AK Gençliğin Buluşma Noktası
Türkiye ve Dünyadan Spor Türk ve dünya spor'u ile alakalı haber ve bilgiler bu başlıkta.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-31-2018, 21:14   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 29. Kez Şampiyon Olacağız (20. Kez Değil!)
Ali Koç: 29. kez şampiyon olacağız



Resmî olmamasına rağmen 1959'dan önce kazanılan şampiyonlukları da sayan Ali Koç, sezon sonunda 29. kez ipi göğüsleyeceklerini söyledi.

Fenerbahçe camiasının uzun yıllardır dile getirdiği '1959'dan önceki şampiyonluklar sayılsın' fikrini Ali Koç da gündeme getirdi.



1924'ten İtibaren 28 Şampiyonluk

Fenerbahçe Dergisi'nin ağustos sayısı için yazdığı yazıda "Umut ediyorum ki, Lefter Küçükandonyadis sezonunun sonunda da, hep birlikte, omuz omuza, 1924 yılından beri TFF’nin düzenlediği ulusal şampiyonalardaki, 29. Ulusal Şampiyonluğumuza ulaşacağız" ifadelerini kullanan Koç, 3 büyükler arasındaki şampiyonluk tartışmalarına dâhil oldu.

Aziz Yıldırım yönetimi 1959'dan önceki ulusal şampiyonlukların sayılması için incelemeler yapıp TFF'ye başvurucaklarını ifade etmişti ancak resmî bir başvuru olmadı. Ali Koç'un bu açıklamasından sonra merak edilen, Fenerbahçe cephesinin bu yönde bir çalışma yapıp yapmayacağı.

1959'dan Önce Ülke Genelinde Bir Lig Yoktu

Türkiye'de 1959 yılından önce çok katılımlı bir lig bulunmuyordu. İstanbul Ligi, İzmir Ligi, Ankara Ligi gibi yerel ligler vardı. TFF de bu liglerde alınan şampiyonlukların yerel olduğunu ve tüm ülke genelini temsil etmediğini ifade ederek 1. Lig'in kurulduğu 1959 yılından sonra kazanılan şampiyonlukları geçerli sayıyor.

1959'dan sonra başlayan ligde Galatasaray'ın 21, Fenerbahçe'nin 19 ve Beşiktaş'ın ise 15 şampiyonluğu bulunuyor.

1959 Öncesi: Fenerbahçe 9, Beşiktaş 5, Galatasaray 1

TFF, 1959’dan önce iki ayrı ulusal şampiyona düzenledi. Millî Küme'de Fenerbahçe 6, Beşiktaş 3, Galatasaray 1 şampiyonluk kazandı. Türkiye Futbol Şampiyonası’nda ise Fenerbahçe 3, Beşiktaş 2 kez şampiyonluğa ulaşırken Galatasaray mutlu sona ulaşamadı.

Yani 1924-1959 yılları arasında organize edilen iki ulusal şampiyonada Fenerbahçe’nin 9, Beşiktaş’ın 5, Galatasaray’ın 1 şampiyonluğu bulunuyor. Başvuru kabul edilirse toplamda F.Bahçe'nin 28, G.Saray'ın 22, Beşiktaş'ın ise 20 şampiyonluğu olacak.

Kaynak

Kral Spor 31.07.2018

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
millî küme, millî şampiyonluk, türkiye ligi, türkiye şampiyonluğu, türkiyefutbolşampiyonası, ulusal şampiyonluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi