AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-16-2014, 23:47   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Mehmet Metiner: AK Partililer ile Gülen Cemaati, İki Kardeş Topluluktur
Metiner: Cemaat ile iki kardeş topluluğuz



AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, hedeflerinde cemaatin olmadığını belirtti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, hedeflerinde Cemaat'in olmadığını belirterek, "Bu kavga cemaatle hükümet arasındaki bir kavga değildir." dedi. Metiner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık operasyonunun yolsuzluk kılıfına büründürülmüş darbe girişimi olduğunu söyledi.

HSYK'nın bu darbe girişimine açıkça "arka çıktığını" iddia eden Metiner, dünün HSYK'sı ile bugünün HSYK'sı arasında vesayet açısından hiçbir farklılık olmadığını kaydetti. Metiner, HSYK'nın bir yargı gücü olmadığını, idari bir organ olduğunu, en genel anlamda yürütmenin bir parçası olduğunu ifade etti.

"F TİPİ DİYE SUÇLAYANLAR ŞİMDİ MİLİTANCA SAVUNUYORLAR"

Metiner, geçmişte, "Yargı AK Parti'nin arka bahçesidir." diyen CHP ve MHP'nin bugün yargının tam arkasında durduğunu, dün emniyet-yargı içindeki paralel devlet unsurlarını "F tipi" diye suçlayan muhalefetin, bugün o yapının militan bir savunucusu kesildiğini ifade etti. Metiner, "Dün Ergenekon silahları gömüldükleri yerlerden çıkartıldığında 'emniyet içindeki F tipine mensup polisler o silahları toprağa kendileri gömdüler ve şimdi kendileri çıkartıyorlar' diyenler bugün ayakkabı kutularına ve polisin getirip koyduğu para sayma makinelerine dört elle sarılır hâle geldiler. Sevsinler sizin muhalefetinizi. Dün o söylediklerinizin tümü yalan mıydı?" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki Teftiş Kurulu'nu HSYK'ya devrederek yanlış yaptıklarını ve şimdi bunu düzeltmeye çalıştıklarını belirten Metiner, "Başbakan Erdoğan'a diktatör diyorlardı, Bu nasıl bir diktatörlüktür ki bizzat kendisi tarafından atanan memurlar, kendisine kumpas kurma cesaretinde bulunabilmektedir, bir kaç savcı ile emniyet müdürü kendisine meydan okuyabilmektedir? Ortaya çıkan gerçeklik şudur: Ne Başbakan diktatörmüş ne de yargı AK Parti'nin arka bahçesiymiş." ifadelerini kullandı.

"CEMAATLE İKİ KARDEŞ TOPLULUĞUZ"

Metiner, bir soru üzerine, AK Parti'nin hizmet hareketine ve cemaate yönelik hiç bir suçlamalarının olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Aynı idealleri paylaşan iki kardeş topluluğuz. Biz, paralel yapıyı tasfiye etmeye çalışıyoruz. Cemaat, Başbakanın, 'Haşhaşiler' gibi çalıştıklarını söylediği yapıya mensup olan adamların kendi adamları olmadığını söylüyor. Cemaatin kendi adamları olarak görmediği bu sinsi yapıya yönelik operasyonu cemaatin kendi üstüne almasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Bizim hedefimizde cemaat yoktur; bu kavga cemaatle hükümet arasındaki bir kavga değildir. Paralel yapının kendisini cemaat aidiyeti üzerinden yaşatmaya çalıştığı da bilinen bir olgudur. Biz istiyoruz ki cemaat, kendisini de sıkıntıya sokan bu paralel yapı ile arasına mesafe koysun. Haşhaşiler'den kastımız cemaat değildir, bu paralel yapıdır."

Metiner, darbe girişimlerinin yargılanmasını yüzyılın hukuksal yargılaması olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Birtakım masum insanların da canı yanmış olabilir, birtakım isimler tasfiye edilmiş olabilir. Bu yüzden yeniden yargılamanın yapılmasını istiyoruz. Evet kumpas kurulmuş olabilir; ama bu, hükümete karşı bir darbe girişiminin olmadığı anlamına gelmez." diye konuştu.

Kaynak

Haber 7 16.01.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi