02-01-2015, 12:39 | #1 |
Üstün Dökmen: Din dersi 5 bunca hırsız nereden çıkıyor.
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin 14’üncüsünü ‘Geleceğin Öğretmeni’ teması ile Antalya’da gerçekleştirdiği, 3 gün süren ‘Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nun hem açılışında hem de kapanışında protestolar oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci kapanış konuşmasında, Prof. Dr. Üstün Dökmen’in açılış günündeki konuşmasını eleştirdi ve “Üstün Dökmen’e yakıştıramadık konuşmayı. Kürsü şehvetine kapıldı” dedi. PROTESTOLAR NEZAKETSİZLİK Yelkenci’nin bu sözleri üzerine sempozyuma katılan öğretmenlerin bir kısmı salonu terk etti. Yelkenci de protestoları nezaketsizlik olarak niteleyerek “Sayın Bakan, ilk günkü bu derneğin hak etmediği tatsızlık üzerine rahatsız olduğu halde salonu terk etmedi. Haklı eleştiride bulundum ama bazı öğretmenler bu salonu terk etti. Bu nezakate sahip olmayan öğretmenler öğrenci yetiştiremez” diyerek kızgınlığını dile getirdi. Konuşmanın ardından Prof. Dr. Üstün Dökmen, kızgın bir şekilde kürsüye yürüyerek söz hakkı istedi. Ancak, kendisine söz verilmeyince “Eleştiriye açık değillerse, eğitimci değillerdir” diye bağırdı. Bu sözler salonun bir kısmından alkış aldı. Bu gerginlik üzerine kapanış konuşmasını yapan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan şunları söyledi: “Burası özgür bir platformdur. Sadece şunu söyleyelim: Hayatımda hiç kimseye bir şey öğretecek kişi değilim. Şimdi de bir şey öğretmeye çalışmıyorum. Buraya davet ettiğimiz insan kim geldiyse hiçbir karşılık beklemeden geliyor; emeğini, bilgisini, birikimini paylaşıyor. Her tür fikre saygılı olmalıyız. Protesto etmek de haktır. Burada yapılan bir hata varsa tüm sorumluluk yönetim kurulu olarak bizlerindir.” HERKESİN DİN DERSİ 5 BUNCA HIRSIZ NEREDEN ÇIKIYOR AÇILIŞINI Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yaptığı sempozyumda ilk gün Bakan Avcı’nın ardından konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen’in, “Ülkemde ya bilgide ya da ölçme değerlendirmede hata var. Herkesin din dersi 5’tir. Ama bunca hırsız uğursuz nereden çıkıyor? Örneğin Van depreminde din ve ahlak dersinden herkes 5 aldı. Ama kolonları kesen hırsızlar da 5 aldı” sözleri dinleyiciler tarafından alkışlarla desteklenmişti. Bakan Avcı’nın rahatsız olduğunu gören Türkiye Özel Okullar Birliği Başkan Yardımcısı Nurullah Dal da, Bakan Avcı’ya adına 100 ağaç dikili sertifika verirken “Demek ki bu kadar din dersi yeterli değilmiş. Daha da arttırılmalı” diyerek ortamı yumuşatmaya çalışmıştı. Kaynak
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-02-2015, 03:58 | #2 |
Türkiye'de din dersi diye bir ders yok! Türkiye'de Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersi var! Türkiye'de niye hırsızlık bu kadar çok? Cevap şu: Laik bir eğitim düzeni ve sosyo-ekonomik düzen kurarsan, laikçi ideolojiyi de laik vatandaşlarımızı Self Hating Türkümsüler (Kendilerinden Nefret Eden Türkümsüler) yapmak için 90 yıl boyunca bütün gücünle uğraşırsan, Allah korkusunu öğretmezsen, anlatmazsan, yaşatmazsan, laikçilikle ve 4 askerî darbeyle (27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 askerî darbeleri) ülkeyi on yıllar boyunca soyarsan ülkede 'Çankaya'nın Yamyamları' gibi yamyamlar çoğalır.
Hırsızlığı önlemenin çaresi kolay: 1- Allah korkusunu gönüllerde hâkim kılacaksın. Kişi, yaptığı ya da yapacağı herhangi bir hırsızlığın, yolsuzluğun bedelini ahirette çok acı azapla ödeyeceğini bilecek ve o acı azaba uğramamak için hırsızlık, yolsuzluk yapmayacak, yapamayacak. 2- Maddi durumu zayıf olan vatandaşlarının maddi durumlarını; zekât, sadaka vb. kurumlarla hayatlarını idame ettirecek durumda tutacaksın. Böylelikle dar gelirli fakir vatandaşlarının arasında hırsızlığa, yolsuzluğa meyleden hemen hemen hiç kimse çıkmayacak. Konu Cihannur tarafından (02-02-2015 Saat 04:00 ) değiştirilmiştir.. |
|
02-02-2015, 04:21 | #3 | |
Alıntı:
Allah korkusu yerine pensilvanya korkusu olmasın sebebin birisi, milletin adına değilde kendi cemaatin adına helal diğerlerine haram düşüncesindenmi acaba, bütün önemli mevkileri ele geçirelim gerisi fasafiso demelerindenmi acaba, onca yıldır verdiğiniz eğitim ne işe yaradı devletine milletine gariban insanlara dinini kendi emellerine alet edildiğindenmi eğitim işe yaramadı acaba? hırsızlık önlemenin yolu kalpte imanla olur o sevgiyi Allah için verebiliyorsan olur hazredi peygamberin yoludan gidersen olur hazreti ömerin adaletini uygularsan olur zenginden fakire aktarırsan olur haa bunlar cemaatle olmaz çünkü cemaat kendi emellerine alet eder.... hırsızlık sizin gibi din üzerinde impartorluk kurmayla önlenmez...... |
||
02-02-2015, 04:49 | #4 | |
Alıntı:
Konu Cihannur tarafından (02-02-2015 Saat 04:55 ) değiştirilmiştir.. |
||
02-02-2015, 05:09 | #5 | |
Alıntı:
bunlara tavsiyem bir an önce terk etsinler cemaati, edemeyenler ekmeğine yağ sürmeye devam etsinler masumiyet orada biter o zaman.... |
||
02-02-2015, 05:25 | #6 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|