AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-21-2013, 00:05   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Adamın söylediğini iyi anlamak lazım. Söylemek istediği, tarih denince sadece işgalden, savatştan, taht oyunlarından bahsediliyor, sürekli bunlardan bahsetmekle tarih öğrenilmez, ecdadımız öğrenilmez.
Benim anladığım budur bu söylemden.
Zaten okullarda öğretilen tarih dersinden şikayetçi değil miyiz ?
Tarih savaşlardan ibaret değil, yenilgilerden ibarette değil, hangi padişahın kimden çocğu olmuş bu da tarih değil, kim kimi öldürmüş bu hiç önemli değil. Elbette savaşlar vs. ele alınacak ama temeli bunlar oluşturmamalı sadece. Nufus hiç öğretilmiyor, veya padişah bir karar alırken kimlere danışıyor bu da öğretilmiyor, o dönemdeki avrupalıların kendi içlerinde yaptığı savaşlardan söz edilmiyor, İstanbul'u fetih ederken bize kimler yardım etmiş ve İstanbul'un fetedilmesini isteyen avrupalı inanç grupları kimlerdi bunlar da öğretilmiyor.

Yahu, bize Abdülhamit'i öğretmedi bu it köpek şerefsizler. Öğrettilerse de hain diye öğrettiler. Tükürmek lazım böyle tarihin içine, bizim böyle tarihimiz yok.
Atatürk köşeleri yapılıyor okullarda, sanki türklük atatürkle geldi diye lanse edildi, haşa atatürk sanki türklerin hz. ademiydi gibi gösterildi hep, o olmasaydı soyumuz kuruyacaktı sanki.

Bizim ne o tip Osmanlı tarihimiz var, ne de yakın tarihimiz, tarih dersleri baştan yazılmalı.
Okuldaki öğrencilere, bakanında dediği gibi günümüze ters düşen olayları anlatmakla tarih öğretilmez, aksine ecdadına söven bir nesil yetiştirilir.

Ülke tv de sıradışı tarih adlı program da Prof. Dr. Mehmet Çelik çıkıyor (şuan da yayında), geçenlerde canlı yayında anlatmıştı bu olayı ve haber yapmışlar, linki koyuyorum açın bir okuyun bakalım; http://www.zaman.com.tr/newsDetail_g...aberno=1299987

Birileri boşuna ülkemizin dilini değiştirmedi.
Bir örnek vereyim, 26 yaşında, kemalist/alevi bir kız bana aynen şunu diyor 'atatürk cehphede uyurken uyandı, birden aklına fikir geldi ve türkçeyi buldu, türkçeyi bulamsaydı biz hala arapça konuşuyor olurdu'

İnsanımız bu kadar mallaştırıldı. Cephede uyanacak, türkçeyi keşfedecek, türkçe konuşmayı öğreneceğiz, hem de türkçeden önce ecdadımız arapça konuşuyormuş. Varın gerisini siz düşünün. Bu tür saçma sapan hikayelere inanır oldu milletimiz, tarih diye bunları yutuyor. Yutmayı geçtim, akılları öyle uyuşturulmuş ki, düşünemiyor bile, sorguya bile çekemiyor.
Hüdaverdi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)