![]() |
#1 |
![]() ![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığı üyelere hakaret eden Askeri Yargıtay Başsavcısı Hakim Albay Ozan Odabaşı’nın, Askeri Yargıtay İkinci Dairesi’nin kararıyla “görevli memura hakaret” suçundan para cezasına çarptırılması olayında garip gelişmeler yaşanıyor… Habervaktim’in edindiği çok özel bilgilere göre, birileri temyiz sürecinde küfürcü Odabaşı’nı kurtarmak için kolları sıvamış durumda. Cezayı bozdurmak için bakın kimler, neler yapıyor: Askeri Yargıtay Başsavcısı Hakim Albay Ozan Odabaşı'nın, Cumhurbaşkanı Gül'ün atadığı Askeri Yargıtay üyelerine hakaretten yargılandığı ve “görevli memura hakaret” suçundan para cezasına çarptırıldığı basında yer almıştı. GÜL'ÜN SEÇTİĞİ ÜYELERE HAKARET ETTİĞİ TESCİLLENDİ Edindiğimiz bilgiye göre, Başsavcı hakkında verilen mahkumiyet hükmünün gerekçesi hazırlandı. O gerekçeye Habervaktim ulaştı. Gerekçeyi basında ilk kez Habervaktim yayınlıyor. Mahkemenin yayınlanan gerekçesi ile Başsavcı'nın, Cumhurbaşkanı Gül'ün seçmiş olduğu üyelere hakaret ettiği tescillenmiş oldu. TEMYİZE DİKKAT! Bu davada temyiz merci olarak Askeri Yargıtay Daireler Kurulu görev yapacak. Daireler Kurulu'nda sabit üyelerin dışındaki üyelerin seçimi ise tamamen Askeri Yargıtay Başkanı'nın tekelinde. Başkan Hakim Tuğgeneral Hasan Dengiz'in nasıl davranacağı ise merak konusu. KARAR BOZULACAK MI? Ama aldığımız duyumlara göre, Başsavcı hakkındaki kararı bozdurtmak için kolları sıvamış durumda. Dengiz'in Daireler Kurulu'nda üye olarak görev yapacakları belirlemek için sıkı bir çalışma yaptığı iddia ediliyor. Kararı bozdurtmak için kendisine yakın olan üyeleri listeye koymaya çalıştığı ileri sürülüyor. GENELKURMAY RAHATSIZ Öte yandan Genelkurmay, bir Askeri Başsavcı'nın bu şekildeki bir suçlamayla görev başında iken yargılanmasından rahatsız. Kurumun fazla yıpratılmaması için Başsavcı'nın kendi isteğiyle biran önce emekli olmasını istiyor. Ama Başsavcı ısrarla görevine devam ediyor. Askeri Yargıtay Genel Kurulu'nun ise toplanıp Başsavcıyı istifaya davet etme yetkisi var. Ama bunun için Genel Kurul'un toplanması gerekiyor. Genel Kurulu da toplama yetkisine sahip olan kişi Başkan Hasan Dengiz. Edinilen bilgilere göre, Hasan Dengiz Paşa ise durumu idare etmeye çalışıyor. Paşa'nın Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı'yla görüşerek “kendisini istifaya davet ettim ama yanaşmıyor” şeklinde yanıltıcı bilgiler verdiği; Askeri Yargıtay'da ise tam tersi yönde konuştuğu iddia ediliyor. HASAN PAŞA İYİ ÇALIŞIYOR! Hasan Paşa'nın Başsavcı hakkında mahkumiyet kararı veren üyelerden olan bir üyeyi, kendi izni dışında yurt dışına çıkmasını fırsat bilerek cezalandırmak istediği de iddialar arasında. Üyenin savunmasını aldığı, ancak daha sonra Genelkurmay ile karşı karşıya gelirim korkusuyla çark ederek, üyeyi koruma yoluna gittiği iddia ediliyor. Askeri Yargıtay'da, Cumhurbaşkanı Gül'ün seçtiği üyelere karşı hem Başsavcı tarafından hem de Başkan Hasan Paşa tarafından düşmanlık seviyesinde ileri bir tepki olduğu belirtiliyor. Başkan'ın bu tepkisinin altında, arzuladığı ortamı bulamaması ve istediği kişileri üye seçtirememesinin yattığı kaydediliyor. Habervaktim.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|