![]() |
#1 |
![]() GENAR'ın Son Genel Seçim ve Yerel Seçim Anketi
![]() GENAR'ın, Gezi olaylarının etkilerini ölçmek için yaptığı ankette bugün genel seçim olsa AK Parti'nin oyu % 50,2, yerel seçim olsa % 50,8 çıkarken, CHP'nin oyları aynı sırayla % 27 ve % 27,1 olarak belirlendi. % 63 GEZİ PROTESTOLARINI DESTEKLEMEDİ Sabah'ın haberine göre, GENAR araştırma şirketi Gezi Parkı olaylarının sosyal yansımalarını ele alan geniş kapsamlı bir anket yayınladı. 2294 kişiyle yüz yüze görüşmeyle yapılan ankete göre, Türkiye'nin % 63,4'ü Gezi Parkı protestolarını desteklemedi. Türkiye genelinde 20 Haziran2013-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan ankete göre eylemlere katılım oranı ülke genelinde sadece % 19,2'de kaldı. "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna belediye seçimlerine ve genel seçimlere göre farklı oranlar çıkarken, AK Parti'nin oyu her iki ankette de % 50'nin üzeri oldu. Ankette öne çıkan sonuçlar şöyle: BUGÜN SEÇİM OLSA Ankete katılanlara "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu da soruldu. Oy oranları belediye seçimlerine ve genel seçimlere göre farklı oranlar ortaya koydu. AK Parti'nin oyu her iki ankette de % 50'nin altına düşmedi. AK Parti hükümetinin icraatlarından memnuniyet oranı ise % 56 oldu. Muhtemel bir genel seçimde oy oranları; AK Parti % 50,2, CHP % 27, MHP % 13,2 ve BDP % 6,5 olurken, yerel seçimde oy oranları; AK Parti % 50,8, CHP % 27,1, MHP % 12,8, BDP % 6,5 olarak sıralandı. ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK % 72,1 Ankette son günlerde gündemin alt sıralarında kalan çözüm sürecine olan destek de katılımcılara sorulurken, destek oranı % 72,1 çıktı. Anketteki bir diğer önemli konu da yeni anayasa süreci ile ilgili oldu. Katılımcıların % 58,9'u "Uzlaşma olmazsa AK Parti kendi anayasasını referanduma götürmeli" derken, "Eğer AK Parti kendi anayasasını referanduma götürürse destek veririm" diyenlerin oranı % 51,9 oldu. Ankete katılanların % 59,1'i "Türkiye AB'ye girmeli" dedi. ![]() Kaynak En Son Haber 07.07.2013
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Nazlı ILICAK hanımın forumdaki röportajını okudugumda sürekli iktidarda olan partilerin yıprandığı düşüncesini göz onunde bulundurarak %39 un üzerini akparti için başarılı bulduğunu okumuştum.Ben bu düşüncenin aksine bir önceki genel seçimde aldığımız oy oranından düşüş olucagını zanletmiyorum ve gezi olayları sonrası sag duyulu chp li mahalle komsularım ve arkadaslarımın bizzat kendilerinin akpartiye oy verecegini duydum ve bununda genel bir şey olabiliceginide düşünüyorum
şu gün seçim olsa %53-54 alırız diye düşünüyorum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|