AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yakın Tarih Cumhuriyet tarihimiz ile ilgili paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-07-2018, 21:55   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart Ortadoğu
Kaynak tevhidhaber.com

İdamına Saatler Kala Mevlana Nizami'nin Mektubu

Bangladeş Cemaati İslami Lideri Mevlana Nizami dün akşam idam edildi. Şehadetine saatler kala Nizami'nin mektubu

BEN GİDİYORUM...

Doğduğumda nikâhlandığım ve son nefes diye zaman tayin ettiğim buluşmaya gidiyorum. Korkmuyorum.pişmanlıklarım üzgün değilim. Kırgınım. Sözünü unutanlara, kardeşinin elini tutmayanlara, düşeni kaldırmayana, Allah için gözyaşlarını sakınanlara, gördüklerini yaşanmamış kabul edenlere, zalimin yanında durup mazluma timsah gözyaşları dökenlere, kıyama kalkmayı kolay zannedip bahane satanlara, kırgınım. kırgınlıkla kavuşacağım Rabbime. Söyleyeceğim bunları.Vuslat bu. Bazen 14 yaşındaki bir kızı Kudüs’te pazarda buluyor. Kafasına sıkılan kurşunla göçüyor. Elbisesine bulaşıyor kan. Huzura çıkmadan önce melekler yıkıyor onu.

Senin kardeşin benim.katillerle niye anlaşıyorsun
Bazen vuslatına yürümen gerekiyor. Seni evinde bulsun istediğin buluşma için evinden ayrılman gerekebiliyor. Sonu görünmeyen yolu merakla yürümen gerekiyor. Yol bitip deniz başlayınca. Bir kıyıya varıyor elbet denizin sonu. Kıyıya ya canlı varıyorsun ya da cansız vuruyorsun.“Benim evim sizin hesaplarınızdan daha anlamlıydı. Hırsınızdan büyüktü odalarımız. Niye yaktınız çocuklarımızı gözlerimizin önünde Mutlu musunuz şimdi?” diyemiyorsun…Bazen evinde buluyor seni. Dumanlar yükselmeye başlıyor birden. çabuk tutuşan evlerine ateş sıçrıyor. Bütün seslerin gökyüzünde toplandığını düşünürseniz günü her saati bir “ah” asılır Arakan’dan gökyüzüne. Çocuklar ölür. Çıplak ayakları ve toza bulanmış yüzlerine bakmayın. Tertemiz gider onlar.

Kadınlar ölür. Adamlar ölür. Yanarak ölür, kahırla ölürler. Cennet meyvesi pahalıdır. Kalp, asıl sahibine dönene kadar acır insan. Sonrası umman, kevser, Peygamber (s.a.v) Müslümanlar etle tırnak gibi midir gerçekten? Sökülüyor tırnaklarımız. Etiniz acımıyor mu?” diyemezler…Ahzab suresinde övülen adam ve kadınları anlatabilirim size. Sizin üzüldükleriniz için son diye yazılan haberlerin “son” olduğunu mu zannediyorsunuz? Acıyı onlar çekiyor size pay düşmeyecek mi zannediyorsunuz? ilkokulda öğretmene şikâyet edilmekten korkanlar! Sizi Allah’a şikâyet etmeye gidiyoruz. Her yaptığınızı, yapmadığınızı, söylediğinizi, her sustuğunuzu, her gördüğünüzü, her gözünüzü kapadığınızı, her oturuşunuzu, her kalkmayışınızı bir bir Her şeyi anlatacağım.

Ben gidiyorum…fikir kalsın istiyorum. Zorla karşılaşınca ölüm korkusundan istikametini şaşıranlarla biz ölümden aynı şeyi anlamıyoruz. Bu imtihandı. Kolay olacağını söylemedi kimse. Sancısız olacağını, bedelsiz olacağını. yola baş koymak, sonunda bu uğurda o baştan vazgeçmek demekti. Bizim için karar aldıklarını zanneden ahmaklar var. Bu karar ancak göklerde alınmış olabilir. Siz kimsiniz ki..Kulunu razı etmek için Yaratıcıyı üzecek değiliz Ben gidiyorum…
Benden önce giden arkadaşlarımın yanına, Rasulullah’ın yanına. Siz kalacaksınız. Kimin doğru olduğu benim gittiğim yerde çıkacak ortaya…
Ben gidiyorum…Çeki düzen verin kendinize. Sıranın size geleceğini unutmayın. Şehadetin şehid gibi yaşayanlara nasip olacağını, Allah’tan başkasına kul olunmayacağını hatırlayın her daim.

Ben gidiyorum…İbret alın yolculuktan. Bir araya geldiklerinde aynı anda ayaklarını yere vursalar dünyayı sallayacak kardeşlerim.gözünüzün önünde yürüyeceğim ipe. Korku görmeyeceksiniz. Endişe sezmeyeceksiniz. Öfkemi de beraberimde götüreceğim.Ben gidiyorum…Dilerim bu gidiş size kim olduğunuzu hatırlatsın. Mazlumlar için ayağa kalkmanın bir yolunu sağlasın. İpler adedince baş istense, deseler ki bu bedel kıyam içindir, az kalır giden başlar! Boşuna terk etmez canımız bedenimizi. Mükâfatını O’ndan biliriz. Kalanlara ibret olmadığı üzer bizi…

Size son sözlerim şudur; Her zaman batılın, zulmün ve haksızlığın karşısında mücadeleye devam edeceksiniz. Bir mümin asla Allah’tan ümidini kesmez. Hayatınızın sonuna kadar Allah yolunda görevinizi sürdüreceksiniz. Batılın tüm tuzaklarına ilimle cevap vereceksiniz. Kadınlarımızın yetiştirilmesine ve ahlâka önem vereceksiniz. Cemaat-i İslami’de asla lider problemi yaşanmayacaktır. Durum ne kadar kötü olursa, o kadar iyi ve kaliteli liderler yetişecektir. yaşlandım. Rabbim her an canımı alabilir. şehit olarak Allah’ın huzuruna gitmek istiyorum. Benim şehadetim ile değişim başlayacaktır. Halkım ve dünya Müslümanlarından dua istiyorum. dünyada bir daha görüşemezsek, cennette görüşeceğimizi ümit ediyorum inşallah."
Motiur Rahman Nizami.*

Kaynak haksözhaber.net

Abdulkadir Molla'nın, eşine yazdığı mektubta
Abdulkadir Molla idam kararının Bangladeş yönetiminin adaletsizliğine dalalet olduğunu şehadetinin yönetimin çöküşünü başlatacağını Bangladeşin Hindistan'ın buyruklarıyla hareket ettiğini söylüyor eşine öğütlerde bulunuyor.

Abdulkadir Molla'nın mektubu
Bismillahirrahmanirrahim

Sevgili hayat arkadaşım, Esselamualeykum ve rahmetullah Bugün karar açıklandıktan sonra, sonuç hapishaneye ulaşacak ve idam hücresine alınacağım.hükümet son zamanlarını yaşıyor çirkin suçu işlemekte acele edecekdir. İtiraz dilekçesi sunduk kabul edileceğinden şüpheliyiz. Kabul etseler bile kararı değiştirip değiştirmeyeceklerini bilmiyoruz.Yüce Allah bize kurulan komploya izin vermeyecektir inşallah. Allah’ın hakkımda vereceği karara razıyım.İnançsızlar haksız yere peygamberleri öldürdüler. Rasulallah’ın (sav) birçok arkadaşı, hanım sahabeler vahşice öldürüldüler. Şehitler, canlarını feda ederek, Allah’ın İslam’ı muzaffer kılmasına yardım ettiler. Allah benim için neye karar verecek bilemeyiz.

Cemaat-i Shibir’e olan korku ve nefret Hindistan’ın her yerine yayılmış Başdan söylediğim gibi, aleyhimize alınan tüm kararlar Hindistan tarafından planlanıyor. Avami Ligi istese bile dönemez. iktidara gelebilmeleri, Hindistan’a teslim olmalarından kaynaklanmaktadır.Birçok insan, ilke ve etik hakkında konuşuyor. ülkemizdeki basın hükümetin adaletsiz tutumlarını destekliyorken, hükümetin ilke ve etikten bahsetmesinin anlamı nedir?Mahkeme cellat rolüne bürünmüşken masum insanları öldürme arzusuyla sarhoş olmuşken, adalet beklenemez. tek pişmanlığım var; halkımıza benim adaletsizce idam cezasına çarptırılma nedenini açıklayamadım. medyanın bize düşman olması tam olarak mümkün değil. Halkımız ve dünya gerçeği öğrenecekler.

ölümüm bu baskıcı rejimin çöküşüne sebep olacak inşallah yapılan bu adaletsizlik İslami hareketin uzun yol kat etmesine vesile olacaktır. Dün Tevbe Suresi'ni* okudum. *19. ayette, canla ve malla Allah yolunda cihadın ödülünün Allah'ın evine Kabe'ye hizmet etmekten ve hacılara su vermekten daha önemli olduğu yazıyordu. Allah belirtiyor ki, Allah yolunda adil bir İslam toplumu için, adaletsizliğe karşı savaşırken canlarını verenler, ecelleriyle ölenlerden, daha yüksek mertebeye sahiptir. Allah beni cennetinde onurlu bir yere getirmek istiyorsa ölümü, kucaklayabilmek için hazır olmalıyım. zalimlerin elinde adaletsiz bir ölüm cennete kesin bir bilettir.Yanlış hatırlamıyorsam 1966 yılında, Mısır'ın tiranı Albay Nasır, Seyyid Kutub, Abdulkadir Udeh ve birçoğunu ölüme mahkûm etmişti. "

İslami Hareket yolunda dava ve sıkıntılar" konulu birçok vaaz dinledim. Profesör Gulam Azam sol eliyle omzuma dokunur ve derdi ki, "Bir gün darağacından sarkan urgan bu omuzlara da düşebilir". Ben de ellerimi omuzlarıma götürür ve bunu düşünürdüm. Eğer Allah gerçekten kararını yerine getirecek, İslami Hareketi ve beni zalim rejimin düşüşü için ileriye taşıyacaksa, kayıp nedir ki? Şehitlerle ilgili yüksek konumdan bahsederken, O mübarek Peygamber (sav) şehit olmak için tekrar tekrar hayata gelme arzusunu dile getirmişti.* Şehit olarak ölenler cennete girdiklerinde tekrar dünyaya dönmek ve Allah yolunda yeniden şehit olmak arzularını dile getireceklerdir. Allah'ın sözü muhakkak haktır, peygamberin sözü kesinlikle doğrudur.

şüpheye düşende iman namına hiçbir şey yoktur!
hükümet beni asarsa, cenazemin Dakka'da yapılmasına izin vermeyebilir. mümkünse cenazemi köyümdeki cami ve evimde düzenleyin. Padma Nehri'nin öbür tarafında yaşayan insanlar cenazeme gelmek istiyorlarsa, evimin tarafına geçmeliler. Mezarımın annemin ayaklarının dibinde olmasını istiyorum. Mezarı taşla/mermerle çevirmek gibi pahalı/müsrif ve bidat uygulamalara başvurmayın. elinizden geldiğince yetimlere sadaka verin. İslami Hareket şehitlerinin ailelerine yardım edin, yalnız bırakmayın, benim tutuklanmamdan sonraki protestolarda şehit olanların. ailelerine öncelik verin.

Peyori, ah Peyori, Sana ve çocuklarıma karşı görevlerimi yerine getiremedim. beni affet ve ödülünü Allah'tan bekle. Allah'a dua edeceğim, ikimizi, sen çocuklarımıza ve Allaha karşı görevini yerine getirdikten sonra bizi buluşturması için. Sen de dua et, Allah Dünya’ya dair tüm sevgi ve isteği zihnimden çıkarsın tüm kalbimi Allah ve Resulü’nün sevgisiyle doldursun. İnşallah, cennetin merdivenlerinde buluşuruz. Çocuklarıma helal kazancı öğütle. Farz ve vacib ibadetlerinize dikkat edin, özellikle namazlarınıza. Aynı tavsiyeleri akrabalarıma ilet. Babama baş sağlığı dile, onu rahatlat, ben gittiğimde hala hayattaysa…
Abdülkadir Molla

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)