o bahsettiginiz hükümet 55. hükümet yani anasol d hükümeti ve orada gecirilen 8 yillik egitimdir bakiniz kendi kendinizi ele vermissiniz mhp hükümeti zamaninda bir kisi ancak ilkögretimi bitirdigi zaman kuran kurslarina gidiyordu yani daha önce yas ve zaman sinirlamasi yoktu isteyen istedigi zaman cocugunu yaz kuran kursuna gönderebiliyordu ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?
Daha önce de yazdım, ama gerçekleri görmemekte direniyorsunuz. Aslında siz de 8 yıllık kesintisiz eğitim düzenlemesinin 57. Hükümet döneminde değil, 28 Şubat sürecinde yapıldığını çok iyi biliyorsunuz.
Tekrarlıyorum: Bu düzenleme 1997 yılında Erbakan'ın başbakanlığındaki 54. Hükümet döneminde olmuştur. 8 yıllık kesintisiz eğitim olarak bilinen uygulama ile Kuran kurslarına ancak 15 yaş üzerinde katılınabileceği düzenlenmiştir. Aynı hükümette Abdullah Gül de bulunmaktadır.
57. Hükümet döneminde olan ise tek maddelik bir yasa ile bu alandaki hukuki boşluğun doldurulmasıdır. Buna göre 15 yaş altındaki öğrencilerin ilköğretim 5. sınıftan itibaren yaz ve kış tatil dönemlerinde Kur'an kurslarına katılabilmesi düzenlenmiştir.
Yani önceden 8. sınıf sonunda (15 yaşında) kuran kurslarına katılım mümkünken, bu düzenleme ile 5. sınıf (yani 12 yaş) sonrası bu mümkün olmuştur. Yani iddia edilenin aksine yaş sınırı ağağı çekilmiş, 28 Şubat düzenlemesi yumuşatılmıştır.
Alıntı:
o bahsettiginiz hükümet 55. hükümet yani anasol d hükümeti ve orada gecirilen 8 yillik egitimdir bakiniz kendi kendinizi ele vermissiniz mhp hükümeti zamaninda bir kisi ancak ilkögretimi bitirdigi zaman kuran kurslarina gidiyordu yani daha önce yas ve zaman sinirlamasi yoktu isteyen istedigi zaman cocugunu yaz kuran kursuna gönderebiliyordu ancak mhp nin bulundugu hükümet 5. sinifi bitirme sarti getirdi 5. sinifa kadar kuran kursuna gitmesi yasaklandi acaba bir cocuk 5. siniftan sonrami yada önce mi daha iyi kuran-i kerim ögrenebilir?
18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinden sonra yine Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. DSP, MHP, ANAP ortak hükümeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Yasası’nda 22 Temmuz 1999’da yapılan değişiklikle 5. sınıfı bitiren ilköğretim çocuklarının yaz aylarında açılacak Kuran kurslarına gitmesini sağladı.