insanların art niyetli algılamaları söz konusu bile olamaz...
bu olsa olsa çetrefilli bir şeytani algı olabilir, bu ağa düşülmemesi naçizane tavsiyemdir...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 37 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 37 Misafir)