AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-01-2012, 21:39   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Şahin Alpay’dan PKK Sözcülüğü

2007’deki seçimde oyunu BDP adayı Baskın Oran’a verdiğini açıklamasıyla bilinen Zaman Yazarı Şahin Alpay, PKK sözcülüğünde sınır tanımıyor…

2007'deki seçimde oyunu BDP adayı Baskın Oran'a verdiğini açıklamasıyla bilinen Zaman Yazarı Şahin Alpay, PKK sözcülüğünde sınır tanımıyor…

Hükümet'e, eylemlerini bayramda da sürdüren “bölücü terör örgütü ile müzakere etmeleri” telkininde bulunan Alpay, açık açık teröristbaşına ev hapsi istedi; iki dilli eğitimin şart olduğunu savundu.

Şahin Alpay'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Silahları susturabileceğini söyleyen Öcalan'ı ev hapsine alma zamanı çoktan geldi geçiyor.

Kürtçe savunma elbette ki çoktan yasal hale gelmeliydi.

Kürt çoğunluklu bölgede iki-dilli eğitim için hazırlıklara gecikmeden başlanmalı.

Almanya'da “asimilasyon insanlık suçudur” diyen Başbakan'ın dönüp “Türkiye'de anadilde eğitim olmaz” demesi, CHP ve MHP liderlerinin “anadilde eğitim ülkeyi böler…” diye konuşmaları; Başbakan Yardımcısı Arınç'ın “Kürtçe medeniyet dili değildir” Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun “Kürtçe eğitim şeytana uymaktır” buyurmaları, çok vahim.

Geçen salı Güneydoğu'nun sokağa çıkmayışından belli ki, KCK tutuklamalarında sapla samanın ayrılmayışı, Kürtçeyi aşağılayan beyanlar, AKP'ye oy veren Kürtleri dahi Ankara'ya yabancılaştırmakta.

Tekrar altını çizelim: Cumhuriyet demokrasiyle bütünleşecek ise, Kürt kimliğinin tanınması yolunda reformlara devam etmek; silahlı isyanın son bulması için PKK-BDP ile müzakere şart.
…”

Habervaktim.com

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)