Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
erenon sorun şu dinen zaten boynunu felan da örtmek zorundasın...daha önce sitede yazmıştım nereye hatırlayamadım ama türbanı yök çıkarttı başımıza...annemlerin döneminde(20 yıl önce) yök başörtüsünü yasaklamak için türban aykırı değil girebilirsiniz demiş...hatta annemlerde türban almışlar boğazlı kazak felan da giyerek girebilmişler sınavlarına...sonra bu da yasaklandı...şuan bizim örttüğümüz başörtüsüne de türban diyerek zihin bulandırmaya çalışıyorlar ama bu türban değil...farkındaysan c.başkanı ve başbakan arınç felan da hiç türban demez düzeltir başörütsü diye...
|
hayır saliha ben söylediğim örtünme tarzının islama uygun olduğunu söylemedim biliyorumki başını örtüp boyun kısmı açık kaldıktan sonra başını örtmeninde bir anlamı kalmaz ;) sadece bu başörtüsümü türban mı tarzındaki ayrımın nasil yapılacağını tsk üzerinden bir örnekle verdim yoksa islama uygundur yada değildir demedim 
|
sen de beni yanlış anladın öyle dedin demedim zaten

sadece senin söylediğinin üzerinden aslında bu sorunun tee nerden kaynaklandığını söyleyeyim dedim....senin doğru söylediğini de biliyorum...en azından tsk başörtüsünü türban diye yutturmaya çalışmıyor...ama ne farkeder ki her halükarda bu yasak bir ayıp!!kimse de utanmıyor...ama tebrik etmek lazım yasağı çıkaranları kardeşi kardeşe düşürmeyi de iyi biliyorlar...