AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 11-07-2014, 04:42   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Krizlerin Partisi CHP'de Bir Kriz Daha... Şişli'de Hayri İnönü - Emir Sarıgül Krizi
Emir Sarıgül ile Hayri İnönü'nün yetki krizi

Mustafa Sarıgül'ün, Şişli Belediyesi'nde meclis üyesi olan oğlu Emir Sarıgül ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü arasında yetki krizi yaşandı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, önceki gün 21 şube müdürünü görevden aldı.

SARIGÜL'ÜN YETKİLERİNİ TIRPANLAMAK İSTEDİ

İnönü, dün de belediye meclis üyesi seçilmesinin ardından geniş yetkilerle Başkan Yardımcılığına getirdiği Emir Sarıgül'ün yetkilerini tırpanlamak istedi. İnönü'nün sadece Sosyal İşler Müdürlüğü'nü bağlayarak diğer yetkilerini aldığı Emir Sarıgül ise 29 belediye meclisi üyesi ile öğle saatlerinde toplantı yaptı.

BAŞKANA KARŞI BİRLİK KARARI ALDILAR

Toplantıda Sarıgül ve 29 üye, Başkan İnönü'ye karşı birlikte hareket etme kararı aldılar. Meclis üyelerinin Sarıgül'ün tarafına geçmesi üzerine İnönü, Sarıgül ile bir toplantı yaptı.

HAYRİ İNÖNÜ GERİ ADIM ATTI

Toplantının ardından İnönü'nün geri adım atarak Sarıgül'e yetkilerini geri verdiği öğrenildi. İnönü'nün görevden aldığı 17 şube müdürünü de görevlerine iade etmeyi kabul ettiği, ancak 4 şube müdürüyle çalışmayı kesin dille reddettiği öğrenildi.

TATAVA YAPMA BAS GEÇ DEMİŞLERDİ

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye karşı birleşen bağımsızlar, MHP ve CHP'liler bazı bölgelerde adayların performansının sorgulanması üzerine "tatava yapma bas geç" sloganıyla kampanyalar düzenlemişlerdi. Şimdi ise adayın performansının sorgulanmadan oy verilen yerlerden biri olan Şişli Belediyesi yalnızca yetki krizleriyle gündeme gelebiliyor.

Kaynak

En Son Haber 06.11.2014

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-07-2014, 04:49   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Şişli Belediyesi'ndeki kavganın perde arkası

Dün gündeme bomba gibi düşen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün Belediye Meclisi Üyesi ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’ün yetkilerini elinden alması haberinde bugün yeni gelişmeler yaşandı.

Başkan Hayri İnönü, çeşitli pazarlık ve görüşmelerin ardından Emir Sarıgül'e bağlı müdürlüklerin geri alınması kararından geri adım attı. Böylece Şişli Belediyesi'nde yaşanan kriz, araya giren parti yetkilileri ile meclis üyelerinin Sarıgül'ün yanında yer almasıyla tatlıya bağlandı. Şişli Belediyesinde büyük bir krize yol açan olayın perde arkası ise ilginç gelişmeler yaşandı.

MECLİS ÜYELERİ SARIGÜL'ÜN YANINDA YER ALDI

Başkan Hayri İnönü ile Meclis Üyeliğine 4. Sıradan seçilen ve Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Koordinatör Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında son aylarda ciddi anlaşmazlıklar yaşanıyordu. Sarıgül'e bağlı müdürlükleri görevden alan İnönü'nün hamlesi hem belediyede hem de partide krize neden oldu. İnönü, müdürlükleri görevden aldıktan hemen sonra yakın çevresine ve internet sitelerine, 'Arkadaşlar yorulmuştu. Böyle bir tasarrufta bulunmayı uygun buldum' diyerek operasyonunun arkasında durdu. Bu gelişmelere çok kızan Emir Sarıgül'ün yanında yer alan meclis üyelerinin büyük bölümü 'kriz toplantısı' yaptılar. Sarıgül, meclis üyelerinden birine ait Gayrettepe'de bulunan bir restaurantta toplantı yaptı. Yapılan toplantıda, İnönü'nün rotasyonunun doğru olmadığı ve alınan birimlerin tekrar Emir Sarıgül'e bağlanması noktasında karar aldılar.

ROTASYON BENİM HAKKIM

Görevden alınan müdürlerin büyük bölümü koltuklarını terk etmeyince belediyede büyük bir kriz yaşandı. İnönü'nün yanında yer alan bazı danışmanları, 'Kararınızda direnin' derken, meclis üyelerinden gelen 'direnç' karşısında da geri adım attı. Başkan İnönü bir taraftan yakın çevresine, 'Rotasyon benim hakkım' diyerek yaptığı değişiklikleri savunuyordu; ancak Sarıgül ve diğer baskılara da karşı durmakta zorlanıyordu. Çünkü hem meclis üyeleri hem de müdürlüklerin tamamı Sarıgül'ün yanında yer aldılar. Tüm bu baskılara boyun eğmekte zorlanan İnönü, akşam saatlerinde, "Emir Sarıgül'le birlikte, kararlı, verimli ve uyumlu bir çalışma birliği içerisindeyiz. Tüm yurttaşlarımıza duyurulur" açıklamasını yapmak zorunda kaldı. Böylece Sarıgül-İnönü arasındaki güç savaşında şimdilik kazanan Emir Sarıgül oldu. Geçici de olsa bir 'sulh' yapıldı.

SARIGÜL'E BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

- Özel Kalem Müdürlüğü
- Avrupa Birliği'nden Sorumlu İşler
- Kültür Müdürlüğü
- Sosyal İşler Müdürlüğü
- Basın Yayın Müdürlüğü

7 AYDA 3 KEZ ROTASYON!

Öte yandan Şişli Belediyesi'nde 30 Mart seçimlerinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen tartışmalar sık sık yerel basına ve bazı internet sitelerine de yansıdı. Belediye Başkanı İnönü geçen 7 ayda üç kez rotasyon yaptı, bazı müdürlükleri değiştirdi. Kendi etrafını 'sağlam'a almak için danışmanlar getirdi dışarıdan.

AKKOYUNLU: "TEK PATRON BENİM"

Hayri İnönü ve Emir Sarıgül arasında gerçekleşen iktidar savaşlarında Şişli Belediye Teknik Başkan Yardımcısı Gürsel Akkoyunlu'ya ayrı bir parantez açmak lazım. Yıllardır belediyede çalışan Akkoyunlu'nun; Hayri İnönü, Emir Sarıgül ve Mustafa Sarıgül arasında mekik dokuduğu iddialar arasında. Akkoyunlu'nun, her üç isme de farklı bilgiler aktararak 'tartışmanın başlamasının' fitilini ateşlediği iddia ediliyor. Akkoyunlu'nun özellikle müteahhitler, meclis üyeleri ve bazı birim müdürlerine, 'Buranın tek patronu benim' diyerek güçlü bir makama sahip olduğu söylemleri rahatsızlık yarattı. Özellikle müteahhitlerden, 'Şişli Meslek Yüksek Okulu'na yardım edin' diyerek makbuzsuz bağış aldığı ve bunların kayıt altına alınmadan yapıldığı belirtildi.

Kaynak

Sabah 06.11.2014

Konu Cihannur tarafından (11-07-2014 Saat 05:09 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-07-2014, 05:11   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Hey yavrum hey! Eğer haberde söylenilen doğru ise Şişli Belediye Meclisi'nin 29 üyesi Hayri İnönü'yle değil de Emir Sarıgül'le birlikte hareket ediyorlarmış. Bu durumda söyleyin bana Hayri İnönü; Şişli'nin belediye başkanı, Şişli Belediye Başkanı siz misiniz yoksa Emir Sarıgül mü?!

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
chp, chp absürtlüleri, chp şişli, chp'de bir kriz daha, chp'de kriz, cumhuriyet halk partisi, emir sarıgül, hayri inönü, kriz, krizlerin partisi chp, şişli belediyesi

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)