11-30-2017, 09:29 | #11 |
Talha uğurluel gezi yazıları
İnebahtı’nın İki Yüzü Fransa’nın en eski şehirlerinden* Leon’dayız. Romalılardan*bu yana Leon’un Fransa’nın en büyük şehri olduğunu Fransa’ya yüzyıllarca başkentlik*yaptığını hatırlıyoruz.* Şehrin tam ortasında, yarı şahlandırdığı atının üzerinde*duran kişi Flip Ogüst.heykeli flip ogüst Selahaddin Eyyübi’nin Kudüs’ü almasıyla Haçlı*Seferine çıkan ünlü Fransız Kralı. İngiltere’den Kral Rişar ve Almanya’dan Frederik*Barbaros ile Kudüs’e geleceklerdir Selahaddin’ eyyubinin*üstün dehası karşısında yerin dibine geçerek ülkelerine*geri döneceklerdir. Leon’un tam ortasında şehre hakim bir tepe tepenin başında*kartal yuvası edasıyla duran dev bir Bazilika.loş*ve yanık mum kokan bir ortam. İçeride çocuklar öğretmenleri ile* ziyarete gelmişler. Başlarındakiler inançlarının detaylarını*ve manalarını anlatıyorlar. Bizim ülkemizde hiçbir okul camiye eğitim gezisine gitmiyor* Bazilika duvarlarındaki*resimlerde deniz var. Denizin*üstü haç motifli gemilerle kaplı. gemiler batıyor vaziyette.Batan gemilerde sarıklı, sakallı, askerler* sulara gömülüyor. Ve sulara gömülen üç hilalli bayrağı görüyorum.resmin yazılarını Öğrenmekte gecikmiyorum.Bazilika’nın* tüm cephesini*kaplayan mozaik resim, İnebahtı Deniz Savaşını ve Osmanlı yenilgisini anlatıyor. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|