AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Anketimiz: Hayko Cepkin bir sonraki Eurovision'da Türkiye'yi temsil etmesini nasıl karşılarsınız?
Doğru olur, yalan soykırıma karşı iyi bir cevap olur. 3 14.29%
Doğru olur, Ermeni vatandaşlarımız da bizim insanımızdır, onları da onurlandırmış oluruz. 2 9.52%
Yanlış olur, öz türk sanatçılar varken Ermeni asıllı birinin gitmesi doğru olmaz. 8 38.10%
Yanlış olur, medya, hükümetin ve TRT'nin çok üstüne gelir, gereksiz tartışma ve kaos oluşur. Ermeni vatandaşlarımız da tepkiler nedeniyle üzülür. 2 9.52%
Yanlış olur, soykırımı siyasetine boyun eğmiş oluruz. 6 28.57%
Katılımcı sayısı: 21. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 02-07-2008, 15:07   #1
Kullanıcı Adı
MaU_95
Standart Hayko Cepkin bir sonraki Eurovision'da Türkiye'yi temsil etsin mi?
Hayko Cepkin, (doğum 11 Mart - 1978, İstanbul) Ermeni asıllı Türk vatandaşı piyanist, müzisyen.

Liseden sonra 2 yıl mimar sinan üniversitesi'nde şan eğitimi aldı. 2 sene timur selçuk çağdaş müzik merkezi'nde şan, solfej ve armoni dersleri aldı. 1 sene akademi istanbul'da piyano eğitimi gördükten sonra profesyonel müzik yaşantısına 1997 yılında klavyeci olarak başladı.

Sırasıyla öztürk, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaştı. Çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerinde de düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. En son Murathan Mungan'ın söz vermiş şarkılar adlı albümünde aylin aslım'ın seslendirdiği "kimdi giden" adlı bir yeni türkü bestesi olan parçayı düzenledi. Bu sırada evinin odasında kaydettiği bestelerini hayata geçirme kararı aldı. 2005 yılı içinde "Sakin olmam lazım" adlı albümü ile alternatif müzik piyasasında yerini aldı.

Daha sonra 2OO7 de tanışma biti albümüyle sevenleriyle buluştu.Müziğe daha sert devam eden Hayko(kendi tabiriyle)türü bozuk tarzıyla açık olduğuna inandığımız yoluna devam ediyor.Bu albümü korku-gerilim temasıyla oluşturan Hayko'nun yeni albümünde 5taneintro,10tane parça+bonus
bulunuyor.Profesyonelstüdyo kaydıyla yaptığı albümünün promosyon dönemi devam etmekte...

Hayko Cepkin'in grubu gitarda Umut Töre,
bas gitarda Poyraz Kılıç ve
davulda Murat Cem Ergül'den oluşmaktadır.

Arkadaşlar daha çok var ama benim aklıma geldi. Acaba etkili bir siyasi hamle olur mu diye düşünmeye başladım. Sizlerin görüşlerini de almak istedim. Ben kendi açımdan doğru olur diye düşünüyorum, ülkemizde ırk ayrımı yok, öyle bir kavram dahi yok. Ayrıca soykırım iddaları içinde Hayko'nun Tükiye'yi temsil etmesi, develtimizin hoş görü sınırılarının da ne kadar geniş olduğunu dünya kamu oyuna duyuracaktır. Kazanacağımız sempati de cabası.

Sadece oy kullansanız yeterlidir, maddeler zaten açık. Eklemediğim bir madde varsa yazınız ekleyelim.

Not1: Yorum yapacak mualif arkadaşlar lütfen yapıcı yorumlar ekleyelim. Bu tamamen benim şahsi görüşümdür, birden aklıma düşmüştür, hiçbir resmi tarafı yoktur. Mantıklı, dayanağı olan fikirleriniz varsa konuşunuz yoksa sadece yermek için anlamsız çabalar içine girmeyiniz. Yani öyle güzel anlatınız ki ben de "hımm evet haklısın olmaz" diyeyim . Gereksiz polemiğe hayıııır ;)

MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-07-2008, 15:11   #2
Kullanıcı Adı
BlueSnow
Bu anketi açmak yanlış olur. Ortada bir şey yokken insanları tartışma ortamına sokmak olur. Birbirine kutuplaştırmış oluruz insanları.
BlueSnow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 15:15   #3
Kullanıcı Adı
Yâren
Böyle bir temsil sözkonusu olamaz. Her ortamda ilk adımı atan zaten bizleriz, bırakalım 1 adımda karşıdan gelsin. Bu durum çevreye Ermenilere karşı zorunluluğumuz olduğu izlenmini verecektir
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 15:51   #4
Kullanıcı Adı
MaU_95
Alıntı:
BlueSnow Nickli Üyeden Alıntı
Bu anketi açmak yanlış olur. Ortada bir şey yokken insanları tartışma ortamına sokmak olur. Birbirine kutuplaştırmış oluruz insanları.
Haklısınız bunun olabileceğini düşünüp vazgeçmiştim açmaktan ama bu notu iliştirerek dediğiniz gereksiz kaosu engelleriz diye düşündüm. Ve gerçekten de merak ediyorum şahsım adına bunun etkisi, olumlu olur mu diye. Mantıklı açıklama yapınız veya sadece oy ile geçiştiriniz

Herks jonathan749 arkadaşımız gibi fikrini belirtirse(bu arada çok saol jonathan ) sorun çıkmaz, ne kutuplaşma olur ne kalp kırma. Tartışıp birbirimizi geliştimek gerek. Bunu da konuşamayıp kutuplaşacaksak neyi, nasıl tartışacağız?

Alıntı:
alikece Nickli Üyeden Alıntı

Not1: Yorum yapacak mualif arkadaşlar lütfen yapıcı yorumlar ekleyelim. Bu tamamen benim şahsi görüşümdür, birden aklıma düşmüştür, hiçbir resmi tarafı yoktur. Mantıklı, dayanağı olan fikirleriniz varsa konuşunuz yoksa sadece yermek için anlamsız çabalar içine girmeyiniz. Yani öyle güzel anlatınız ki ben de "hımm evet haklısın olmaz" diyeyim Gülümseme. Gereksiz polemiğe hayıııır
Alt 02-07-2008, 16:34   #5
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
[i][b]Türkiye'nin temsil edildiği bir ortamda tabi ki ilk önce Türk olan sanatçı boy göstermeli!
Tabi ki vatandaşımız olupta başka ırktan olan biride seçenek kalmadığında yapabilir bunu...
Sonuçta Zinedine Zidan'da Fransa'nın eski sömürgelerinden Cezayirli olmasına rağman Fransa'nın adını bütün dünyaya duyurdu...

Ancak açık konuşmam gerekirse bu kadar Ermeni sorunuyla uğraşırken ben bir Ermeni'nin ülkemi temsil etmesini istemem...
Bu sadece duygularımdır...
Alt 02-07-2008, 19:57   #6
Kullanıcı Adı
rewaswer
turk ne demek ?

biri bir acarsa cok sevinirim.

benim bildigim, anayasaya gore: Türkiye Cumhuriyeti vatandası olan herkes Türktür.

Ermenistan vatandası olmak baska birşey, Turkiye vatandası ermeni olmak baska bir sey.

sen her adımı atan biziz dedigin zaman hayko'yu zaten bizin içine almıyosan, sorunun bir parcasısın, cozumun degil. bu adam yabancı degilki, bu adam baska bir ulkeden turkiye'ye goc etmiş biri de degil ki.

ote yandan, hayko cıkmasın yerine bir turk cıksın demekle, hayko'yu cıkaralım imajımız için demek arasında bence fark yok. cıkar ya da cıkmaz, ama bunun ermeni kokenli olusuyla bir alakası olmaması gerekir.

Alıntı:
ülkemizde ırk ayrımı yok, öyle bir kavram dahi yok.
bu masalı bırakalım, dunyanın heryerinde oldugu gibi ulkemizdede gayet ırkcı insanlar var.

Alıntı:
BlueSnow Nickli Üyeden Alıntı
bir konu insanları kutuplastıracaksa, o insanlar zaten kutuplardadır. tartısılmayacak konu yoktur. her konu tartısılır.

rewaswer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2008, 11:25   #7
Kullanıcı Adı
MaU_95
Arkadaşlar konuyu saptırma çabası içine girmeyelim, ne denmek istediği anlaşılmış ve ona göre bazı arkadaşlarımız yorum yapmıştır.
Irk ayrımı dediğimiz olay örneğin Türklerin Almanya'da yaşadığı olaydır. Benim ülkemde bu tarz sorunlar yok, şimdiye kadar aslı farklı olan insanlarımıza sırf ırkları farklı diye bir takım yanlış hareketler yapılmamıştır. Böyle bir şey yok, bunu anlatmaya çalıştık. Lafı çevirmeyelim.

Türk ne demektire gelince, kendine Türk diyen herkes türktür. Bunun ötesi berisi, kafatası ölçüsü yok. Kimsenin de buna itirazı yok belki bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar faşist dışında.

"Hayko çıkmasın öz türk biri çıksın." ile "Hayko'yu çıkaralım imajımız için iyi olur." arasında dağlar kadar fark var. Bu fark tamamen siyasidir. Burda siyaset konuşuyoruz, olaya da iç ve dış siyasete etkikleri açısından yaklaşmak gereklidir.
Alt 02-08-2008, 12:14   #8
Kullanıcı Adı
rewaswer
Alıntı:
Arkadaşlar konuyu saptırma çabası içine girmeyelim, ne denmek istediği anlaşılmış ve ona göre bazı arkadaşlarımız yorum yapmıştır.
Irk ayrımı dediğimiz olay örneğin Türklerin Almanya'da yaşadığı olaydır. Benim ülkemde bu tarz sorunlar yok, şimdiye kadar aslı farklı olan insanlarımıza sırf ırkları farklı diye bir takım yanlış hareketler yapılmamıştır. Böyle bir şey yok, bunu anlatmaya çalıştık. Lafı çevirmeyelim.

Türk ne demektire gelince, kendine Türk diyen herkes türktür. Bunun ötesi berisi, kafatası ölçüsü yok. Kimsenin de buna itirazı yok belki bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar faşist dışında.

"Hayko çıkmasın öz türk biri çıksın." ile "Hayko'yu çıkaralım imajımız için iyi olur." arasında dağlar kadar fark var. Bu fark tamamen siyasidir. Burda siyaset konuşuyoruz, olaya da iç ve dış siyasete etkikleri açısından yaklaşmak gereklidir.
bir kere turklerin almanya yasadıgı olaylar tarzında sorunlar olmamasının sebebi ulkemizde gocmen nufusunun olmamasıdır. almanyadaki turkler oraya sonradan gelen gocmen insanlar. turkiyede boyle bir kitle varmı?
istanbulda 2 milyon afrikalı olsaydı, herkes kardes kardes yasasaydı tamam. daha antalyada ev alan almanlara vatan topragı satılıyor diyenler var. almanyada turklere ev satmasalar yer yerinden oynar. neyse...

kendine turk diyen herkes turktur cok bulanık bir laf bir kere, cunku bazı insanların turk lafını cok fazla ırk eksenli kullanması, digerlerinin biz turk degil turkiyeliyiz demesine yol acıyor, bu cok uzun karısık bir konu bence.

asıl konuya donersek, "Hayko çıkmasın öz türk biri çıksın." ile "Hayko'yu çıkaralım imajımız için iyi olur." neden aynı seylerdir. cunku, ikisinde de bu cocuk sırf ermeni kokenli diye negatif yada pozitif ayrımcılıga tabi tutluyor. ikisinde de bu cocuga onun bizden farklı oldugunu, bizden olmadıgını hissettiriyoruz.

rewaswer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2008, 12:31   #9
Kullanıcı Adı
MaU_95
Alıntı:
rewaswer Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bir kere turklerin almanya yasadıgı olaylar tarzında sorunlar olmamasının sebebi ulkemizde gocmen nufusunun olmamasıdır. almanyadaki turkler oraya sonradan gelen gocmen insanlar. turkiyede boyle bir kitle varmı?
istanbulda 2 milyon afrikalı olsaydı, herkes kardes kardes yasasaydı tamam. daha antalyada ev alan almanlara vatan topragı satılıyor diyenler var. almanyada turklere ev satmasalar yer yerinden oynar. neyse...

kendine turk diyen herkes turktur cok bulanık bir laf bir kere, cunku bazı insanların turk lafını cok fazla ırk eksenli kullanması, digerlerinin biz turk degil turkiyeliyiz demesine yol acıyor, bu cok uzun karısık bir konu bence.

asıl konuya donersek, "Hayko çıkmasın öz türk biri çıksın." ile "Hayko'yu çıkaralım imajımız için iyi olur." neden aynı seylerdir. cunku, ikisinde de bu cocuk sırf ermeni kokenli diye negatif yada pozitif ayrımcılıga tabi tutluyor. ikisinde de bu cocuga onun bizden farklı oldugunu, bizden olmadıgını hissettiriyoruz.
Bu ülkede almanyadaki ırkçılığın gramı yoktur olmazda, müslüman böyle bir şey yapmaya kalkamaz, bu ülkeye sonradan gelenler var, bizim köy mesela hepsi siyahtır ve kökenleri afrikadır ama ben böyle bir ırkçılık görmedim. Hala gelen insanlar var. Kaç ev kundaklandı satın alınan bilmiyorum? Sıfır mı? Geçelim.

Kendine türk diyen herkes türktür. Bunda bulanıklık nerde? Öz olarak tüm dünyanın aynı anne babadan geldiğini düşünürsek kendi dna yapın senin kim olduğunu söylemez, çok olsa ırkını söyler, burda anlatılmak istenen olayın beyinde başlayıp beyinde bittiğidir. Kökenim afrika olsa da ben kendime türk demekteyim, bunda da herhangibi bir yanlış göremiyorum. Türk gelenek ve göreneklerine göre büyüdüm, babam dahil herkes kendine türk demekte, ha alın araştırın köken afrikadır. Ama aslolan beynimdir afrikalı gibi değil türk gibi düşünürüm, öyle yaşarım.

Kesinlikle öyle pozitif ve negatif ayrımcılık, bunu kabul et etme, bu bizim gerçeğimizdir, bu Almanya'nın da gerçeğidir, Rusya'nın da gerçeğidir, tüm dünyadaki köklü milletlerin gerçeğidir. Bundan kaçamayız. Aslolan bunu siyasi olarak nasıl kullanacağımızdır. Burdaki tartışmada budur. Hayko ermenidir bu onun gerçeğidir, ermeni gibi yetişmiş, ermeni gibi büyümüştür, ancak biz onu kendimizden öte tutmuyoruz ve Eurovision gibi yurt dışındaki kamuoyunu etkiliyen bir organizasyon da bunu kullanabiliriz, bu hoş görümüzü ve insan sevgimizi gösterebiliriz ya da yanlış olur kullanmayız.

Konu da budur, olayı çarpıtmayın, olmadık yerlere çekmeyin, gereksiz yollara girmeyin, gerginlik çıkarmayın. Kimsenin kötü bir niyeti yok.
Alt 02-08-2008, 12:34   #10
Kullanıcı Adı
Kırık_Çocuk
Ermeni olmasıyla bi alakası yok ama Haykonun müzigi 5 para etmez ÇAKMA METALCİ...
Kırık_Çocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)