AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-17-2013, 13:49   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs up Yazarlarımız, çizerlerimiz, doçentlerimiz, profesörlerimiz çoğaldı ama ...

Alimlerimiz Azalıyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bilgi eğer ahlaka, güzel amele, insanları aydınlatan nura dönüşürse işte o takdirde milletleri ayakta tutan güç haline gelir” dedi.

Görmez, Gaziantep’teki Şehitkamil Kültür Merkezi’nde Adil Özberk hocaefendinin vefatının 14. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı. Görmez, burada yaptığı konuşmada, insanların olduğu gibi şehirlerin de ruhu olduğunu belirtti. Görmez, bir şehrin ilmi, irfanı, yapılan iyilikleri, güzellikleri, hayırları, duaları, manevi bütün unsurlarının o şehrin “ruhunu” oluşturduğunu aktardı.

İlmin arttığını ancak bu ilmi ahlaka ve sorumluluğa dönüştürmekte güçlük çekildiğini anlatan Görmez, “Eğer ilim, ahlaka ve sorumluluğa dönüşmezse o aleyhte bir güce dönüşür. Bilgi eğer ahlaka, güzel amele, insanları aydınlatan nura dönüşürse işte o takdirde milletleri ayakta tutan güç haline gelir” diye konuştu.
Görmez, milletin sadece maddi, refah, ekonomik ve teknolojik üstünlükle abat olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Milletleri millet yapan değerler vardır. Mühim olan madde ile birlikte manayı ayakta tutmaktır. Mühim olan maddeyle birlikte şehrin ruhunu, ruhu oluşturan bütün iyilikleri, bütün güzellikleri ayakta tutmaktır. Kur’an-ı Kerim’de ‘hars’ diye bir kavram vardır. Bu kavramın iki manası vardır. Hem tarım hem kültür için kullanılır. Yani hem mideyi doyuran tarla için kullanılır, hem ruhu ve kalbi doyuran maneviyat için kullanır. Bu toplumun ‘harsı’nı ayakta tutmak için daha büyük çabalar göstermek lazım. Yazarlarımız, çizerlerimiz, doçentlerimiz, profesörlerimiz çoğaldı ama alimlerimiz azaldı. Şehrin sanayisi, ticareti ve üretkenliği önemli ama bunlar iyilik, erdem, fazilet, ahlak, maneviyat ve duayla birleşmediği zaman bütün emekler heba olur.”
Görmez, konuşmasının son bölümünde Adil Özberk hocaefendi ile ilgili anıları paylaştı.













habervaktim

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi