AK Gençliğin Buluşma Noktası
Mübarek Gün Ve Geceler Mübarek Gün Ve Gecelerimiz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-30-2017, 08:57   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart Mübarek günler ve geceler
Kaynak dinimizislam.com
Kutlu doğum

Hz Muhammed aleyhisselâm Hicret’ten 53 sene evvel Rebîulevvel ayının on ikinci Pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke’nin Haşimoğulları mahallesinde, Safâ Tepesindeki bir evde doğdu. Bu gün, Mîlâdî takvimde 20 Nisan 571 e rastlar güneş doğmadan âlem nûr ile doldu. nûr asıl sâhibine ulaştı.

Kutlu doğumu hazret-i Âmine şöyle anlatıyor: “Doğum ânı geldiğinde heybetli bir ses işittim. Ürperdim beyaz bir kuş gördüm, O andan sonra korkudan eser kalmadı. Yanımda süt gibi beyaz bir kâse gördüm.şerbeti içtim susuzluğum gitti. büyük bir nûr gördüm, Evim nûrlandı çok hâtun gördüm. Boyları güneş gibi parlıyordu. hâtunlar, Abdü Menâf kabîlesinin kızlarına benzerlerdi. gökten yere uzanmış ipek bir kumaş gördüm. O anda bir grup kuş peydâ oldu. Ağızları zümrütten, kanatları yâkuttandı.*

korkudan terlemiştim, ter damlalarından misk kokusu yayılıyordu.gözümden perdeyi kaldırdılar. Doğudan batıya bütün yeryüzünü gördüm. Üç alem dikildi.biri Kâbe’nin üstünde idi. Etrafımda melekler toplandı. Muhammed doğar doğmaz, mübârek başını secdeye koydu ve şehâdet parmağını kaldırdı. gökten beyaz bulut indi. Bir ses “Onu mağripden meşrıka kadar gezdirin. cümle âlem onu, ismiyle, cismiyle ve sıfatıyla görsün diyordu.*

bulut kayboldu Muhammed’i bir beyaz yünlü kumaş içinde sarılı gördüm. yüzleri güneş gibi parlayan üç kişi gördüm. Birinin elinde gümüş bir ibrik, birinin elinde zümrüt bir leğen, birinin elinde ipek vardı. İbrikten misk damlıyordu. Muhammed’i leğenin içine koydular. Mübarek başını ve ayağını yıkadılar ipeğe sardılar. mübârek başına güzel koku sürüp, mübârek gözlerine sürme çektiler ve kayboldular.”

Muhammed aleyhisselâmın doğumunu hazret-i Şifâ Hâtun şöyle anlatıyor: “Ben, o gece Âmine’nin yanında idim. Muhammed aleyhisselâmın doğar doğmaz duâ ve niyâz etti Gâibden; “Yerhamüke Rabbüke” dedi. bir nûr çıkıp ışık verdi doğudan batıya kadar her yer göründü...”Ne zaman ki, O’na peygamberlik verildi; hiç tereddüt etmeden ilk îmân edenlerden oldum.” dedi

.Safiyye Hâtun kutlu doğumu şöyle anlatır: “aleyhisselâm doğduğunda her tarafı nûr kapladı. Doğar doğmaz secde etti, mübârek başını kaldırıp “Lâ ilâhe illallah, innî resûlullah”*dedi. O’nu yıkamak istediğimde, biz O’nu yıkanmış gönderdik.” sünnet olmuş ve göbeği kesilmişti kundağa sararken sırtında bir mühür mühürün üzerinde*Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resûlullah yazılıydı Doğar doğmaz mübârek ağzıyla Ümmetim, ümmetim*diyordu...”

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)