Alıntı:
Kemalist_Genc Nickli Üyeden Alıntı
Kemalizm adini ulu önder Atatürk kendisi koymustur. Kemalist demek Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip cikip takip etmek demek. Kemalist Atatürkcülük demektir. Eger kendini Atatürkcü olarak göremiyorsan, Türk olarak nasil görüyorsun cok merak ediyorum. Kemalist degilim ben dedin. Nesin peki? Seriyatci? Vatan haini ? Kusura bakma ama merak ediyorum. Kemalist degilim demenle beraber Türklügünü inkar etmis bulunuyorsun. Kemalizm'dir Türkiye Cumhuriyetini 84 senedir ayakta tutan ve bizim birlik ve beraberlik icinde Türk Halki olarak yasamamizi saglayan! Saniyorum Kemalizm ve Atatürk hakkinda fazla bilgiye sahip degilsin. Bugünki CHP'nin durumundan hoslaniyor olabilirsin, bende hoslanmiyorum. Ama sonucta Cumhuriyet Halk Partisi Atatürkün ikinci büyük eseridir. 6 Ok sadece CHP'nin bir simgesi degil hepimizin takip edip korumasi gerektigi ilkelerdir. Lütfen biraz düsün...
Alıntı:
Kemalizm, Atatürk'ün ortaya koyduğu eylemler ve belirttiği düşüncelere bir ideoloji olarak kendisi tarafından verilen bir isimdir.
Mustafa Kemal Atatürk, 1935'te kendi el yazısıyla yazdığı CHP programında Kemalizm sözcüğünü kullanmış ve 1937'de kurulan yeni hükümetin programında Kemalizm sözcüğü önce Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı konuşmada sözünü ettiği memleket davalarının ideolojisine atıfla defalarca Kemalizm olarak geçmiştir.
Mustafa Kemal, toplum ve yönetim ilişkilerini tanımlarken, ulusal egemenlik gibi ortak öğeleri içeren bir toplum, dinle devlet işlerinin ayrılması, pragmatik akılcılık ve milliyetçilik gibi ilkelere sahip bulunan bir devlet yapısını söylevlerinde ve Nutuk'ta iletmektedir. Atatürk kullandığı bu olgular bütünlüğünü modern devletlerin temel karakteri olarak adlandırmaktadır. Bu yapıları içeren devlet görüşüne bazılarınca Kemalizm denmektedir. Kemalizm, Türk ulusunun çağdaşlaşma ideolojisi ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin değişmez resmi ideolojisidir.
|
Saygilarimla...
|
Kemalizm le Türklükten çıkmanın ne gibi bir bağı var... Bu bağı nasıl kurdun..