AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-14-2013, 14:29   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Türk Ordusu'ndan Askerlere İntiharlara Karşı Psikolojik Destek Eğitimi
TSK'dan askerlere psikolojik destek eğitimi

TSK, intihar vakaları artınca askere psikolojik destek eğitimi başlattı.



Geçtiğimiz aylarda açıklanan rakamlar son 10 yılda intihar eden asker sayısının aynı dönem içinde şehid olanların sayısından fazla olduğunu ortaya çıkarmıştı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son 10 yılda şehid olan TSK personeli sayısının 601, intihar eden personel sayısının 965 olduğunu açıklamıştı.

Genelkurmay Başkanlığı da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yaşanan intihar vakalarına karşı harekete geçerek askere psikolojik destek eğitimi başlattı.



Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, orduda yeni göreve başlayacak subay ve astsubaylar, "Kişiler arası iletişim ve yardım becerileri, problemli askeri fark etme ve bu personele rehberlik yapma" gibi konularda eğitim alıyorlar.

PSİKOLOJİK EĞİTİM GÖRÜNTÜLENDİ

Ankara ve İstanbul'da düzenlenen eğitimler, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

AA ekipleri, Ankara'nın Mamak ilçesindeki MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen eğitimleri görüntülediler.



40 ASKERÎ PERSONELE EĞİTİM


Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şennur Tutarel'in, MEBS Okulu'nda verdiği eğitime, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan ve göreve yeni başlayacak 40 askerî personel katıldı.

Tutarel, eğitimin amacının subay ve astsubayların meslekî ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, yöneticilik görevinde etkili iletişim kurmaları ve insan ilişkilerini daha sağlıklı sürdürmeleri için gerekli bilgi, beceri ve davranışları güçlendirmek olduğunu söyledi.

SAĞLIKLI İLETİŞİM KURMA YOLLARI KONUŞULDU


Askerî liderlerin yönetimindeki personelin askerlik hizmeti süresince yaşayabileceği bir takım psikolojik sıkıntılar olabildiğine dikkati çeken Tutarel, şunları kaydetti:

"Bunlar askerlik ortamına geldiklerinde bir takım uyum güçlükleri yaşayabiliyorlar. Bu güçlükler üzerine bilgi vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca kıta yaşantısında kendisine zarar verme davranışları ortaya çıkabiliyor. Bunlarla ilgili, ipuclarıyla ilgili değerlendirme yapmaya ve bilgilendirmeye çalışacağız ve ne gibi önlemler alınabilir, bu kişilerle nasıl iletişim kurabilirsiniz, sağlıklı iletişim kurma yollarını konuşacağız. Genel olarak da eğitimimizin bunlar olacak."

4'ER SAAT, 40-50 KİŞİLİK GRUPLAR HÂLİNDE OLACAK


İstanbul ve Ankara'da düzenlenen eğitimler TSK'ya bağlı 40-50 kişilik gruplar hâlinde oluşturulan sınıflarda 4'er saat sürecek.

Askerî yetkililer, TSK'ya bağlı okullarda normalde psikolojiyle ilgili derslerin işlendiğini, ancak Ankara Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında düzenlenen eğitimlerin klinik psikologlar tarafından verilmesi nedeniyle daha etkili olacağının düşünüldüğünü ve bu nedenle büyük önem arz ettiğini vurguladılar.

İNTİHAR EDEN ASKER SAYISI ŞEHİD OLAN ASKER SAYISINI GEÇTİ


Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde son 10 yılda intihar edenlerin sayısının aynı dönem içinde şehid olanların sayısından fazla olduğu ortaya çıkmıştı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son 10 yılda şehid olan TSK personeli sayısının 601, intihar eden personel sayısının ise 965 olduğunu açıklamıştı.

Yılmaz, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, 01 Ocak 2002 - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında meydana gelen pusu, silahlı saldırı, taciz ateşi ve çatışma olaylarında 601 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin şehid olduğunu kaydetti.

Son 10 yılda intihar eden personel sayısının ise 965 olduğu belirten Yılmaz, "İntihar davranışı açısından TSK personelinde benzer yaş ve cinsiyet grupları açısından sivil örneklerden daha farklı bir epidemiyolojik veri olmadığı tespit edilmiştir."dedi.

Kaynak

En Son Haber 08.04.2013

 


Konu Cihannur tarafından (04-14-2013 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ankara üniversitesi, askerlere, doç. dr. şennur tutarel, intiharlara karşı, psikolojik destek, türk ordusu, türk silahlı kuvvetleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi