AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençlik Münazara AK Parti Gençliğin fikir akımı yaptığı bölüm.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-27-2007, 12:46   #1
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Münazara Ligi Jüri Kararları
Evet arkadaslar yazilarinizi teker teker okudum. En ice ayrintisina kadar inceledim..
Gercekten bütün yazilar bilgi, birikim kokuyor ama bizlerde juri olarak yazilardaki olumsuz yönleri bulmak zorundaydik, tesptilerimizi yaptik..
Tesptitlerimiz dogrultusunda daha az yapan grup, daha fazla ikna edebilen grup kazanmistir..Ben katilan bütün gruplari tebrik ediyorum, karar verirken zorlandim ve cok az farklarla karar verdim diyebilirim..
Asagida yazilarin sirasina göre tespitlerimiz yer almaktadir ;
A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) -- FİKİR AKIMI (AKzeinebu - Aga)
Akzeinbu: Cümleler birbirine girmis, yazida bütünlük yok
Ak_mavish :Yazi cok uzun tutularak olayin boyutu gelnisletilmis, yazida konudan konuya atlanmis.
Aga : Konunun özüne inilmemis, cümleler birbirine girmis,yazi gereksiz uzatilmis
Ak_Saliha : Alternatifler yeterince doyurucu olmamis
Akzeinbu: Yazi siyasi bir dilde yazilmamis, gereksiz konulara deginilmis
Ak_Saliha: imla kurallarina dikkat edilmemis, cümleler cok uzun tutulmus, örnekler aykiri kacmis
Aga: Girisin alintiyla olmasi yazinin özüne aykiri kacmis,kendi görüslerine cok fazla yer vermemis, son bölüm konunun özüne ters düsmüs.
Ak_saliha:Gereksiz kisaltmalar yapilmis, cümle bütünlügü yok, giris ve sonuc birbirini tutmuyor.
Akzeinbu: Resimler olayi duygusalliga dökmüs,yazi baska boyuta kaymis,cok fazla milliyetci öge var
bu degerlendirmeler isiginda benim görüsüme göre A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) basarili olmustur ve münazarayi önde bitirmistir...

ehl i münazara( Selahattin_Ay-TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş) ---CANYOLDAŞLARI (EpiVaTeS - Bayonet---yavuz_niksar)
Bayonet: Sinava alternatifler yeterince belirtilmemis, konu disina cikilmis, konunun özüne inilmemistir.
Selahattin_ay: Hükümetin tezleri yeterince cürütülmemis, konu cok dolandirilmis.
Yavuz_niksar: imla kurallarina dikkat edilmemis, konu disina cikilmis, öss kaldirilmali demis ama alternatif belirtilmemis..
ümitli_bekleyis: Kendi fikirlerine yer verilmemis, hükümetin tezleri tam olarak cürütülmemis, örnekler kisisel kacmis..
bayonet: Öss cok hafife indirgenmis, muhalefetin elestirilerine cevap verilmemis, öss den dem vurulmus ama alternatifleri üzerinde cok fazla durulmamis..
Selahattin_ay: Cok fazla gönderme yapilmis, alintilar fazla, karsilastirmalar hafif kalmis.
EpiVaTeS: Büyük harfle yazilmis olmasi konunun okunmasi zorlastiriyor, aciklama kisa olmus, öss nin alternatiflerindne hic bahsedilmemis..
ümitli_bekleyis : konu bütünlügü saglanamamis, cok fazla detaya inilmis.
bayonet: cümleler birbirine girmis, aciklama doyurucu olmamis.
selahattin_ay: Yazilar degisik renklerde yazmak konunun ciddiyetini azaltmis, aciklamalar tam doyurucu olmamis.
Yavuz_Niksar:Yazida bütünlük yok, cümleler birbirine girmis, önerilen cözüm önerisi cok gercekci degil.

bu degerlendirmeler isiginda benim görüsüme ehl i münazara( Selahattin_Ay-TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş) basarili olmustur ve münazarayi önde bitirmistir...

Arkadaslar yalniz sunu söylemeden gecemeyecegim bütün yarismacilar imla kurallarindan kalmistir..Yazilarinizi okumak cok zor, cümeler birbirine girmis, cümleler uzatilmis, paragraflara dikkat edilmemis..
Hepinize bir kez daha tesekkür ediyor, bir sonraki konuda görüsmek üzere diyorum..
saygilarimla...

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)