12-14-2013, 01:13 | #171 |
Dershane meselesinde haftalardir oldugu gibi kim hakli yada kim haksiz münakasasina girmeycegim. Bu konu enine ve boyuna ,kamuoyu tarafindan ve özellikle uzmanlar nezdinde geregi kadar tartisildi zaten. Sahsen bir kanaat sahibiyim. Ve bu fikrimde kolay kolay degismez.
Cemaat mensuplarinin bu sekilde, ölcüsüz tepki vermesi gayet dogal DEGILDIR. Cünkü bu cemaat bir islami cemaatse eger, umumu ilgilendiren mevzuularda islami ölcülerle hareket etmesi daha efdaldir. Zira fitnenin uyanmasi önlemek namina böyle bir islami hassasiyeti beklemek gayet dogaldir. |
|
12-14-2013, 14:35 | #172 | |
Alıntı:
Cemaati ölçüsüz tepki vermekle itham edenler, Ak partinin bu hamlesini çok mu ölçülü bulmaktalar. Eğitimde ya da başka alanlarda daha büyük sorunlar var iken, milletin şikayetçi olmadığı bir konu iken niye burası kurcalanıyor hiç soruyor musunuz acaba? |
||
01-05-2014, 19:49 | #173 |
Mesele dersane değildir.Mesele Türkiye Cumhuriyeti Devletine kafa tutabileceğini düşünen paralelcilerdir. Hele ki şu süreçten sonra dersane dersane diye ortada dolanan bir AK olamaz!
|
|
01-06-2014, 02:04 | #174 |
Aslında dershanelerin kapanması lazım. Ama bunu yaparken eğitim sistemimize bakmak lazım. Ösym'nin yaptığı Lys ve Ygs sınavları dershane ihtiyacını doğuruyor. Okulda görülen dersler bu sınavların getirisi haline gelmiyor. Eğer okulda görülen dersleri bu sınavlara dönük hale getirebilirsek dershaneye ihtiyaç kalmaz.
|
|
01-06-2014, 02:19 | #175 | |
Alıntı:
Hah işte. Neden dershane konusu bir anda kurcalanmaya başlandı? Bu konu ile ilgili 2 yerden teyit ettirdiğim bilgiler var. Öncelikle Mavi Marmara olayında 9 şehit verilmesi ve hükümetin sert tepkisi. Cemaat'in bu durumdan rahatsız olması. Mit müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili durum. Hükümet özellikle başbakan Hakan Fidan'a sahip çıktı. Ama yine cemaat bu konudan rahatsız oldu. Bu iki konu bu boyuta gelince Cemaat harekete geçti. Gezi parkı eylemlerinin öncüsü oldu. ( Bu bilgiyi 2 yerden teyit ettirdim. Doğruluğu yüksek düzeyde. ) Bunun üzerine bir anda dershane tartışması patlak verdi ve hükümet bir anlamda cemaat'e rest çekti. Hükümet '' dershaneleri kapatacağız. '' dedi. Cemaat para kaynağı olan dershanelerinin kapatılma girişimine karşılık 17 aralık operasyonunu başlattı. Aslında bunları yazmak istemedim ama son gelinen gelişmeleri görünce dayanamadım. |
||
01-08-2014, 03:34 | #176 |
dershaneler KAPATILMALI çünkü öğrencinin gittiği okuldan çıktıktan sonra sınavlara girip kazanmalı . . . ha okullar yeterlidir yetersizdir tartışılır bence yetersiz değildir ama oldukça yeterlidirde diyemiyeceğim . okulların yeterli olabilmesi için önce parazit yapan dershaneleri kapatıp işe başlamalıyız. dershaneler açık olduktan sonra okullarda hocalar ne kadar çabalarsa çabalasın ( birde bu var öğrenci dershaneye gittiği için hocaların yükü hafif psikolojik olarak durum böyle ama dershaneler kapatılınca hocaların sorumluluğu dahada artacak ) örneğin x ticaret meslek lisesinden bu yıl 100 öğrenci şuralara yerleşti gibi yani liseler daha fazla başarı odaklı olacak. öncelik şu okulların yeterliliği ama anlattığım gibi ve benim görüşüm yeterlilik seviyesini artırmak için dershanelerin kapatılması tek yoldur. birde ailenin cebinden çıkan paralar cabası
|
|
01-26-2014, 01:30 | #177 |
bence kapatılmalı. ben avrupada bir ülkede eğitimimi aldım. şimdi bilmem ama zamanında dersane diye birşey yoktu o eli öpülesi öğretmenler ne idealist insanlarmış şimdi anlıyorum ilkokul 4 sınıfta matematik dersim 1 dönem zayıf geldi diye 1 öğretmen beni bir dönem özel olarak ders çalıştırmıştı okulda ve bunun içinde ücret almıyordu yönetmelik böyleydi bunu sorduğumdada görevim demişti dün gibi hatırlıyorum. gelelim memleketimize bizim öğretmenler istisnalar hariç hepsi vatan hayini sala başını al mağaşını sabahtan akşama kadar hükümeti nasıl deviririz derdindeler soysuzlar iş öğrenciye gelince yaptıkları aynen şudur "çocuklar bakın bu a harfi hadi gidin akşam ananız babanız size akşam evde öğretsin" işte bu zihniyet dersanelerin ekmeğine tereyağ sürmektedir. bence başarısız öğrenci yoktur. ilgisiz alakasız vurdum duymazlık öğretim görevlisi, personeli , okul yöneticisi veya müdür vardır bunların aldıkları mağaşlar haramdır. bu zamanda hangi sınıf öğretmeni belirli bir program çerçevesinde bir öğrencisinin evini ziyaret ediyor sen öğretmensin tanımadığın bir öğrenciyi nasıl yetiştiriyorsun?
kapatılmasın diyenin tuzu kurudur. bence devlet okuları da kapatılmalıdır. meb işini seven insanlardan denetim kurulu kurmalıdır kimseyi kayırmayacak. tüm okular özeleştirilmelidir. gss de ki verileri kulanarak dürümu iyi olmayan çocukları bu okularda devletin karşılaması ile okutmalıdır. işin içine patron girince bak bakalım eğitim nasıl 4x4 nasıl oluyor. çünkü işini yapmayan öğretim görevlisini patron nasıl işten kovuyor...... mevcut düzende parası olan çocuğuna para ile bilgi sokuyor parası olmayanda okuyamıyor madem adalet diyoruz adalet bunun neresinde? asgari ücret 800tl kira 500tl |
|
01-26-2014, 01:52 | #178 | |
Alıntı:
Öyle ya, bedava olan devlet hastaneleri var Fedakar doktorları var Parası olan özel sağlık hizmetinden yararlanıyor hemde asgari ücret 800 tl iken! Bu haksızlık İşte sizde ki işe yaramayan mantık İstihdam boyutuna ise hiç girmiyorum Devletin dershane açması kapatması STALİN rejimlerinde olur Özel sektör de arz talep meselesi vardır Kerhaneleri açık tutarken iyi veya kötü eğitime hizmet veren dershaneleri kapatmak saçmalıktan başka bir şey değil Amerikada sınav sistemi olmamasına rağmen milyar dolarlık dershaneler zincirleri var Aileler çocuklarına oralardan öğretim hizmeti eğitim hizmeti satın alıyor Dershaneleri kapatma konusunda ki bu hırsın sebebi cemaat düşmanlığı Siz anlamasanız da onun asıl niyeti başından beri buydu |
||
01-26-2014, 02:14 | #179 |
Sizinkiler ögrenci yetiştirmiyor, haşhaşi yetiştiriyor
|
|
01-26-2014, 02:22 | #180 |
Dostmodern darbecilerle Gülen Cemaati'ni birbirinden ayırmak gerekir. Allah rızası için dünyanın 150 civarında ülkesinde Türk okullarında Türk Kültürü'nü tanıtan öğretmenlerin pek çoğu da o dershanelerde okumuşlardır.
Konu Cihannur tarafından (01-26-2014 Saat 03:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 11 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 11 Misafir) | |
|
|