![]() |
#1 |
![]() Kanserden ölen eşinin doktorunu vurup intihar etti
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dahiliye Kliniği Şefi Doç. Dr. Necati Yenice, hastane bahçesinde silahlı saldırıya uğradı. Boyun ve sırtına isabet eden üç kurşunla ağır yaralanan Yenice'nin sağlık durumu ciddiyetini korurken, hasta yakını olduğu öğrenilen saldırgan Tayfun Erkenkalkan ise intihar etti. Mermer işçisi olan Erkenkalkan'ın, lösemi hastası olan eşinin ölümünden Dr. Yenice'yi sorumlu tuttuğu öğrenildi. Evlilik yıldönümünde doktoru vurarak intihar eden Erkenkalkan'ın, dün sabah evden çıkarken yakınlarıyla helalleştiği öğrenildi. Yenice'nin meslektaşları ise saldırıyı alkışlar- la protesto etti. Doç. Dr. Necati Yenice'nin, eşine yanlış ilaç verdiğini düşünerek ölümünden onu sorumlu tutan Erkenkalkan, dün sabah doktorla görüşmek için hastaneye gitti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Dâhiliye Kliniği'ne gelen 35 yaşındaki Erkenkalkan, sabah vizitesine çıkan doktorla hastane bahçesinde konuşmak istedi. Konuşma tartışmaya dönünce Erkenkalkan silahını çıkarıp Doç. Dr. Necati Yenice'ye üç el ateş etti. Olay yerinden taksiyle kaçan Erkenkalkan teyzesinin Zeytinburnu'ndaki evine geldi. Erkenkalkan, evin balkonuna çıkarak intihar etti. Erkenkalkan kaldırıldığı İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Saldırgan Erkenkalkan'ın en son konuştuğu kişi olan kayınbiraderi Çetin Yalçın, şunları anlattı: "Sebahat on ay boyunca Necati Yenice tarafından tedavi edildi. Onun verdiği ilaçları kullanan kardeşim bir türlü düzelmedi. Doktora en son gittiğimizde kardeşimin yürüyerek gittiği hastaneden ölüsü çıktı. Eniştem bu durumdan doktoru sorumlu tutuyordu. 27 Aralık tarihi ablamla eniştemin evlilik yıldönümüydü." Saldırıda vücuduna 3 kurşun isabet eden Doç. Dr. Yenice, ameliyata alındı. 6 saat süren ameliyatta Yenice'nin dalak ve böbreğinin tamamı, karaciğerinin de bir kısmı alındı. Yenice'nin hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi. Olaydan sonra hastaneye gelen İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Yenice'nin durumu hakkında bilgi aldı. Hangi sebeple olursa olsun bir sağlık çalışanının bu şekilde saldırıya uğramasını esefle kınadıklarını anlatan Vali Güler, "Tüm hekim arkadaşlarımıza geçmiş olsun dilekleri iletiyorum." dedi. Çağlar Avcı, Bayram Kaya, Nergihan Çelen, İstanbul zaman
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |