12-13-2017, 08:10 | #81 |
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
EMRAH SAĞAZ Tekstil işçisi ŞEHİT #Emrah Sağaz Tekstil işçisiydi 4 ay sonra baba olacaktı 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü askerlerce tankla ezilerek şehit edildi.#Esenlerde oturan tekstil işçisi Emrah Sağaz, Cumhurbaşkanının çağrısıyla ağabeyi ile meydanlara çıktı. hain askerlerin ele geçirdiği tank tarafından ezildi. #Emrah Sağaz’ın çok sakindi şehitlikten sık sık bahsederdi Vatan, millet konusunda çok hassastı mülayim bir çocuktu Eşi Elif Sağaz 1,5 yıl önce evlendiklerini belirterek, "Doyamadım aşkıma, Rabbim aldı" dedi.#27 yaşında olan Emrah Sağaz, 4 ay sonra baba olacaktı. 6 kardeşin en küçüğüydü cenazesi memleketi Giresun Çamoluk Şehitliğinde toprağa verildi.#15 Temmuz gecesi şehadet şerbetini içen Emrah Sağaz’ın eşi Elif Sağaz, 4 ay sonra bir kız dünyaya getirdi. Şehit emanetine şehidin isteğiyle Hiranur ismi verildi. |
|
12-13-2017, 08:10 | #82 |
EMİN GÜNER Fizikçi ŞEHİT #EminGüner Fizikçiydi 15 Temmuzda Cumhurbaşkanının çağrısıyla meydanlara koştu 46 yaşındaydı AK Parti Genel Merkezi’nde darbecilere direndi. Bir darbecinin tankında 4 kilometre asılı kaldı boynu kırılarak şehit oldu.#4 yaşında bir kız babası olan emin Güner, Ankara AK Parti Genel Merkezi'nde tank paletlerinin arasına taşlar sokup, camına sprey sıkarak engellemeye çalıştı tanklarla mücadele etti tankın içine girdi ve kurşunlandı. #Güner’in eşi İlknur Güner, Eşinin şehit olmayı istediğini bunun en son nokta olduğunu söylüyordu. Eşimi şehit olduktan sonra rüyamda gördüm ve bana dünyada olmayan Güzel makamlarının olduğunu söyledi” diye konuştu. #Şehit in eşi Kızım babasına kahraman babam” derdi Kızım ağlıyor, babasının şehit olduğunu söylüyoruz. Soyut kavramları bilmediği için şehitliğin ne olduğunu anlatamıyoru Babasının kahraman olduğunu söylüyoruz#EminGüner, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 46 yaşında şehadete yürüdü 4 yaşında bir kızı vardı. ODTÜ Fizik bölümü mezunuydu Dijital Radyoloji Sistemleri Limited şirketinin sahibiydi. Şehitin ismi, Iğdır merkezde imam hatip ortaokuluna verildi. |
|
12-13-2017, 08:11 | #83 |
EDİP ZENGİN Polis ŞEHİT #EdipZengin Polisti 15 Temmuz gecesinde en ağır bombardıman yerlerinden Özel Harekat Başkanlığıydı. FETÖ’cülerin hain saldırısıyla şehit oldu 47 yaşındaydı 20 sene Güneydoğu’da PKK ile mücadele etti 15 Temmuz gecesi arkadaşına, “50 kişilik özel harekat olarak göreve hazırız dediği sırada binaya bomba atıldı Zengin şehit düştü.#2 çocuk babası 45 yaşındaki Edip Zengin, Kocaeli Darıcada 10 bin kişiyle son yolculuğuna uğurlandı.yakını Şehit zengin’i şöyle anlattı bu dünyanın insanı değildi. Vatana, millete göreve aşıktı. şikayet etmezdi. Güneydoğu’da çok görev yaptın’ diyenlere gelmek isterim ama çok şehit verdik bana ihtiyaç var daha sonra geleyim’ deyip Güneydoğu’ya gitmişti. #Ankara’ya git dediğimde ‘Çok şehit verdik şehitler elimde öldü onları bırakıp gidemem şehitler beni çağırıyor orada olmam gerekir arkadaşlarıma destek olmam gerekir, derdi. dinlemeyi severdi. Dedikodudan nefret ederdi her vakti farklı camide kılardı, |
|
12-13-2017, 08:11 | #84 |
#DURSUNACAR Polisti 15 Temmuz gecesi Ankara’da görev başındaydı bombalı saldırıyla şehit düştü. 2 kız babasıydı ailesine şehit olmak istediğini söylemişti.#FETÖ darbe gecesinde görevli olarak Özel Harekat Dairesindeydi asker görünümündeki teröristlerin bombasıyla şehit oldu. cenazesi 18 Temmuz Pazartesi günü memleketi Artvin Yusufeline defnedildi.#Şehit Eğitim Şube Müdürü 44 yaşındaki Dursun Acar’ın 13 ve 17 yaşlarında 2 kızı vardı. Erzurum, Trabzon, İzmir, Ardahan ve Kars’ta görev yaptı Şehitin ismi, İzmir Gaziemir ortaokuluna verildi.#Gölbaşı Özel Harekât Merkezi, 15 Temmuz gecesi hedef alındı darbeciler, savaş uçaklarıyla Harekât Merkezi’ni bombaladı. İlk saldırıda 17 polis şehit oldu. Darbe gecesi şehit olan 248 vatandaşın 70’i asker ve polisti. sokaklara çıkan 171 şehit ise sivil vatandaşdı. |
|
12-13-2017, 08:11 | #85 |
#Davut Karaçam Esnaftı 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbesinde şehit oldu 51 yaşındaydı gün oturma günü değil" diyerek Genelkurmay önünde şehit düştü."#Oğlu o akşamı şöyle anlattı: "Annem, 'Oğlum, baban çıkıyor' dedi. babamın peşinden gittim. Konvoy halinde çıktık. Babamla yan yanaydık..”Jetler alçak uçuşla ateş ediyirdu Araçlar, tankların önüne hizalanmıştı. tanklar halka ateş açtı Babam, vuruldu birçok kişi şehit oldu.”tanklar araçları ezerek halkın üzerine geldi babam kelime-i şehadet getirmeye çalıştı hastaneye kaldırdık sürekli kalp masajı yaptık gece 03.00 te şehit oldu. #Davut Karaçam'ın eşi tehdit karşısında her zaman devlete sahip çıkacaz Eşimi kaybettim bugün olsa, eşime karşı çıkmazdım. Engel olmam, aynen gönderirim, kendim bile giderim. eşimle birlikte gidecektim. gidemedim." açıklamasında bulundu.#Davut Karaçam, 51 yaşında branda ve tente satan bir esnaftı.Ankaralıydı 22 ve 25 yaşlarında 2 erkek çocuğu vardı. 15 Temmuz darbesine direndi Genelkurmayda şehit düştü 17 Temmuz’da Ankaraya defnedildi.ismi, Muş’ta bir Anadolu imam hatip lisesine verildi. #şehit olan Davut Karaçam’ın oğlu Ali Karaçam, Ben askerden geldim. Aynı vatanın evladı aynı vatanın milletine ateş edebilir mi? Biz ateş edilebileceğini hiç düşünmedik” dedi. |
|
12-13-2017, 08:12 | #86 |
#15 Temmuz FETÖ’nün hain darbesinde görev yeri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ne gelen Amir Cüneyt Bursa, çelik yeleğini giyerek cuntacılarla çatıştı. Fetullahçı teröristler, emniyet binasını bombaladı. Cüneyt Bursa, bombalı saldırıda şehit oldu.#8 yaşındaki Ceylin ve 2 aylık Kerem’in babası 37 yaşındaki Emniyet Amiri Cüneyt Bursa, Ankara Cimşit mezarlığına defnedildi.Darbeciler Ankara Emniyetine karadan ve havadan saldırdılar TOMA larla müdürlüğe girdiler Darbeci Yüzbaşı Mustafa Kaygusuz’un talimatıyla Ankara Emniyeti bombalandı.emniyet amiri cüneyt bursa şehit oldu #Ceylin Bursa, "Benim babam bir kahraman ve kahraman kalacak. babam ölmedi, şehit oldu. kahraman oldu. atlı polis olmak istiyorum. Babam beni ata binmeye götürürdü” İki aylık kardeşim Cüneyt babama çok benziyor babamın adı kardeşimde yaşayacak #Şehit kızı 8 yaşındaki Ceylin Bursa, Kardeşim çok küçük babamı tanıyamadı kardeşime babamı anlatacam Babam bizi çok sevdi sürekli sarıldı "Kardeşime, 'Senin baban bir kahramandı' diyeceğim. |
|
12-13-2017, 08:12 | #87 |
*Cuma Dağ Jeoloji Mühendisiydi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara koştu 15 Temmuz gecesi eşine şehit olmak istediğini söyledi. sırtında al bayrak ile şehitlik mertebesine yükseldi. ‘Külliyenin başsız şehidi’ *Cuma Dağ, Külliye önünde cuntacıların helikopterden ateşiyle başı koparak şehit oldu Bir erkek çocuk babası 49 yaşındaki Dağ, Jeoloji Mühendisi’ydi. Elazığlıydı Halkımızın, Cumhurbaşkanımızın bize ihtiyacı var” inşallah şehit olurum arkadaşlarımla beraber" demişti.*eşi şehit olan Rukiye Dağ, yaşananları anlattı: Helikopter geldi. bomba düştü. eşimi aradım. tankın önünde başı olmayan birini gördüm. 'Adama ne yapmışlar Allah'ım' dedim. eşimdi... Elini tuttum, 'Canım hakkını helal et' dedim. Hâlâ yağan mermilere aldırmadan yanına oturdum, ellerini tuttum, göğsünü sıvazladım. Polis beni uzaklaştırdı, eşimi alamadım oradan." *39 yaşındaki jeoloji mühendisi Cuma Dağ, 15 Temmuz gecesi FETÖ hainlerince Külliyede şehit edildi.Şehidin babası iki evladını kanser ve kalp kriziyle kaybetti Cuma'yı vatan için şehit verdi hüznü ve gururu bir arada yaşadı gururun her babaya nasip olmayacağını şehit babasıyım gurur duyuyorum. Oğlum şehittir ciğerdir, sevinçliyim. Oğlum, devlet, millet ve namus için şehit oldu.'' dedi. |
|
12-13-2017, 08:13 | #88 |
ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ
ALLAH *ER-RAHMAN*ER-RAHİM**EL-MELİK* EL-KUDDÜS*ES-SELAM*EL-MÜMİN*EL-MÜHEYMİN* EL-AZİZ*EL-CEBBAR*EL-MÜTEKEBBİR*EL-HALIK* EL-BARİ*EL-MUSAVVİR*EL-GAFFAR*EL-KAHHAR* EL-VEHHAB*ER-REZZAK*EL-FETTAH*EL-ALİM* EL-KABID*EL-BASIT*EL-HAFID*ER-RAFİ*EL-MUİZ* EL-MÜZİLL*ES-SEMİ*EL-BASİR*EL-HAKEM* EL-ADL*EL-LATİF*EL-HABİR*EL-HALİM*EL-AZİM* EL-GAFUR*EŞ-ŞEKUR*EL-ALİYY*EL-KEBİR* EL-HAFIZ*EL-MUKİT*EL-HASİB*EL-CELİL* EL-KERİM*ER-RAKİB*EL-MÜCİB*EL-VASİ* EL-HAKİM*EL-VEDUD*EL-MECİD*EL-BAİS* EŞ-ŞEHİD*EL-HAKK*EL-VEKİL*EL-KAVİYY* EL-METİN*EL-VELİYY*EL-HAMİD*EL-MUHSİ* EL-MÜBDİ*EL-MUİD**EL-MUHYİ*EL-MÜMİT* EL-HAYY*EL-KAYYUM*EL-VACİD*EL-MACİD* EL-VAHİD*ES-SAMED*EL-KADİR*EL-MUKTEDİR* EL-MUKADDİM*EL-MUAHHİR*EL-EVVEL*EL-AHİR* EZ-ZAHİR*EL-BATIN*EL-VALİ*EL-MÜTEALİ* EL-BERR*ET-TEVVAB*EL-MÜNTEKİM*EL-AFÜVV*ER-RAUF*MALİKÜL MÜLK*ZÜL-CELALİ VEL İKRAM EL-MUKSİT*EL CAMİ*EL GANİY*EL-MUĞNİ EL-MANİ*ED-DARR*EN-NAFİ*EN-NUR* EL-HADİ*EL-BEDİ*EL-BAKİ*EL-VARİS* ER-REŞİD*ES-SABUR* |
|
12-14-2017, 09:25 | #89 |
Tüm şehitlerimize ve tüm ölmüşlerimize bir fatiha okuyalım
Bismillahirrahmânirrahîm.Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.Hamd o âlemlerin Rabbi,O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah'ın.Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil. |
|
12-14-2017, 09:25 | #90 |
*Hüseyin Kısa Tornacıydı 15 Temmuz gecesi Esenler’den harekete geçti darbeci hain askerler onu tankla ezdi.*Şehit Hüseyin Kısa, 15 Temmuzda torna imalathanesinden abisiyle Esenler Emniyet Müdürlüğü’ne gitti otobanda darbeci askerlerin tankları ile karşılaştı.abisi kardeşini bulmak için hastaneleri dolaştı. Bağcılar Devlet Hastanesi’nde kimsesiz bir cenaze buldular Kimlik tespiti için morga indiklerinde kardeşlerinin cenazesiyle karşılaştılar. *Hüseyin Kısa, şehit edilmeden önce eşine Türk bayrağının üzerine örtülmesini istemişti. Evli ve bir çocuk babasıydı 2 yaşındaki kızı babasını kaybetti.Şehitin cenazesi memleketi Tokat’a defnedildi. Şehidin ismi, Tokat Zile’de ortaokula verildi.*Esenler’de kanlı gece*15 Temmuz gecesi Topkule Kışlası’ndan tanklarla çıkan darbeciler, Esenleri kan gölüne çevirdi. Yoldaki araçları ezen darbeciler yaylım ateşi açtılar vatandaşları tanklarla ezdiler Tanklara imanıyla direnen 28 yaşındaki tornacı Hüseyin Kısa, 15 Temmuzda FETÖ cü hainler tarafından Atatürk Havalimanı’nda şehit edildi. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|