![]() |
#26 |
![]() Kaynak tarihkomplo.com Yaser Arafat
*Lübnan savaşında FKÖ, Lübnanın yanında yer alınca*Esad sinirlenmiş ve Lübnanı kaybedeceğim korkusuyla Muhafızlarını yollamıştır Ortadoğu'da kimin eli kimin cebinde olduğu asla anlaşılmayacaktır herkesin müttefik herkesin herkesle düşman olduğu Lübnan savaşında İsrail, 1982 de Lübnanı işgal etmiş Arafat, Lübnan'dan Tunus'a gitmiştir Mossad Tunus'a yaptığı operasyonda arafatın en yakın arkadaşı Ebu Cihatı öldürmüştür*Filistin davasında 1987 de direniş için sokaklara dökülmüştür.Taştan başka silahları olmayan Filistinliler geri adım atmamış, Arafat'ın liderliğinde güçlenmiştir.Arafat, Filistin devletini kurmuştur İsrail'i tanıyarak teröre karşı olduğunu ilan etmişti Amerikan yönetimi Fkö yü tanımıştır. *Amerikalıların gözetiminde filistin ve israil anlaşmıştı Filistinliler Gazze ve Şeria'da Filistin otoritesini tanıyacaktı 13 eylül 1993 te Arafatla israil başkanı İzak Rabin *el sıkışarak prensipler dekarasyonunu imzalamıştı.Arafat 1994 te FKÖ başkanı ve lider olarak Gazze'ye yerleşip başkan ve başbakanlık rollerini üstlendi Filistin resmi hükümetini ilan etdi. *Arafat herşeyden sorumluydu.Filistin yardım bankası paralarını kontrolünde tutuyordu IMF'nin, Arafata iftira attı yardım paralarını ele geçirdiğini söyleyerek ortalığı karıştırdı .iftiralar hayatını cihada ve Filistin'e adayan dava adamı arafatın 11 kasım 2004 te Paris'te ölmesine dek sürdü *Arafat ölmüş ama bağımsızlık Filistin devleti çileli yolculuğunu sürdürmüştür.Arafat hayatını Filistine adamıştır.Saddamın Kuveyt'i işgal etmesine destek olmuş tepki toplamıştır uluslararası arenada yalnız bırakılmıştır.Filistin ve islam davasının simgesi olmasına rağmen dindar görüntüsü vermeyip.kendini devrimci ve anti emperyalist olarak tanımlamıştı. *Arafat devrimciydi binlerce devrimciyle İsrail'e karşı savaştı.Aralarında Cengiz Çandar ,Faik Bulut gibi isimlerin yüzlerce Türk vardı.Ecevit'e Çandarla sizi Türkiyeden çıkartabiliriz demiştir Temmuz 2012 de arafatın diş fırçasında ve kıyafetlerinde zehir bulundu açıklandı. Suikaste kurban gittiği zehirlenip öldürüldüğü İsrail tarafından öldürüldüğü iddia edilmektedir.* |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|