02-03-2008, 02:23 | #1 |
Kur-an'la Konuşan Kadın ....
KUR'ANLA KONUŞAN KADIN > >Abdullah ibni mübarek anlatıyor; > > Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarından geçerken >yalnız >bir kadına rastladım.Selam verdim; > >Selamımı Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür >onların >duyacağı(Ya-sin:5 ayetiyle aldı > >.Buralarda ne yapıyorsun? diye sordum. > >Allah kimi yoldan çıkarmışsa,ona yol bulduracak yoktur"(A'raf >:186) >ayetini okudu... > >.Anladım ki ,yolunu kaybetmi.Nereye gittiği soruma ; > >Bir gece kulunu Mescid-i Haramdan alıp Mesci-i Aksaya götüren >Allah'ı >tesbih ederim(İsra:1) ayetiyle karşılık verdi. > >Anladım ki,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını >tamamlamış,kudüse gidiyor. > > Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin? dedim. > >Tam üç gece (yani üç gündür)(Meryem:10) dedi. > >Yiyecek verme teklifinde bulundum. > >Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın( Bakara:187) >ayetini >okudu. > >iyide Ramazan da değiliz dedim. > >Kim Allah için nafile bir hayır yaparsa,Allah her hayrın >karşılığını >verendir ,her şeyi hakkıyla bilendir(Bakara:15 ayetiyle cevap >verdi. > >Yolculukta oruç açılabilir"dedim."Ama orucu tutarsanız,bu >hakkınızda daha >hayırlıdır(Bakara :184) ayetini okudu. > > Niye benim gibi konuşmadığını sordum. > >Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki,yanında onu >gözleyen ve o sözü >kaydetmeye hazır bir gözcü bulunmamış olsun"(Kaf:1 dedi. > >"kimlerdensin?diye sordum.Bu konuda kesin bilgin yok(ailemi söylesem de >tanımazsın).Sonra göz de kalp de(görmeden,kesin bilgiye >dayalı olmadan >verdiğin her hükümden) sorumludur."(İsra:36)ayetiyle cevap verdi. > >Hata ettim,hakkını helal et dedim > >.Bugün size kınama yok.Allah sizi bağışlasın(Yusuf >:92) dedi. > >Deveme bindirip kafilesine ulaştırma teklifinde bulundum. > >"Hayır adına ne işlerseniz Allah onu bilir(Bakara:215) ayetiyle >mukabele >etti. > >Devemi yanına getirdim,binecekken.Mümin erkeklere söyle >,bakışlarını >sakınsınlar(Nur:30)ayetini okudu. > >Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçtı,bu arada elbisesi az >yırtıldı. > >Başınıza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat işleyip,onu hak >etmeniz >sebebiyledir(şura:30)ayetini mırıldandı. > >Sabret,deveyi bağlayayım!dedim.Bu hususta Süleyman'ı >anlayışlı ve daha >isabetli davranır kıldık(Enbiya :79)ayetini okuyarak,devemi >yönlendirme >konusunda benim daha başarılı olduğumu kasdetti. > >Deveye bindi ve Bunu bize baş eğdiren Allah'ı tesbih >ederim;yoksa bunu biz >başaramazdık.Ve sonunda şüphesiz Rabbimize >döneceğiz!"(Zuhruf:13-14)ayetlerini okudu > >."Haydi!" diye deveyi hızlandırdım. > >"Yürüyüşünde (ve davranışlarında)vakur ol ve sesini >yükseltme.seslerin en >çirkini eşeğin sesidir!"(Lokman :19) mukabelesinde bulundu. > >Yürürken şiir okumaya başladım.Kur'an'dan kolayınıza geleni >okuyun!"(Müzzemmil:20) dedi. > >şiir okumak haram değil ki !dedim. > >Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düşünür anlar! (Bakara :269) >cevabını verdi. > > Bir süre gittik;sonra evli olup olmadığını sordum. > >"Ey iman edenler!Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden >sormayın!"(Maide :101)ayetini okudu. > >Derken kafilesine ulaştık ve "kafile içerisinde kimsen var mı? >dedim > >Mal ve evlat dünya hayatının süsüdür!(Kehf:46) dedi. > >Anladım ki ,evladı var.İsimlerini sordum.Allah >İbrahim'i dost edindi;Allah >Musa ile konuştu;Ey Yahya ,Kitaba kuvvetle tutun!(Nisa >:125,164;Meryem:12) Ayetlerini okudu. > >.Ey İbrahim,ey Musa ,ey İsa! diye kafileye seslendim.Nur yüzlü >üç >genç Buyur!" diye çıkageldi. > >Onlara para verip,Bununla içinizden birini şehre yollayın!Yemeklerin >helal >ve temiz olanına baksın ve size bir yiyecek getirsin.Dikkatli >davransın!(Kehf:19) dedi. > >Yiyecek gelince bana Geçmiş günlerinizde >yaptıklarınızın karşılığında >şimdi afiyetle yiyip için!"(Hakka:24)dedi. > > Çocuklara,Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten >yemem!"dedim.Annemiz"dediler.Ağzından Cenab-ı >Allahın gazabını çekecek >yanlış bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır böyle sadece >Kuranla konuşur. > > İbn Mübarek,bu hadiseyi Kuran'da her şeyin bulunduğuna delil >olarak >anlatırdı
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |