![]() |
#1 |
![]() Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yeni başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerdeki bütün yasakların kalkacağını açıkladı.
Yasak ve engellemelerin olduğu üniversitelerde bilimsel başarılardan söz edilemeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Özcan, "İki vizyonum var. Bir tanesi bütün yasakların üniversitelerden kalkması, ikincisi de üniversitelerin asli görevi olan bilimselliğe daha fazla önem vermeleri." dedi. Amacını 'yükseköğretimdeki bilimsel çıktıyı artırmak' olarak açıklayan Prof. Özcan, "Eğer biz bunu yapabilirsek zannediyorum, türban sorunu, katsayı sorunu gibi sorunlar kendiliğinden hallolacaktır." diye konuştu. Yeni YÖK Başkanı'nın 'yasaklar kalkacak' açıklamasına üniversite öğretim üyeleri ve sivil toplumdan destek geldi. Üniversitelerde özgür düşüncenin yasak olduğunu söyleyen Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Özcan'ın, yaptığı açıklama ile akademik özgürlüklerin önünü açacağını söyledi. Tüm Öğretim Üyeleri Derneği eski Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu ise "Üniversitelerde neredeyse attığın her adım yasak. Türban yasağı ve katsayı eşitsizliğini kaldırabilirse memnun oluruz, toplumsal huzur da böyle sağlanır." dedi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise YÖK Başkanı'ndan mağdur edilen öğrenci ve hocalara sahip çıkmasını istedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, yeni görevine hızlı başladı. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'teki ilk mesaisine saat 09.00'da başladı. Rektörler Komitesi toplantılarının yapıldığı salonda basının karşısına çıkan Özcan, basının ilgisi sebebiyle açıklama yapmak için bir süre bekledi. Görevdeki ilk günü olduğu için sorulara cevap vermeyeceğini kaydeden Özcan, "Henüz kurumu tanımıyorum. İki haftayı tanımakla geçireceğim." dedi. zaman
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|