11-20-2007, 19:26 | #1 |
'Öyle güvercin uçurmakla bu iş olmaz'
AK Parti Genel Bakanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce birilerinin yaptığı gibi ovaya kimseyi davet etmediklerini belirterek, ''Biz, demokratik bir ortamda bu mücadelemizi sürdüreceksek o zaman bir tercih yapmak durumundayız. Ya silahı tercih edersiniz, ya demokrasiyi tercih edersiniz'' dedi. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, terörle mücadele konusuna değindi. Tüm zorluklara rağmen Türkiye'nin istikrarını büyük bir aşk ve sadakatle korumayı amaçladıklarını belirten Erdoğan, ''Tabii bu arada birçok sataşmalar olacak. Hele hele terörün bir karabasan gibi ülkemizde olduğu dönemde bunun üzerinden hala rant sağlamaya gayret edenler var. Bunu benim açıklamama gerek var mı?'' diye konuştu. Konuşacak hiçbir şeyi olmayanların yatıp kalkıp terörü konuştuklarını, Türkiye'nin gündeminin sadece terör olmadığını kaydeden Erdoğan, hem terörle mücadele edeceklerini hem de ülkenin diğer sorunlarında mesafe alacaklarını ifade etti. ''Olayı sadece teröre kilitlerseniz... Sanki 2 ay önce başladı, bu ülkede terör. Terör bu ülkede 30 yıldır var'' diyen Erdoğan, terörün ülkede adeta bir istatistiki eğri gibi azalıp, yükseldiği dönemler yaşandığını ve 1994, 1995 ve 1996 gibi ''zirve yaptığı'' tarihler olduğunu anlattı. Türkiye'de şu anda terör belasının yine başını gösterdiğine işaret eden Erdoğan, bunun siyasi, diplomatik, askeri boyutu olan bir mücadele olduğunu vurguladı. Erdoğan, ''Burada sürekli olarak kalkıp bir fatura kesmek, buradan rant elde etme gayreti içerisine girmek hiç yakışmıyor. Çok çirkin bu... Bununla AK Parti'yi yaralamak isteyenler bilsin ki kendileri yara alacaktır. Çünkü bu bugüne kadar kimseye bir şey kazandırmadı, bunu söyleyenlere de bir şey kazandırmayacak. Biz bu konuda çok fazla konuşmak istemiyoruz, bu konuda da iş yapmak istiyoruz'' görüşünü kaydetti. -''GÜVERCİN BOL, HERKES UÇURUR''- Erdoğan, AK Parti'yi terörizm ve teröristle yan yana getirmenin, ''büyük bir gaflet'' olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ''Özellikle vurgulamak istiyorum. Bu konuda AK Parti iktidarının şu ana kadar ne yaptığı, şu anda ne yapmak istediği ortadadır. AK Parti'yi affedersiniz, bir savaşçı gibi ortaya sürmek, bir savaşçı edasıyla bu ülkede dolaştırma gayreti içerisine giren sözde siyasetçiler, şunu bilsinler ki demokrasiyi daha kavrayamamışlar. Önce demokrasiyi kavrasınlar. Bizlerin, daha önce birilerinin yaptığı gibi ovaya filan kimseyi davet ettiği yok. Biz, demokratik bir ortamda bu mücadelemizi sürdüreceksek, o zaman bir tercih yapmak durumundayız. Ya silahı tercih edersiniz, ya demokrasiyi tercih edersiniz. Ya silahı tercih edenlerle beraber olursunuz veya barışı, sevgiyi kendine şiar edinmiş olanlarla beraber olursunuz. Bu tercihi yapmak durumundasınız. Bizim söylediğimiz budur. Meydanlarda güvercin uçurmak kolay... Güvercin bol, herkes uçurur. İcraat, icraat...Öyle güvercin uçurmakla bu olmuyor. Bir taraftan güvercin uçur, öbür taraftan gel bu ülkenin barış dinamiklerine fitili koy ve ateşle...Yok böyle bir şey. Bunu bir defa çok iyi bileceksin ve bunu da kimse yutmaz. Yutmuyor da...Benim Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Kürt kökenli vatandaşım, kardeşim de yutmaz, Doğudaki de yutmaz, 7 bölgesindeki de yutmaz. Zaten yutmuyor da...'' -''KARDEŞİM TABİİ...''- Erdoğan, birilerinin kalkıp ''Ama bunlar Kürtlere 'kardeşim' dedi'' dediğini belirterek, ''Ee ne diyeceğim? kardeşim tabii... Kardeşim. Benim Kürt de kardeşim, Türk de kardeşim, Laz, Boşnak, Arnavut da hepsi kardeşim benim. Yani bu ülkenin kadim değerlerini benimsemiş herkes benim kardeşim. Ama siz bunu kavrayamadığınız içindir ki ülke bugünlere gelmiştir. Biz de bunu kavradığımız içindir ki Güneydoğu Anadolu Bölgesinin, Doğunun açık ara önde bir numaralı partisi olduk. Böyle olduk'' diye konuştu. AK Parti'nin Tunceli hariç 80 ilde milletvekiliyle Mecliste temsil edilmesinin nedeninin bu olduğunu belirten Erdoğan, halkın duygularını kendilerinin paylaştığını, onlarla hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın kendilerinin el ele omuz omuza olduklarını, diğerlerinin ise olamayacağını kaydetti. Erdoğan, hiçbir siyasi partinin AK Parti'nin gösterdiği özveriyi gösteremediğini ifade ederek, o bölgelere gidip miting bile yapamadıklarını, kendilerinin ise istisnasız her yerde gittiklerini belirtti. ''Farkımız bu... Bugün de aynıyız. Olaya tek boyutlu bakmıyoruz'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Şimdi kalkmış, 'Ee biz tezkereyi verdik'... Verdin ne olmuş? 'Ne duruyorsun?' diyor. Bir dakika ya... Biz tezkereyi aldıysak, senden harekat emrini almadık ki... Sadece tezkere aldık. Bu tezkerenin içinde ne yazdığı da belli. Bunun zamanını, şümulünü bu Hükümet belirleyecek. Bu orada yazıyordu, okumadın mı? Okudun. Şimdi biz bunu ilgili kurumlarla istişaresini sürekli yapıyoruz. Askerimizle sürekli istişare ediyoruz. Ama ikide bir çıkarsan, dersen 'ne bekliyorsun, ne duruyorsun?' Kusura bakmayın, bu devlet adamlığına yakışmaz. Bunu bir defa bilelim. Bu liderliğe yakışmaz. Biz affedersin eli silahlı kovboylardan değiliz. Yeri geldiği zaman onu kullanacak olan güvenlik güçlerimiz, yeri geldiğinde kullanmasını da bilir. Ama siyasetçiden bu beklenmez. Siyasetçiden yönetim, aklıselim beklenir.'' -''DİPLOMATİK ÇERÇEVESİNİ DE HALLETMEK İÇİN...''- Kendilerinden kimsenin duygusallık beklememesini isteyen Erdoğan, aklıselimle, akılla, bilgiyle, tecrübeyle, ilgili kurumlarla bunun çalışmasını yaptıklarını ve yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, mücadelenin siyasi, askeri ve diplomatik boyutu olduğunu yineleyerek, ''Niçin Körfez ülkelerinde benim bakan arkadaşlarımı dolaştırdım? Niçin AB üyesi ülkelerinde arkadaşlarım niçin şu anda sürekli dolaşıyor? Amerikalara kadar niye gittik? İşte bunların bütün diplomatik çerçevesini de halletmek için... Yarın uluslararası hukuk karşısında güçlü olmak için bunları da yaptık, yapıyoruz'' diye konuştu. Gelinen noktada kimsenin bu konuda Türkiye'nin karşısında olmadığını belirten Erdoğan, herkesin ''Türkiye'nin haklı olduğunu öğrendiği için'' Türkiye'nin yanında yer aldığını söyledi. Terör örgütünün de eski desteğini bulamadığını ve ve bulamayacağına işaret eden Erdoğan, ''Er geç bu işi de başaracağız ama bu böyle hop oturup hop kalkmakla olmaz, akılla, bilgiyle, tecrübeyle, aklıselimle olacak. Bunu da kavramayanlara bu duyurulur'' dedi. AA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-20-2007, 19:31 | #2 |
Başbakanım seni bu yüzden çok seviyorum.... ;)
|
|
11-20-2007, 19:33 | #3 |
Allah başbakanımızı başımızdan eksik etmesin...dedem hep der ki:''Başbakanınıza layık gençler olun''
Çok çalışmamız lazım çoooook :D |
|
11-20-2007, 19:42 | #4 | |
Alıntı:
tesekkurler mavishhh ;) |
||
11-20-2007, 20:02 | #5 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |