AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-20-2007, 12:28   #1
Kullanıcı Adı
tozkaldiran
Standart O evlenecek! Okuması günahtır!
Yaşıtları, üzerlerinde okul üniformaları, ellerinde kitapları, sırtlarında çantalarıyla okul yollarında... İki kardeşten biri 'evlenmek' için diğeri de 'eve bakması' için evde bekletiliyorlar...

Hafize (13) ve Mehmet Akif (12) Süğüt'ün 35 yaşındaki anneleri Eyhan Süğüt, geçen yıl aynı mahalledeki Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır'ı ziyaret ederek çocuklarının okuması için yardım istedi. Kızı Hafize ve oğlu Mehmet Arif'i okutmak istediği için eşi Mehmet Reşit Süğüt'den sürekli dayak yediğini iddia eden Eyhan Süğüt'ün girişimi ile 2 çocuk geçen yıl okula başlatıldı.

BABA İKNA EDİLEMEDİ

Hafize ile kardeşi Mehmet Arif, geçen yıl `Haydi Kızlar Okula' kampanyası sayesinde ilk kez okulla tanıştıktan sonra Hafize, telafi eğitimi sayesinde 3'üncü sınıftan, Mehmet de ikinci sınıftan okula başladı.

Bu yıl da Hafize 4'üncü sınıfa, Mehmet Arif ise 3'üncü sınıfa geçti. Ancak baba Mehmet Reşit Süğüt, çocuklarını, `Hafize büyüdü, evlenecek yaşa geldi. Okuması günahtır', Mehmet Arif'i de, `Çalışsın, eve para getirsin' diye okula göndermek istemedi. Bunun üzerine okul müdürü Bahri Bahadır, müdür yardımcısı Şerife İlengir ile birlikte Süğüt Ailesi'nin evini ziyaret etti. Müdür Bahri Bahadır, tepki gördüğü baba Süğüt'ü ikna etmek için saatlerce uğraştı. Baba Süğüt, Bahadır'ın tüm ısrarlarına rağmen ikna edilemedi.

'OKUYANLAR DA İŞŞİZ GEZİYOR'

Kendisinin çalışamadığı için çocuklarına ihtiyacı olduğunu söyleyen baba Mehmet Reşat Süğüt, "Bu çocukları geçen yıl okula götürdünüz, şimdi okuma yazma öğrendiler. Bu kadar okuma onlara yeter. Ama bunlar okuyup da ne olacak? Okuyanlar da işsiz geziyor. Kızım zaten gelin olma çağına geldi. Kızım okuyacak, sonra da çalışıp koca mı besleyecek? Bizim kitabımızda erkek kadının eline bakmaz. Kızım evleninceye kadar annesine bakar, evlenirse sofradan biz boğaz eksilmiş olur. Onları okula gönderemem. Oğlum çalışıp, bize bakacak. Kızım da evlenecek" dedi.

'HAFİZE VE MEHMET'İN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Müdür Bahri Bahadır bugün bir kez daha evi ziyaret etti, ancak evde olmayan baba ile görüşemedi. Bahadır, "Bu aileye de çocuklarını okula versinler diye her türlü desteği yaptık, yeşil kartlarını çıkartma işlemlerini bile biz takip ettik. Hafize ve Mehmet Arif'in peşini bırakmayacağız. Gerekirse her gün bu eve geliriz. Babayı ikna edecek din adamı, muhtar, kimin sözünden anlıyorsa onu devreye koymaya hazırız. Mutlaka sonuç alacağız" dedi.

'OKUSUNLAR BİZİM GİBİ REZİL OLMASINLAR'

"Kızımı günah diye, evlendireceğim diye okula göndermiyor. Israr edince de bizi her zaman dövüyor. Ben okuma yazma bilmiyorum, cahil kaldım. Bazı günler 8 çocuğumla birlikte yiyecek olmadığı için aç yatıyoruz. En büyük arzum çocuklarımın okuyup kendilerini kurtarması. Okusunlar ki bizim gibi rezil olmasınlar."

HAFİZE DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Doktor olmak istediğini belirten Hafize Süğüt, "Eğer müdürlerim, öğretmenlerim yardım edip, babamı ikna ederse okuyacağım. Onların yardımına çok ihtiyacım var. Cahil kalmak istemiyorum" dedi.

MEHMET AKİF'İN HAYALİ ÖĞRETMEN OLMAK

Mehmet Arif, "Babam artık çalışamıyor. Evin en büyük erkeği ben olduğum için okulu bırakıp, çalışmamı istiyor. Ama ben okuyup, öğretmen olmak istiyorum. Çocukları eğitmek, onların cahil kalmaması için çalışmak istiyorum. Babam izin vermediği için bazen gizlice okula geliyoruz. Ne olur bize yardım edin" dedi.

tozkaldiran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)