12-26-2012, 16:54 | #22 |
Anlatılacak çok şeylerim daha var...
Öncelikle "Dinlerarası diyalog",ile din mensupları arası ilişkileri birbirinden ayırmak gerekir. Dinlerarası Diyaloğ'un ne olduğunu hepimiz biliyoruz, yada hiç birimiz bilmiyoruz. Biliyoruz; çünkü o kadar güncel, o kadar farklı bakış açıları ile anlatıldı ki, az yada çok herkesin bu konuda bir fikri var yada belli fikirlere taraf oluyorlar.... Bilmiyoruz; Çünkü savunucuları bunu tebliğ ile karıştırırken, karşıtları ise bu oyundan rahatsızlıklarını farklı dinlerdeki insanların yada kurumların birbirileri ile olan sosyal ilişkilerini bile dinlerarası diyalog olarak nitelendirme eğilimindedir... "Dinler arası diyalog" İsminin bile bilinçli olarak yanlış konulduğu, ne kökünü nede bu günkü işleyişini müslümanların belirlemediği, en iyi yorumla saf müslümanların bilmeyerek Vatikan'a hizmet etmelerinden ( ki benim şahsi kanaatim İslam adına şirket kuran grubun şirket cirolarını artırma çalışmasından başka birşey değildir) ibaret bir durum... Ne tebligle nede inanç özğürlüğü ile uzaktan yakından alakası olmayan bir olgudur. Din mensupları yada kurumları arasında ki sosyal ilişkiler ise bambaşka bir durumdur. Bir müslüman bir Hristiyanla iş yapabilir, komşu olabilir, beraber aynı toplum içerisinde yaşayabilir.vs.vs... Bu beraberlik sırasında bazı kesişmeler olabilir elbette. Peygamberimizin Medineye gelen Hristiyanlara kendi mescidinde ibadet etmelerine izin vermesi gibi... Bu anlamda, kilisede semazen gösterimi dinler arası diyalog mudur değil midir sorusuna cevap verebilmek için, buna nasıl bir misyon yüklendiğini bilmek gerekir sanırım. Bu anlamda, bir müslüman klisede şiir okuyabilir mi? Evet bence okuyabilir. Peygamberin hayatını anlatabilir mi? Elbette anlatabilir. Bunu yaparken, hakkı gizlemeden yapmak kaydıyla. Ben Milli Görüş'ü tam 30 sene evvel kendime en yakın hissettiğim siyasi/içtimai hareket olduğu için seçtim.... ve diğer siyasi partilere baktığımda basit/sıradan herhangi bir vizyon ortaya koyamadıklarını gördüm.... Araştırdım, aradım, taradım... Baktım ki Milli Görüş diğerlerinde çok çok farklı.... Zamanla bazı yanlışlıklar veya şöyle diyeyim yanlış olduğunu düşündüğüm bazı mevzuları burada dile getirdim, yetkililere de gerektiğinde bunları dile getirdik.İnşaallah kısa zamanda Tüm dünya Milli Görüş camiasında bu badireler hayırlısıyla atlatılacaktır. Ben daha öncede dediğim gibi yanlış olduğunu düşündüğüm birşeyin cevabını, nedenini anlamaya çalışıyordum.... İnsan yeni öğrendiği, araştırdığı birşey hakkında elbette sorgulayıcı olabilir,Ben dinlerarası diyaloğu 2 senedir araştırdım sordum soruşturdum.Kendi çabalarımla ve delillerle kanaat ettim ki bu dinlerarası diyaloğun batıl ve sapma bir yol olduğunu iyice idrak etmiş oldum.Eğer diyaloğun tam olarak anlaşılması için tv.lerde ve gazetelerde en az 1 hafta boyu açıkoturum yapılrsa her şey günyüzü gibi ortaya çıkacaktır.Böylelikle bu diyaloğun ne olup olmadığını herkes anlamış olacaktır.İşte bunun için bu diyaloğun içyüzünü öğrenmesinler diye ben hiç açıkoturum yapıldığını da duymadım ve de görmedim.Varsa bana videosunu gösterebilirler.Dinlerarası diyaloğun yanlış olduğu kesinleşince bunun peşinden gitmeye çalışmak ahmaklıktan başka bir şey değildir. Konu MEÇHUL ADAM tarafından (12-26-2012 Saat 16:58 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|