AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençlik Münazara AK Parti Gençliğin fikir akımı yaptığı bölüm.

Stil
Seçenekler

Alt 08-19-2017, 21:51   #101
Kullanıcı Adı
Erlerintugrulu
Şeytan ruhlu insanlarla konuşmak işe yaramaz terör, eşkıya,haydut ismi ne olursa olsun fitne ancak kafası silahla ezilip yok edilmeli başka türlü rahat vermez ne yapcaz öldürmek kötü deyip öylece bekleyecezmi ben yokum düşmanla masaya oturmaya
Erlerintugrulu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2017, 17:58   #102
Kullanıcı Adı
akses
Masa kasa yok artık, asker inlerini patlatıyor, ne masası?
akses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2017, 23:15   #103
Kullanıcı Adı
Erlerintugrulu
Hayırdır sana ne oldu sen niye kızdın ben fikrimi söyledim kimseye laf atmadımki yok istemiyorsanız atın forumdan bende üyelik silmeyi arıyordum at forumdan Erdoğanı seviyorum ama anlaşılan sizinle anlaşamayacagım

Konu Erlerintugrulu tarafından (08-20-2017 Saat 23:20 ) değiştirilmiştir..
Erlerintugrulu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2017, 18:20   #104
Kullanıcı Adı
akses
)))))
akses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2017, 00:02   #105
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alınganlık göstermenize gerek yok Erlerintugrulu. Burası demokratik bir platform ve burada görüşlerinizi özgürce dile getirebilirsiniz.

Bakın mesela ben bu konuda sizden farklı düşünüyorum. Çözüm Süreci'ne başından beri inandım, o süreci hep destekledim ve hâlâ da bu meselenin çözümünün masa başında olacağı kanaatindeyim. Çünkü bu husustaki mesele sadece terör meselesi değildir; terörle birlikte etnik milliyetçilik meselesidir. Hem PKK sorunu hem de Kürt sorunu -ya da diğer bir deyişle Kürt milliyetçiliği sorunumuz- var. Kürt milliyetçileriyle anlaşma ve uzlaşma olmadan PKK'nın bir şekilde bitirilmesi dahi ayrılıkçı terörü nihai olarak bitirmeyecektir; çünkü bugün PKK'yı bitirsek bile Kürt milliyetçiliği sorunu buz gibi karşımızda durmaya devam edecek ve büyük ihtimalle üç beş yıl ya da beş on yıl sonra muhtemelen başka bir isimdeki bir terör örgütüyle yine karşımıza çıkacaktır. Bu yüzden inancım odur ki barış ancak Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle gelecektir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-22-2017, 19:43   #106
Kullanıcı Adı
ALtindaL
Bu yüzden inancım odur ki barış ancak Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle gelecektir ... belirtiğiniz teziniz çürümüştür , farklı bir siyasetin devreye girmesi lazım
ALtindaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-22-2017, 20:56   #107
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ALtindaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu yüzden inancım odur ki barış ancak Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle gelecektir ... belirtiğiniz teziniz çürümüştür , farklı bir siyasetin devreye girmesi lazım
Tezim niye çürümüş olsun ki? Bence çözüm yolu bu. Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesiyle Kürt sorunu çözüme ulaştırılabilir. Kürt milliyetçilerinin teröre kapılanlarını öldürerek bu meseleyi hâlledemeyiz. Niye mi? Çok basit: Çünkü herkes gibi onlar da ürüyorlar. Bugün belki yüzlerce, binlerce Kürt milliyetçisi adayı ve onlarca, yüzlerce de Kürt milliyetçisi terörist adayı doğdu. Kürt milliyetçilerinin üremelerini engelleyemeyeceğimize göre yarınki teröristleri de engelleyemeyiz.

Bana şu sorunun cevabını verin lütfen: Her gün geleceğin Kürt milliyetçisi adayı ve Kürt milliyetçisinin terörizme kayabilecek adayı onlarca, yüzlerce, binlerce Kürt milliyetçisi çocuğu doğuyorken Kürtçü teröristleri öldürmekle bitirebilir miyiz? İsterseniz cevabı ben vereyim: Elbette hayır, bitiremeyiz!

Eğer Kürt milliyetçilerini sistemin içine dâhil edemezsek veya sistemin içine dâhil olmayı onlar istemezlerse, kabul etmezlerse bu meselenin (Kürt milliyetçiliği meselesi) insanî çözümü olarak geriye tek bir yol kalır: Tehcir -güvenli tehcir elbette-.

Konu Cihannur tarafından (10-23-2017 Saat 20:15 ) değiştirilmiştir..
Alt 10-22-2017, 23:09   #108
Kullanıcı Adı
ALtindaL
1: Kürt milliyetçilerini sisteme dahil edip , bu sorunun çözüleceğine inanmak hukumetimizin yanlış politikalarından bir tanesiydi. Hdp-Bdp-Dtp gibi siyasi partiler kürt milliyetçiliğini son 30 yılda daha da yükseltip durumu bir darboğaza uğrattı.
Selahattin Demirtaş yada Figen Yuksekdağ bunlar kürt milliyetçiliği yapan ve yeri geldi mi terör orgutlerini açıkça destekleyen insanlar değilmiydi? Hukumetimizin zamanında açılım politikasıyla bunları sisteme dahil etmelerine rağmen ne yazik ki terörde bir düşüş yaşanmadı tam tersi daha da yükseldi... Demek ki bu politika iflas etmiştir

2: Techir olayına gelince 21. yy'da yaşıyoruz biraz ütopik bir düşünce , kürt milliyetçiliği yapanları nereye sürelim ? Sonucta gittikleri yerlerde de milliyetçilik yapmayacaklar mı? Mesela İstanbul Gop kürt milliyetçilerinin en yoğun olduğu yerlerden biri? İstanbulun göbeğinde Ok Meydanında polise Molotof atan kürt faşistleri değil mi? Şırnaktaki adamı alıp İstanbula sürsen de o adam yine bildiğini yapar , yani başarılı bir politika olmaz...

Teror Sorununu ;

Sosyolojik-Ekonomik-Güvenlik-İstihbari-Siyasi ve Akılcı politikalarla cozume sunulması lazım. Universitelerin cesitli bolumlerindeki konunun uzmanı olan akademisyenlerden ulasan bir danışma kurulu kurarsın , gerekli politikalar üretilip mgk da gündeme gelir ve uygulamaya kademeli -kademeli işleme geçer... Hukumet politikasıyla değil ''Devlet Politikası'' ile uzun vadeli yapilan bir sunum olur

Alt 10-23-2017, 23:39   #109
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ALtindaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1: Kürt milliyetçilerini sisteme dahil edip , bu sorunun çözüleceğine inanmak hukumetimizin yanlış politikalarından bir tanesiydi. Hdp-Bdp-Dtp gibi siyasi partiler kürt milliyetçiliğini son 30 yılda daha da yükseltip durumu bir darboğaza uğrattı.
Selahattin Demirtaş yada Figen Yuksekdağ bunlar kürt milliyetçiliği yapan ve yeri geldi mi terör orgutlerini açıkça destekleyen insanlar değilmiydi? Hukumetimizin zamanında açılım politikasıyla bunları sisteme dahil etmelerine rağmen ne yazik ki terörde bir düşüş yaşanmadı tam tersi daha da yükseldi... Demek ki bu politika iflas etmiştir

2: Techir olayına gelince 21. yy'da yaşıyoruz biraz ütopik bir düşünce , kürt milliyetçiliği yapanları nereye sürelim ? Sonucta gittikleri yerlerde de milliyetçilik yapmayacaklar mı? Mesela İstanbul Gop kürt milliyetçilerinin en yoğun olduğu yerlerden biri? İstanbulun göbeğinde Ok Meydanında polise Molotof atan kürt faşistleri değil mi? Şırnaktaki adamı alıp İstanbula sürsen de o adam yine bildiğini yapar , yani başarılı bir politika olmaz...

Teror Sorununu ;

Sosyolojik-Ekonomik-Güvenlik-İstihbari-Siyasi ve Akılcı politikalarla cozume sunulması lazım. Universitelerin cesitli bolumlerindeki konunun uzmanı olan akademisyenlerden ulasan bir danışma kurulu kurarsın , gerekli politikalar üretilip mgk da gündeme gelir ve uygulamaya kademeli -kademeli işleme geçer... Hukumet politikasıyla değil ''Devlet Politikası'' ile uzun vadeli yapilan bir sunum olur
Anladığım kadarıyla siz de bu meselenin terörist öldürmekle çözüme ulaşmayacağı kanaatindesiniz. Sizin önerileriniz benim vurguladığımdan yani Kürt milliyetçilerinin sisteme dâhil edilmesi anlayışından farklı değil ki! Bu meselenin çözümü için politikalar üretilmesini niye öneriyorsunuz? Kürt milliyetçileri sisteme dâhil olsunlar, terörizmden ve bölünmek, ayrılmak gibi niyetlerinden vazgeçsinler de ülkemizde sulh ve sükûn sağlansın diye öneriyorsunuz değil mi?

Tehcirin ülke içine değil ülke dışına yapılması çözüm sağlar. Kürt milliyetçileri herkes gibi ürediğine ve üremeye devam ettiğine göre eğer onlar milletin büyük çoğunluğuyla anlaşmaya varıp kardeş kardeş yaşamaya razı olmazlarsa bu meselenin geriye tek çözüm yolu kalır: Tehcir. Çünkü belirtiğim gibi Kürtçü çocukları devamlı olarak doğmaya devam ettiği için teröristin sonu gelmez. Bu açık bir şey. Dün de Kürtçü terörist adayları doğdu, bugün de doğdu ve yarınlarda da doğacak. Yeni doğumlar olmasa teröristleri öldürerek bitirebilirsin; fakat yeni doğanlar olmaya devam ettiği müddetçe teröristin sonu gelmez ve bu da şu anlama gelir: İlanihaye terörist öldüreceğiz ama terör hiç bitmeyecek ve can yakmaya devam edecek.

O yüzden bu meselenin kanımca sadece iki çözüm yolu var: 1- Kürt milliyetçileriyle ortak bir noktada buluşup anlaşarak onları sistemin içine dâhil edip terörü bitireceksin. 2- Eğer bütün çabalarına rağmen Kürt milliyetçileriyle anlaşmaya varamıyorsan onların terör yanlısı olanlarını ülke dışına tehcir edeceksin ve terörü bitireceksin. Bana göre durum budur. Bu meselenin başka bir çözüm yolu daha bulunduğunu iddia eden varsa söylesin.

Konu Cihannur tarafından (10-23-2017 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-13-2017, 20:45   #110
Kullanıcı Adı
ALtindaL
O yüzden bu meselenin kanımca sadece iki çözüm yolu var: 1- Kürt milliyetçileriyle ortak bir noktada buluşup anlaşarak onları sistemin içine dâhil edip terörü bitireceksin. 2- Eğer bütün çabalarına rağmen Kürt milliyetçileriyle anlaşmaya varamıyorsan onların terör yanlısı olanlarını ülke dışına tehcir edeceksin ve terörü bitireceksin. Bana göre durum budur. Bu meselenin başka bir çözüm yolu daha bulunduğunu iddia eden varsa söylesin.

Soylediginiz seye acaba ne kadar inaniyorsunuz? yada ne kadari pratige dokulur? 40 yıldır bizim bu ulkeyi bunun gibi soylemlerle avutan siyasetcilerin tipik bir siyasi onergesidir. Kanada devletinin ulkede yasayan ayrilikci fransizlara uyguladigi calismalari okuyun , latin amerikadaki ayrilikci partilerin nasil ikna yoluyla sisteme dahil edildigini bi arastirin , sizin onermeniz tipik milliyetci cevrelerin iflas etmis bir onermesinden baska bir sey degildir ,

Durum sanki sadece siyasi bi durum mu? işin ekonomik yada sosyolojik durumu yok mu? pkk teror orgutune yada baska bir teror orgutune katılan kisilerin ; aile yapisindan tutun sehirlerindeki atmosfere kadar herseyin titiz bir sekilde incelenmesi gerekmez mi?
Soruyorum simdi size?
40 yildir yakaladıgımız cezaevlerinde bulunan teroristlerle ilgili yada o cevrede yasayanlarla ilgili devletimiz olaya bilimsel bir sekilde yaklasti mi?
universitelerimiz yada dusunce kuluplerimiz ne diye var?
umarim bu konudaki dusunceleriniz zamanla degisir

Konu ALtindaL tarafından (11-13-2017 Saat 20:50 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)