AK Gençliğin Buluşma Noktası
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 02-07-2008, 00:07   #21
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Standart Eskiden görüşünüz ne idi?
Turancılık
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 01:12   #22
Kullanıcı Adı
Nazende
Geçmişim Ak, geleceğim Ak.
Başbakanımızın bir parti kurmasını diliyordum farklı bir görüşe sahip değildim ,demekkiçok yürekten dilemişim...
Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 10:50   #23
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Alıntı:
alikece Nickli Üyeden Alıntı
LDP - Liberal Demokrat Parti

Liberal Demokrasi

Liberal demokrasi toplumca kabul gören her türlü siyasi görüşün bir çatı altında uzlaşarak genel anlamda ulusun menfaatleri için gereken her türlü yönde esneye bilen bir yönetim politikası modelidir.

sağçılar (aşırı milliyetçiler) ve solçular ( sosyalistler) yenilikçiler ve gelenekselçiler (muhafezekarlar) hepsi bir çatı altında demokrasiyle yanyana gelebilir. ve orta yolu bulabilir.

bunun dışında tüm bu özellikleri kendi bünyesinde barındırdığını idia eden partiler her ülkede ortaya çıkmış olsada Liberalizm bir kuram bir felsefe ve ortak anlayış yolu olduğu için hiç bir zaman Liberal olduğunu iddia eden partiler seçim dönemlerinde başarı elde edemememiştir.

Liberalizm
Liberalizm, özgürlüğü birincil politik değer olarak ele alan bir ideoloji, politika geleneği ve düşünce akımıdır. Genel anlamda liberalizm, bireylerin ifade özgürlüğüne sahip olduğu, din, devlet ve kimi zaman kurumların gücünün sınırlandırıldığı, düşüncenin serbest bir şekilde dolaştığı, özel teşebbüse olanak sağlayan bir serbest piyasa ekonomisinin olduğu, hukuğun üstünlüğünü geçerli kılan şeffaf bir devlet modeli ve toplumsal hayat düzeni hedefler. Liberal demokrasi olarak adlandırılan bu devlet düzeni, açık ve adil bir seçim sistemi ile birlikte tüm vatandaşların kanun önünde eşit olduğu ve fırsat eşitliğine sahip olduğu bir sistem olarak modellenir.

Kısacası özgürlükleri savunur her türlü, sizi ona sürükleyen de bu olur.

Zaten Ak Partinin yaptıkları yani

Teşekkür ederim ;) çaplı arastirmaniz için
Kırık_Çocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 16:38   #24
Kullanıcı Adı
bilgi müdavimi
Ben akp den başka parti desteklemedim
bilgi müdavimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 17:00   #25
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Görüşümüz buluğa erdiğimizden bu yana hiç değişmedi ... Kendimizi Müslüman olarak bulduk, öyle devam ettirmeye çalışıyoruz ... İnşaAllah son nefesimizde de Müslüman olarak menzile varırız ...

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 19:03   #26
Kullanıcı Adı
Enfal
Görüşün olması şart mı? Olmazsa olmaz bir şey mi yani? :-\
Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-04-2008, 14:35   #27
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Görüşümüz buluğa erdiğimizden bu yana hiç değişmedi ... Kendimizi Müslüman olarak bulduk, öyle devam ettirmeye çalışıyoruz ... İnşaAllah son nefesimizde de Müslüman olarak menzile varırız ...

VesseLam
Necip Fazıl, sorudaki kasıt dünya görüşü değil siyasi görüş...
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-04-2008, 14:35   #28
Kullanıcı Adı
Beritan
bizde eskimeyen görüş var.. :D :D
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-04-2008, 15:36   #29
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Bizim aile, köklü bir Milli Görüş geleneğine sahiptir. Ailemizin siyasi heyecanı 26 Ocak 1970'te Milli Nizam Partisi'nin kurulmasıyla başlar (öyle tahmine diyorum) ve Milli Selamet Partisi ile devam eder. Her kapatılış yüklü, dinamik ve enerjik bir çoşkunluğa dönüşür Milli Görüş Camiasında..

Dedem rahmetli, Milli Selamet Partisi çalışmaları için koşuştururken, 12 Eylül 1980 darbesinden nasibine düşen payı alarak, dava arkadaşlarıyla beraber, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda daracık, mahzen misali bir odada 7 gün tutuklu kalır. Ancak 7 gün değil 77 sene de tutuklu kalsa yılmayacak ve davasından vazgeçmeyecektir..

Refah Partisi'yle coşan hareket, 28 Şubat'ta büyük yara almış ve Fazilet Partisi olarak isim değiştirmişti.. Fazilet Partisi de kapatıldığında 16 yaşındaydım ve her Milli Görüşçü gibi ben de ağlamıştım. Kaybedilen Adil Düzen fırsatı için ağlamıştım.

Ancak, ailemiz nesilden nesile akarak 2 kuşak değiştirirken, Milli Görüş'ün hiç gelişme kaydedemesi ve Milli Görüş Hareketi'nin üst kademesinde, tabandan gelen büyük isteğe rağmen Bülent Arınç, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül gibi genç ve olgun isimlere yer ve söz hakkı verilmemesi, değişen halk kuşaklarıyla, hiç değişmeyen ve 2 nesil eskide kalan görüşü bir nevi karşı karşıya getirdi.

"Biz mücadelemizi yaparız kazanmak ya da kaybetmek önemli değil, önemli olan mücadele etmek" düşüncesi ile

"Akılcı ve uzlaşmaya dönük bir siyasetle zamanla başarı gelecekken neden böyle yapıyorsunuz" düşüncesi arasında kalarak 2. seçeneği tercih eden büyük bir kitleyle beraber bende gelişerek değiştim.

Artık tipik bir Milli Görüşçü değilim. Hocamıza ve emeği geçen değerli büyüklerimize şükranlarımızı sunarak tabi..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-04-2008, 15:46   #30
Kullanıcı Adı
RDönmezs
19 yaşındayım ama hatırladığım kadarıyla bizde işte erbakan tarafındaydık milli görüş yani mitinglerine giderdik iyi bilirim ama ne olduysa ondan sonra hiç bilmiyorum ufaklığımdan sonra işte 2002'de ülkemizde bir ışık yandı tüm Dünya aydınlandı şimdi tek görüşüm AK PARTİ..

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)