11-05-2012, 13:06 | #1 |
Allah kimseyi vicdansız yapmasın
BEKİR HAZAR Volkan Konak çocukluğunda... Arkadaşları ile Karadeniz'de... Yüzmeye giriyor... E çocuksun naparsın? Üzerinde ne var ne yok çıkarırsın... Öyle yapıyor dört arkadaş. Donlarına kadar çıkarıp... Denize giriyor... Onlar cıscıbıldak yüzerken... Muzip bir arkadaşları gelip... Sahilde don gömlek ne varsa... Toplayıp tepeye çıkıyor. Saatlerce denizde... Anadan üryan kalan Volkan ve arkadaşları... Sahile çıkıyor. Muzip arkadaşları tepede... Elinde fotoğraf makinesi bağırıyor; "Haçan bana bakin çekeyrum..." Volkan Konak ve diğer üç kişi... Fotoğraf makinesini görünce... Panik halinde avret mahallini kapatıyor... Muzip arkadaş tekrar bağırıyor; "Haçan orayi değul... Yüzünüzü kapatın uşşağum..." Oyuncu Serra Yılmaz diyor ki, "Ben aslında insanların... Kapalı olmasından hiç hoşlanmıyorum. Bazen korkuyorum başörtülülerden. Geçen gün hastaneye gittim... İçeri girdim simsiyah bir öcü geldi üstüme. Korktum, korkutucu geliyor bana." Amerika'da, Avrupa'da... Gelişmiş ülkelerde... Tam demokrasilerde... Kimseye öcü gelmeyenler... Çağdaş geçinenlerin bol olduğu bizde... Sistemli olarak öcüleştirilip... Aşağılanıyor. İnsanların şekline... Kılık kıyafetine bakarak... Yargılayanların beyni de bana... Öcü beyni gibi geliyor... Ben de öcü beyinlilerden korkuyorum. Allah kararan siyah beyinleri açık etsin... Öcü beyinlerden hepimizi muhafaza eylesin... Amiin... Diyarbakır'da BDP'liler... İzinsiz miting yapmak istiyor. Polis izin vermiyor. Koskoca şehri yöneten... Belediye Başkanı... Polise bağırıyor; "Allah belanızı versin... Şerefsizler... Allah sizi yok etsin..." Görevi, insana hizmet olan... Bir belediye başkanı... Bela okuyor... Beddua ediyor... Hakaret yağdırıyor... İnsanın yok edilmesini istiyor. Yok edilmek... Bu kelime bir insan için... Ölümü tatmanın bir başka karşılığı... Yok etmek... Bu kelime ile yıllardır yaşayanlar... Var etmeyi isteyemez... O yüzden yadırgamadım BDP'li başkanı... Ben "Allah sizi yok etsin" demiyorum... Sadece ve sadece; "Allah çenenizi kapattırsın" diye... Beddua değil... Dua ediyorum. Adana Valisi Avni Coş... Dün bir konferansta konuşuyor; "Eline silah verilen... Ve terörist yapılan... Çocuklarda yaş sınırı... 10'a düştü..." 10 yaşındaki çocuğu... Ailesinden koparıp... Dağa kaldırmak... Ve oyuncak yerine... Silah verip... Katil yapmak... Bunu yapan hayvanlara... "Allah sizin belanızı versin" demiyorum. "Allah sizi tez zamanda... İnsan yapsın" diye... Dua ediyorum... BDP'li vekiller APO için... Meclis'te açlık grevi yapacakmış. Bugüne kadar dağa kaçırılan... Ve katile dönüştürülen... 10 yaşındaki çocuklar için... Tokluk grevi yapanlara... Allah "Akıl fikirden öte... Bir gram vicdan versin" diye... Dualarımı gönderiyorum. 10 yaşındaki çocuklar için... Ölüm orucu tutun da... Biz de katılalım diye... Size sesleniyorum. Eğer Allah size vicdan nasip eder de... Çağrıma kulak verip... 10 yaşında dağa kaldırılanlar için... Ölüm orucu organize ederseniz... Lütfen iftarda şarap olmasın... Çünkü dediğim gibi... Ben de katılacağım...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|