AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-28-2013, 15:09   #1
Kullanıcı Adı
Akbursa
Standart Meclis'te 'Kamer Genç' gerginliği
Meclis'te 'Kamer Genç' gerginliği

ANKARA 28 Kasım 2013
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, önceki gün Japon Milli Günü resepsiyonunda Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, “Sen hangi sıfatla burada konuşuyorsun.” şeklindeki sözleri Meclis Genel Kurulu’nda tartışmaya neden oldu.

VİDEO

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Eğer Atatürk yaşıyor olsa idi ben inanıyorum ki şu grubu tertemiz ederdi, dümdüz ederdi, sizin gibi insanları bu partide barındırmazdı.” dedi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ise, “Hazreti Peygamber sizi bir görseydi, bırak bu Meclis’i, bırak bu dünyayı, sizi kainattan sürerdi.” şeklinde karşılık verdi. AK Partili Aydın, Genç’in partisi tarafından kınanmasını isteyerek şöyle dedi: “Bunu kınamanız lazım. CHP’li bir milletvekili bu. CHP’nin disiplin kurulu yok mu? İşlem yapamaz mısınız?”
TBMM Genel Kurulu, daha sonra AK Partili Fatih Şahin ve CHP’li Kamer Genç arasında atışmaya sahne oldu. Meclis kürsüsünde konuşmak isteyen Kamer Genç’e Meclis Başkan Vekili tarafından izin verilmedi. Fatih Şahin, Kamer Genç’e, “Defol git buradan. Otur yerine. Tahrik etme insanları.” sözleriyle tepki gösterirken, CHP’li Genç, “Ben kimi tahrik ediyorum. Ya, sen kimsin bana ‘Otur.’ diyorsun!” ifadelerini kullandı. Tartışmanın büyümesi üzerine Genel Kurul’daki oturuma ara verildi.
‘AKP, Zeyid Aslan’a ne yaptıysa CHP de Kamer Genç’e onu yapar’
CHP Sözcüsü Haluk Koç ise düzenlediği basın toplantısında, yaşanılan olayın hoş olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Bunların onaylanması, takdir edilmesi hiç kimse tarafından düşünülemez. Kadının toplumun ve yaşamın her alanında söz sahibi olmasını savunan bir partiyiz. Kadını öteleyen, sonraki konumuna getiren her tavıra karşıyız. Fakat genel diplomatik teamülleri de bir şekilde hatırlatmak gerekir.” Koç, CHP’nin Kamer Genç’e yönelik bir tavrı olup olmadığının sorulması üzerine ise “CHP ne yapar? Zeyid Aslan’a AKP ne yaptıysa onu yapar. TBMM’nin ortasında en ağza alınmaz küfürleri edenler AKP’nin süzgecinde nasıl değerlendirildiler? Kamer Genç bir küfür etmiyor, sözlü tepkide bulunuyor.” ifadelerinhi kullandı. Kamer Genç’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’tan da tepki geldi. Toprak, partisinin Ayvalık İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine, Genç’in tavrını doğru bulmadığını ifade etti. Toprak, “O gece Japon Büyükelçiliği’nin kendi gecesidir. Kimi konuşturup, kimi konuşturmayacaklarına dair takdir kendilerine aittir. O gecede bir bayanın yaptığı konuşmaya müdahale etmesini doğru bulmuyorum.” dedi.

Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-28-2013, 15:10   #2
Kullanıcı Adı
Akbursa
Bu Kamer Genç tam bi sığır afedersiniz. Nasıl vekil seçiliyor yıllarca anlamak mümkün değil.

Başbakanın eşine yaptığı büyük terbiyesizlik.
Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)