12-08-2007, 11:21 | #1 |
oğLum Mahir:))
diyarbakirli bir ananin oGluna yazdiGi mektup
> > MEKTUP > > Oglum Mahir! > > Ana heyran nasilsan? > > Ne haldasan? > > Biz seni aramasah sormasah > > Sen bizi ne arisan ne de sorisan > > Sen ne hersiz bir evlatmissan > > Bemirad Olmiyasan hahin kizinan gezisen dolasisan Edemisen anan > > mektup yazasan Heç Allah'tan korhmisan bizi merakta birahisan > > Dünegin arkadasin Hüsen gelmisti Ankara'dan > > Getmisem saglik haberin ondan almisam > > Seni belediye otobozunda görmis bir kiznan > > Sözlüm diye bahsetmissen o kizdan > > Birde yüzüg tahmissan barmagan Niye oglum sen anasiz kalmissan > > sansahan evlenmaga kalhmissan? Hüsen'e dedim ki; "Hüsen! Hele birez kizi > > anlat" Dedi ki > > " Ne anlatayim diyaza, ay parçasi bemirad" > > Gülende güller açi > > Agliyanda incinen mercan saçi > > Bele güzel ne görülmis ne duyulmis > > Hak teala öz nurundan yaratmis. > > Mahir! > > Niye sen hirif olmissan > > Böyükleren danismadan evlenmaga kahmissan Kardasindanda mi ibret almisan? > > Getti bir tango kiz getirdi > > Ne kendisi rehet etti > > Ne de bizi rehet ettirdi > > Kiz da kiz olaydi üregim yanmazdi > > Ele zaif ele zaifti ki > > Ayni Çirtik Eso'ya benzidi > > Çirpi gibi bacagi > > Emin aganin ayagi gibi ayagi Çamasir tokaci gibi de elleri vardi > > Ne aglidi agliyasan > > Ne gülidi gülesen Ne > > konusmagimizi begenidi > > Ne pisirdigimizi yeyidi > > Zikkimin köküni yiyeydi > > Herbisede kusur buludi > > herbiseye yeni yeni adlar tahidi > > Ben deyidim babakanuç > > O deyidi " patlican ezmesi"" > > Ben deyidim lebeni > > O deyidi " yogurt çorbasi" > > Ben deyidim hilorik asi > > O deyidi "eksili izmir köftesi" > > Yoh! carut degil farasmis > > Küçe degil sokahmis > > Hebene degil destiymis > > Havuca pirçikli demah ayipmis > > Ben bele konusayim diye benden utanimis. > > Niye kendi yaptigindan utanmidi > > Gün evle olidi yatahtan kahidi > > Benim elimden çaput > > Onun elinden roman düsmidi > > Gezmeye gidende de en öne o düsidi. > > Birgün baban dükkanden geldi hanimin kizi yerinden bile teprenmedi > > Baban çoh agrina getti Birahsam, alimallah saçini pirçigini yolacahti. > > Ben ne sanssiz bir kariymisam anam! > > Kaynanalarin zalim zamaninda gelin olmisam > > Gelinlerin zalim zamaninda da kaynana olmisam > > Kime ne etmisem ki bulmisam. > > Mahir! sen sen olasan > > Akli basinda bir kiz alasan > > Ister Diyarbekir'li olsun > > Istersen yedi yabancidan olsun > > Yeter ki helal süt emmis bir kiz olsun > > Istiyem ki sonradan pesman olmiyasan > > Kari kismi ayakkabi degil ki sihtimi çiharasan atasan namusumdur > > diyecahsan Ömrübillah çekecahsan > > Mahir! biliyem eyisen hossan > > Herseye çabuh kizisan > > Kizanda da alalo gibi kabarisan > > Oglum! Asebi erkegin kahri çoh olur > > Kahir çeken kari zor bulunur > > Onun için karilarin Hamuri sabirnan yogrulmustur. > > Onlar hanimdir > > Onlar hatundur > > Onlar sultandir > > Onlarin mekani Cennet-i ala'dir > > Onlar isihtir > > Onlar nurdur > > Onlar yüce Allah'in erkeklere bir lütfudur
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|